[HUN] Mil Mi-2 "Hoplite"

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
20 023
32 554
113
20 éve nyugdíjazták az Magyar Honvédségben a Mil Mi-2-eseket

"A jellegzetes formája miatt „repülő csirkecombnak” gúnyolt gázturbinás helikoptert elsőként a légirendészet, majd az Országos Mentőszolgálat, és végül 1982-ben a Magyar Néphadsereg rendszeresítette. Az MH a 36 darabbal mindjárt a legnagyobb hazai üzemeltetővé lépett elő. Az új katonai helikopterek Börgöndön együtt repültek elődeikkel, a Kamovokkal, majd azok kivonása után, a rendszerváltást követően a Szolnokra kerülő Mi-2-es maradt a Honvédség egyetlen könnyű helikopter típusa.

A Honvédség kötelekében a „repülő csirkecomb” szinte minden feladatot képes volt ellátni: kiképző repülést és oktatást a kétkormányos változattal, futárrepülést, sebesültszállítást és határellenőrzést. Árvizek idején a gátakat és árterületeket felügyelte, mélységi felderítőket deszantolt, ejtőernyősöket ugratott, stb.

Közel 20 éves szolgálata alatt a Honvédség csak kettő Mi-2-est veszített el balesetben, és szerencsére egyik eset sem követelt emberáldozatot. (A magyar civil üzemeltetőknél sajnos több súlyos katasztrófa is történt a típussal.) A 2000-es évek elején utód nélkül vonták ki, a jó állapotú gépek egy része a polgári felhasználóknál tovább repült." 
  • Tetszik
Reactions: fedett_mókus

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
1 811
3 137
113
Mi-2 elfekvő itt (Google Mapson lehet rajeresni, műhold üzemmódban):

Budapest, Pongrácz út 3, 1101

Es valahol a xiii kerület, szabolcs utca - mohács utca kereszteződésénél is láttam egyet. Csak vagy a műholdfelvétel régi régi, vagy a fák alatt van es ezért nem látszik