1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Mil Mi-24 "Hind"

Diskurzus a(z) 'Helikopterek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  borisz likes this.
 2. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Én se.És valójában nem is számitok ilyenre,De a nagy szláv testvériség jegyében adhatnak a szerbeknek.Nem túl valószinű,de kizárni se lehet
   
 3. Faboo78

  Faboo78 Active Member


  Nagy szláv tstvériség jegyében a szerbek is gyakran írnak arról, hogy a jelenleg meglévő 2 db leállított, és nem nagyjavítható Mi-24V mellé (merthogy jelenleg a szerb valóság és Mi-24 képesség ez) várják az újakat, melyek használt javított Mi-35-ösök lesznek. A vizionált, fenyegetésnek beállított Mi-35M típusról egyetlen portál sem ír. Mi-35 típust üzemeltetnek jelenleg a csehek is, hozzánk legközelebb, érdemes magnézni azt a változatot, hogy mire képes...
   
  borisz and tonyo like this.
 4. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hát a vegyi katasztrófa kivételével,egyik olgári célra sem túl ideális a Mihu.És hülyeség is azokra használni.Persze a kényszer,és a magyar rögvalóság,nagy úr.De attol még hülyeség.
  Az a baj,hogy olyan képességigényben gondolkodtok,amik már elavultak.1979ben ez az állapotja istenkirály lett volna a gépeknek(csak az AH1J képes északai harcra,igaz az önállóan és TOW rakétákkal is).89ben még egész jó.99ben már kéne modernizálni,ráférne(különben Kollárnak is van akkori ilyen irása).2009ben már igencsak elmarad az igényektől.19ben meg simán csak nosztalgikus anakronizmus.
  A védelmi rendszerei elavultak.Felderitő-tüzvezető rendszerei elavultak.Hirrendszerei elavultak.Fegyverzete sem mai gyerek.Maga a gé is egy régi kor szülötte.Konstrukcióssan sincs már a topon.De még mindig van benne potenciál.De csak ha kap egy jolsikerült modernizációt.Tavaly is ugyanezt irtam.Ha csak restaurálják őket,bűnös pénzkidobás.Ha korszerűsitik őket,végre egy jó lépés.Igazábol a frány pénzügyi hatékonyság,ami kérdéses.Ezt hozzáértő,és elfogulatlan emberkéknek kéne kisakkozni.Én nem tudom megitélni.
  Sajnos,csak restaurálták őket:(
   
 5. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Valahol mintha azt olvastam volna,hogy aláirták az oroszokkal,kapnak is 4darabot.
  Namost ha jol emlékszem,a Mi35 az,ami megfelel a Mi24VM modernizációs szintnek,de új gyártású.Lényegében Mi28 elemekkelmfegyverrendszerekkelmés némi francia importal korszerűsitet(mármint akkori szintre,98környéke) Mihu.Mi35M már ennek a mai orosz szintre hozott változata.Csal a memóriám?
   
 6. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Szerinted 4 géppel mire fognak menni? Mert azzal a 4 géppel legfeljebb légi rendészetet fognak tudni ellátni a határ mentén plusz ha a szükség úgy kívánja a leendő turbánosok kergetése.
  Egyébként nem hiszem hogy a legmodernebb változatból kapnának.
   
  borisz likes this.
 7. Faboo78

  Faboo78 Active Member


  Előre is bocsánat az OFF-ért (magyar Mi-24 topic), de mielőtt valaki a fenti hozzászólásba beleköt, a szerbek is toporognak Mi-35 ügyben, kb. hozzánk hasonló tempóval kezelve a problémát. Alapvetően, Oroszországtól kért ajánlatot Aleksandar Vucic Putyinnal való találkozás során, aki ígéretet tett 2018-ban, hogy 2019-ben átadnak kettő példányt. Ezután Aleksandar Vulin védelmi miniszter, Sergei Shoigu orosz védelmi miniszterrel való találkozás alkalmával kért ajánlatot 4 Mi-17 és 4 Mi-35 helikopterre. Szerb források említik, hogy bizonyára a Mi-35 ebben az esetben az orosz Mi-24 VM változatot takarja, ami kb. a Mi-35M exportváltozatnak felelne meg.

  Közben Fehéroroszország felajánlott 6 db nagyjavított Mi-24V helikoptert, melyet Mi-35 exportnéven adnának át. A szerb sajtó egy részében el lehet olvasni a mennyivel jobb a Mi-35 mint a korszerűbb Mi-35M (költséghatékonyság, és később fel lehet újítani, és mindegyik változat jó, csak repüljön, meg egyéb bla-bla) amiből én arra következtetnék, hogya szerbeknek (erre) nincs elég pénzük.

  Én ezen infők alapján megvárnám az első képeket a beérkező Mi-35(M?) gépekről, ha négyágú a farokrotor, és méretes a gépágyú elöl - a közte lévőkről nem beszélve, akkor M...

  https://tangosix.rs/2018/12/12/anal...e-borbenih-mogucnosti-rv-i-pvo-vojske-srbije/
  https://standard.rs/2018/02/22/zasto-je-nabavka-helikoptera-mi-35-iz-belorusije-pravi-izbor/
  https://www.blic.rs/vesti/drustvo/m...-srpska-helikopterska-eskadrila-video/skxzvbp
   
  anonim999, zeal and tonyo like this.
 8. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Mire megy 4 F16AM 8 MiG21MF ellenében?És a szerbeknek szerintem több eszük van.Légi rendészetre a H145Met fogják használni.
  Én is a régebbi változatra emlékszem.Ez az a szint,amire feljavitva reménykedtem visszatérni a Mihujainkat.FLIR tornya már van,valódi önálló északai harcképességgel.DIRCM még nincs(izraelböl vehető reá),rakétái továbbra is a Sturm/ataka,plusz Igla.Valószinűsitem,hogy a verpet is tudná kezelni.Zsidók szerintem erre már meg tudnák oldani a Spike integrálását is.Már nem a legmodernebb,de némi pofozással még jóideig állja a sarat[​IMG]
   
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Bár ami azt illeti,Mi35 néven futott a késöbbi Mi35Mhez hasonlitó változat is,már 20 éve.Hogy melyiket kapják a rácok,kiderűl,ha ideérnek.
   
 10. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  [​IMG]
  Ez meg egy P modernizáció,ami szintén futott Mi35 néven.Szóval Mi35böl van választék
   
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hát a fehérorosz ajánlatrol lemaradtam.Meg úgy tudtam,alá is irták a szerződést 4 Mi172 új,meg 4 használt-felújitott Mi35röl.Itt már az sem biztos,ami elmult
  És ahogy hallottam,a Gazellák(Partizán) helik száma is alaposan megfogyatkozott
   
 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 13. therob

  therob Active Member

  https://defence-blog.com/news/serbia-orders-mi-35-and-mi-17-helicopters-from-russia.html
   
 14. blogen

  blogen Well-Known Member

  Románoknak, ukránoknak és a szerbeknek meg jön a Pancir. Tehát mindenkinek.
   
 15. blogen

  blogen Well-Known Member

  Tehát arra, amire a minyók és az érkező új gépek is tökéletesek.

  Ez szimpla büntetőügy kell legyen.
   
 16. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  A helvez kezeli a NIR-t és a gépágyút + kezelheti a gpuskát is de csak tengelyben (automatikusan beáll ha átveszi az operátortól).
   
  Ocses likes this.
 17. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Mi-24 éjszakai lövészet - 2019.04
   
 18. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Mi-24 éleslövészet - Simon Péter alezredes interjú
   
 19. emel

  emel Well-Known Member

  Ezeknek mindháromnak van már Pancir?
   
 20. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az ukránoknak Tunguszkájuk, no meg Sztrelájuk és Silkájuk, a románoknak meg Gepardjuk van. A mihunak csak nagy hatótávú atgm fegyverzettel lenne esélye, meg igen korszerű felderítőrendszerrel, hogy azt fedezékből is tudja alkalmazni, első körben a shorad ellen. A felújított mihuknak nincs harcértékük, muzeális célú sétarepülésre és múltidéző lőszerpocséklásra alkalmasak, ez utóbbira már éjszaka is, csak minek!
   

Ezen oldal megosztása