1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Mil Mi-24 "Hind"

Diskurzus a(z) 'Helikopterek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Na még egyszer.Ugye képzett pilótáról írtam meg arról,hogy CAS-t csak az adhat akinek van jogosítványa rá(tudod tankerhez sem engednek oda ha nem repülsz eleget).Ezzel kezdtem!Szóval hagyd abba ezt a kevés repültórás dolgot mert butaságot beszélsz. Olyan ember nem ad CAS-t aki alig repül.
   
  fishbed, fip7, zsolti and 2 others like this.
 2. Celebra

  Celebra Well-Known Member


  Ez a mai technológia,nem a MihuP
   
  molnibalage likes this.
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A képzett pilóta nem szupermen, az emberi szem felbontó képessége korlátos. Pont. A Mi-24 a videón 2 km-nél sokkal közelebb megy. ---> Öngyilkosság modern harctéren. Teljesen mindegy, hogy képzett vagy sem, Rudi kommentje részben erre utal. Ha pár méteren megy, akkor szart sem lát, de a Stinger mégis lekapja. Magasabbról meg aztán hajjaj...

  De azért erőltesd csak a hülyeséget...
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Tehát a gépágyú faszság!A NIR faszság!Az irányított 70mm-es rakéta faszság!
  Tudod ezekkel mindel közel kell menni, 2-3 km távolság a max amirő használhatod őket.

  Kérlek szólj a világ összes olyan haderejének ahol ezeket használják,hogy hülyék mint a segg és nem értenek hozzá!!!
   
  fishbed, zsolti and borisz like this.
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  És igen nem superman de csak úgy mint a brazil válogatott röpis olyan dolgokat tud amiről te álmodni sem mersz...
   
 6. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  MihuP mereven beépitett gá-val,és NIR blokkal,ez a magyar valóság.Amit te mondasz,az gyakorlaton működik,de a folyamatossan változó harci körülmények között bozótnégereknél komolybb ellenféllel szemben már csak a mi hősi halottaink számát növeli,az ellenségé helyett.
   
  arcas and molnibalage like this.
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Jah meg azt is mondd már el kérlwk,hogy egy szétbontakozott lövéssszázad elpusztításához hány harci helikopter kell ha sem NIR-t sem pedig gépágyút nem használhat.Az elpusztítás az 50%-os veszteségokozást jelent élőerőben és technikában.
   
  zsolti and borisz like this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen, ezek kikopó dolgok, felébredsz már végre? A 2.75 hüvelykes PGM szerinted miért létezik?
  Az, amiket te említesz már Afganisztánban öveszélyes dolgok voltak, ahova marginális mennyiségű Stinger jutt és mégis tucatszám lőtték le velük heliket. Képzeld el azt a környezetet, ahol mindenhol ez vár rád, mert zl. szinten van 4-8 indító.

  De neked magyarázhatja az ember...
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  OFF
  Nem azért, mert képzettebb. Genetikai lóttó. Nem vagyok 1.95 magas. Innentől fogva hiába erőlködök.
  Én pl. tudok fonákütni, amit egy profitól sem láttam és pislog mindenki, amikor először látják.
  De amúgy is rossz/ostoba példa volt.
  ON
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  A 2.75-ös PGM hatótávja 3km.A te elméleted szerint azt is öngyilkosság használni...
  Az új orosz MANPADS hatótávja 10km de ha csak 8km akkor is öngyilkosság a 2.75-ös PGM de még a Hellfire is...
   
  fishbed and borisz like this.
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Nem faszság.Egy öreg AKval felszerelt turbános ellen,a sivatg közepén,ahol 50km-re van a legközelebbi tanya,és ott sem a saját honfitársaid laknak,nyugodtan lehet orosz stilusban szétlőni a fél hegyoldalt.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Sokkal gyorsabb mint te,sokkal edzettebb mint te,sokkal jobban képzett taktikailag mint te,sokkal angyobb a súlypontemelkedése nálad(az ugye független a magasságtól)sokkal technikásabb nálad és még sorolhatnám,hogy mimindenben jobb nálad.
  Az,hogy magas az elnyőny de ha ugyan olyan magas lenne mont te akkor is 1000×jobban röplabdázna.Sajna ez van.
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  5 km.
  https://www.baesystems.com/en/product/apkws-laser-guided-rocket

  Nem értem, hogy neked is honnan van bátorságod beleállni egy vitába zsoltihoz hasonlóan úgy, hogy egyetlen gyorskeresést sem hajtasz végre. Nem figyelsz arra, amit magyaráznak, nem olvasod el, amit más megír.

  "Picit" irritáló.

  Ez mind a genetikai lottó. Teljesen mindegy, hogy mennyit edzettem, 72 cm felett soha nem volt a súlypontemelkedésem. Évi 5000 km-et tekerek, akkor sem lesz belőlem profi kerékpáros, ahhoz sem jó az alkatom. Ellenben más téren bizony elég penge vagyok.

  De jó lenne ezzel is leállni, mert láthatólag ehhez sem értesz.
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Legyen 5km(mondjuk azt nem tudom,hogy mit spóroltak ki belőle mert a rakéte annyit nem nőtt,hogy több mint duplája legyen a hatótáv).Modern csapatlégvédelem hatótávja?10km...Sok szerencsét.
   
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezen kívül mi van ha nincs 5km-ről rálövésed csak 2-ről?Európában ez nagyon könnyen előfordul a terwp és a növényzet miatt.Akkor nem megy a helikopter?
  Tényleg érdekel.
   
  fishbed, fip7, zsolti and 1 other person like this.
 16. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ezért kellene olan gép,aminek van korszerű védelmi rendszere,fegyverzete,ésolyan datalinkje,amivel Te,a bokorban bújkáló előretolt megfigyelő,GPS kordinátát tudsz adni célpontként.És ha szükséges,meg is tudod jelölni lézerrel.Napersze ehez harcászeti busz helyet harci felszerelést kéne kapnotok,korszerű felszerelést....
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Megint az van, hogy talán olvasd el azt a kib*szott összefoglalót...

  z sima 2.75 rakéta range értéke abból jön, hogy afelett a szórása értelmetlenné teszi alkalmazását. A rakéta kinematikailag messze túlrepül 3 km-en. Ha pl. fogod a helit és 20 fokban felfelé indítod a rakétát, akkor szerinted meddig fog elrepülni? Kurva messze. El fogsz vele bármit is találni, ami kisebb egy városnál? Nem.

  A harckocsi ágyúval is el lehet lőni max. csőemelkedéssel 10 km fölé is, csak szart sem találsz el vele, mert a tűvezető rendszere nem indirekt tüzelésre van kitalálva. Tehát a hk. löveg effektív lőtávolságnak semmi köze a gránát kinematikai lőtávolságához.

  Na, ezeknél milyen range értéket adnak meg?

  Az AGM-88 HARM egy Sparrow méretű rakéta és 100+ km-re elvitorlázik magasan indítva és eltalál állócélt a földön, ahol nem faktor a manőverező képesség. Az AIM-7 kinematikai hatótávolsága mégis kisebb légicél ellen. Máshogy van értelmezve a range.

  Soroljam még vagy elég lesz?

  Ahogy már sokszor mondtam. Nem figyelsz, fejlődésképtelen vagy, a legalapvetőbb dolgokat sem vagy képes összekombinálni. Ez nem baj, csak akkor nem kéne osztani az észt...

  Sanszosan a rávezetés és rakéta manőverező képességének korlátja az 5 km, mert a rakéta ennél messzebbre is elrepülne, ha úgy indítják, csak az körülményes lenne. A célnak az 5 km is megfelel ahhoz képest, amit irányítatlanul tudna. Egy APC-t vagy IFT-t ez is szétkap jó helyen.

  Bocsánat, de most kihozol béketűrésemből. Többen magyarázzák neked, de azért te csak mondod a magadét. Gondolkozni és megérteni meg luxus azt, amit már kb. ÖTVENSZER magyaráztunk el.
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Én nem azt mondom,hogy a mi 24-eseinknek van esélye egy modern harctéren(írtam már párszor,hogy nincs ott van a topikjában). De ti most kb az egész harci helikoptert mint fegyvert kérdőjelezitek meg.
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Oké de még mindig várom a választ arra,hogy mi van akkor ha nincs rálövésed csak 2km-ről mert kitakar egy hegy vagy egy erdő.Meg mit ér az 5 vagy 8km hatótávú irányított rakéta ha 10km a modern légvédelem hatótávja.
   
  borisz likes this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez így általánosságban nem igaz. 2K22M 8 km. A Tor helikopter ellen is kb. ennyi. Minden más kisebb, MANPAD 4,5-5 km-nél végetér. Tudod, összefoglaló...
  A kérdésed meg részben rámutat arra, hogy lövésed sincs n+1 dologról, de én már belefáradtam ebbe. Magyarázzon neked más. Nekem ebből elegem van. Kb. 3-4 éve érzem azt, hogy a falhoz beszélek...
   

Ezen oldal megosztása