1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Mil Mi-24 "Hind"

Diskurzus a(z) 'Helikopterek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Fax tudja, azt tudom hogy Keszthelyen volt aknavetős. Legalábbis így rémlik. Lógni szeretett, de ez sorkatonaság alatt erény volt nem hátrány. Nem szerette a mundért na. 87(??)-ben talán?
   
 2. honved

  honved Well-Known Member

  A HM is ludas az ilyen vélemények kialakulásában. Nem nyit továbbra sem érdemben a társadalom felé igazán. Kis lépések történnek, de nem ugranak egy nagyot. A társadalom semmit nem tud szinte a haderőről. Ahogy a Néphadseregről sem tudott. Az akkori katonák nagy része keretalakulatoknál szolgált. Sokan ebből indúlnak ki. Azonban ha valaki megnézné egy akkori, első lépcsős lövész dandár éves kiképzési tervét, lehet ámulna csak és el sem hinné azt, hogy meg is történt.
   
 3. honved

  honved Well-Known Member

  Ahol ő tanult, annak az egyetemnek az előfevételiseit Zalaegerszegre vitték be. Hogyan lehetett lógni abban az időben egy első lépcsős dandár aknavető útegében ? Szerintem nem volt se jobb, se rosszabb, mint bármelyik előfelvételis, 19 éves srác a Néphadseregben.
   
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Milyen jó ötleteket tudsz megosztani velünk? Sok pénzbe persze ne kerüljenek ezek a jobb társadalom felé nyitások, mert az nincs.
   
  papajoe likes this.
 5. honved

  honved Well-Known Member

  Nos, alap lenne, egy országos tv csatornán futó, rendszeres műsor a Honvédségről. Na igen, tudom, ez pénzbe kerülne. Kicsit nagyobb nyíltság, nem kell mondent titkolni, pláne azokat az infókat nemm amit aztán kissé leégve, külföldi netes forrásokból mindenki megtudhat. Lásd, Airbus beszerzés. Őszíntébben kellene a társadalom felé elmondani, hogy nem minden frankó és ezer sebből vérzik a honvédelem. Na ezt nem merik tudom, de esetelg valakinek el kell kezdeni. A honvédelmi táborok, a középiskolai honvédelmi oktatást jónak érzem. Viszont nem hallanai a lőtérprogramról ma már és a honvédelmi sportszövetségesdi is csak egy hír volt eddig, komoly tartalom nélkül.
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Honvédségről műsor amit néznek is az emberek? Felejtős. Nincs rá igény. Marad a reklám. Annak perce milliós tétel olyan médiumban amit te említettél.
   
 7. eevil

  eevil Active Member

  Technikai kérdés... LHSN-en van egy érdekes hozzászólás az Iszpankáról:
  "Tudomásom szerint az Ispanka a “cekászon” felül egy forgó egységet is tartalmaz, amely modulálja a kibocsátott infra sugárzást, ez hibajalet vagyis kormányparancsot generál a közeledő rakéta önirányító rendszerében (pontosabban ez csak a moduláló tárcsás rakétákra vonatkozik ez) Érdeklődj a szolnoki szakemberektől, a titkosságra való hivatkozás ebben az esetben már kissé nevetséges."

  Utánaolvasva fogtam csak fel, hogy ez a tárcsa az érzékelő és az irányító mechanizmus között helyezkedik el, de arról már nem találtam infót, hogy mely típusú rakétáknál alkalmazzák/alkalmazták? Gondolom, világos, hogy arról szeretnék képet alkotni, hogy az Iszpanka mennyire meghaladott technika?
   
 8. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Én el tudnék képzelni egy filmet az afganisztáni vagy egyéb missziós témában, némi vérrel és szerelemmel. Lehetne népszerűsíteni a Honvédséget egy ilyen játékfilmmel. (talán példa: Top Gun, Sniper, stb...). Ez - ha jól megcsinálják - pénzt is hozhatna a seregnek (is) és itthon valamint külföldön is el lehetne adni...
   
  arcas likes this.
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  :D. Ki legyen a magyar Maverick? Csányi Sándor, vagy Nagy Ervin?

  Ne nevettsük már ki magunkat :p!
   
  luperator likes this.
 10. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Eloszor rendet rakni a fejekben.
  Az eltunyult, kenyelmesedett plebsben tudatositani hogy a vilag bizony nem rozsaszin. Es igenis elkepzelheto Eu ban is fegyveres konfliktus meg ha nem is regularis erokkel.
  de ezek nem Mi24 .....
  majd Mac atrakja.
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A magyar top gun arrol szolna hogy nem repul a pilóta, szetrohad a flotta, aztan elmegy airliner pilotanak...

  Afganisztáni jelenletet meg a társadalom also hangon fele nem ertette vagy ellenezte...

  Sok sikert...
   
  Nagy Csaba and honved like this.
 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nem tudom, egyszer igazoltattam egy kocsit, Pestiek voltak, kiszálltak mert az iratok a csomeszban voltak, egy könyvet meg a kocsi tetejére tettek. Aztán mikor elindultak a könyv ott maradt, és pár méter után leesett. Ez volt a Kende P féle botránykönyv. Szóval beleolvastam unalmamban, de szoli végén kukába dobtam. Abban írtak valami lógós sztoriról hogy stoppal ment be meg mit tudom én, de tényleg nem igazán értettem, mert ilyen persze szinte minden sorossal előfordult, én pl segg részegen egy üveg Jonny-val másztam be a tatai laktanya kerítésén jóval kimaradási idő után, szerencsésen sikerült. Szóval rég volt és fenntartásokkal kezelendő, de volt már info többször is hogy annyira nem kedvelte a sereget. Én speciel keszthelyi aknavetősökre emlékszem.
   
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Na ne vadíts! :D Aztán Jóska a honvéd szeressen bele az afgán Seherezádéba, vagy Ahmed a Kati főtörzsbe? A magyar honvédségről már vagy két évtizede csak doku filmet lehet forgatni arról hogy mi volt és hova omlott le.
   
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Ezen felröhögtem.:D:D
   
  zsolti likes this.
 15. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Kishitűek vagytok.... :)
  Forgatókönyv 1.: Hősünk ifjú helikopter-instruktor, aki misszióba megy, hogy okítsa az afgán pilótákat! Már a kijutás sem egyszerű, az Ancsa különböző technikai vészhelyzeteken keresztül nagy nehezen leszállna Bagramban, de egy csúnya rakéta eltalálja és kényszerleszáll. Hősünk kikecmereg egy afgán műszaki segítségével. meghívja otthonába, ahol hősünk szembesül a bazi nagy valósággal. Közben konfliktus az amerikai bázisparancsnokkal, akinek van egy szép leánya, aki orvosként dolgozik a táborban. Dolgos hétköznapok, oktatás, felszállás, leszállás, oktatás... és így tovább. Majd támadás éri az instruktorokat, amiért a bázisparancsnok a mi hősünket teszi felelőssé, mert összejár az őt megmentő afgán műszakival, de valójában a lányát félti jó magyar hősünktől. Féltheti is, mert összejönnek, ugyanis hősünk megsebesül és a dokicsaj abajgassa.... Lent is, fent is.... A beteljesült szerelem után a felépülés következik, majd a konfliktus élesedik, mert a bázisparancsnok egy konvojjal bajba kerül és nincs saját Apache-támogatás, mert épp bizgentyűhiány miatt földre kényszerültek. Hősünk az afgán haverjával ezt hallván, bepattannak egy Mi-35-be és felmentik a bázisparancsnok konvoját és leendő apósát, amiért jutalmat kap a doktornénitől. A könnyebben sérült bázisparancsnok áldását adja az ifjú párra a magyar honvédelmi miniszterrel együtt, a Hősök terén. A parancsnok és a miniszter elsétál, a fiatal pár egymás szemébe néz, háttérben lobog a magyar lobogó..... SNITT :) :) :) Utóirat: legalább tudnánk érdemben is használni a kipofozott gépeinket..
   
  fulcrum11, arcas, Luthero and 12 others like this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A ht összefoglalóban ott van a mukodesi elve es hogy mi ellen jo kedved s miért. Tessék mar elolvasni.

  Roviden, az am modulat raketa ellen jo, korlatozottam a korai fm modulalt ellen. A 80-as evek korszerubb manpadjai ellen is mar kb semmit. Stinger C, sa16/18, mistral.
   
  eevil likes this.
 17. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Active Member

  Hát ez óriási :D :D
  Andy Vajna email címét nem tudja valaki?
   
  arcas, superjet100, tomcat1 and 2 others like this.
 18. fip7

  fip7 Well-Known Member

  zsolti likes this.
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egy átlag szenterdő szarságnál nagyságrenddel több fordulat/történet lenne benne :D!
   
 20. ZRÍNYI 20!026

  ZRÍNYI 20!026 Well-Known Member

  Hát szerintem meg inkább a Kovié kellene neki, a forgatókönyv alapján! :D
   
  Nagy Csaba, borisz and zsolti like this.

Ezen oldal megosztása