[HUN] Mikojan-Gurevics MiG-21 "Fishbed"

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 815
113
Ez legyen meg itt is...

"1994. július : MIG 21-esek bucsuztatasa : Kecskemeten bucsurepulesre szallnak fel a MIG 21-es vadaszgepek. Helyuket majd a korszerubb MIG 29-esek foglaljak el."
A videó szerint: MiG-21 Kecskeméten 1962-1994 : 32 év, 140 ezer repült óra, 286 ezer felszállás.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 815
113
Ezt a gépet ugyanaz a lelkes önkétes csapat újította föl amelyik a 41-est is?
Én úgy tudom hogy nem, ezt már egy másik csapat csinálta.
Azzal a géppel mi lett amúgy? Nem láttam a múzeumban legutóbb!
Ha jól emlékszem, 2021 nyarán a 41-es átkerült Budapestre az Aeroparkba. Ebben a topikban találsz az átköltözéstről hozzászólásokat és képeket is, mert a felújító csapatból is járnak ide kommentelni.
 

Vladimir Harkonnen

Active Member
2016. december 20.
169
228
43
Értem, köszönöm a választ! Visszanézegetem majd akkor. Kár hogy elkerült onnan az a gép, jól mutatott volna együtt ez a gyüjtemény! De biztos mindennek oka van.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 457
63 899
113
Értem, köszönöm a választ! Visszanézegetem majd akkor. Kár hogy elkerült onnan az a gép, jól mutatott volna együtt ez a gyüjtemény! De biztos mindennek oka van.
Nyugodj meg, jó helyen és sokkal jobb helyen van a 41-es az Aeroparkban, mint Berekfürdőn volt.
Szép volt az a közel húsz éves baráti kapcsolat velük (amíg azt hittem, hogy az), ahol eredetileg újult meg a 41-es, de sajnos csúnyán ért véget, ennél többet viszont nem kívánok mondani, mert az meg nem volna korrekt. De emberileg négyünk közül talán én csalódtam a legmélyebben. El kellett hozzuk onnan.
Amit most az MF-el csinálnak, az nagyon szép munka, ezt elismerem, de róluk ennyit. Természetesen sok sikert kívánok az erőfeszítéseikhez.

A 41-es köszöni jól van, most már a kabin is kompletten az utolsó részletig restaurálva lett és világít, a célzókészülék is működik, a katapultülés is újra lett kárpitozva és feliratozva az eredeti karakterekkel. Ez utóbbit én csináltam még az eredeti fejtámláról vett betűk alapján.
Következik a futókerekek felújítása.
Szóval dolgozunk. Az Aeroparkban most a múzeumok éjszakáján 8000 ember látta és tetszett nekik. Tavaly még a Farkas Berci is megcsodálta. Ami engem ledöbbentett az az, hogy pontosan tudta, hogy a 41-es már azután került az ezredhez, hogy ő elkerült a Csillagvárosba. Nem mai gyerek, aki találkozott mostanában vele, az tudja miről beszélek, de a memóriája hihetetlenül jó még.

Aki akarja látni a 41-est, az jöjjön ki az Aeroparkba, mi minden nagyobb eseményen ott vagyunk.
 

Vladimir Harkonnen

Active Member
2016. december 20.
169
228
43
Ahogy láttam nagy sikerű volt a tegnapi nap a múzeumban. A gép is szép lett, és sokan is voltak!
Volt még 2x Gripen áthúzás is.

iXkOfXU.jpg

RI3kQqp.png