1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Mil Mi-24 "Hind"

Diskurzus a(z) 'Helikopterek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez a rész nekem már túl ELTE filozófia szak...
   
 2. danielblack

  danielblack Guest

  Ehhez nem ittam eleget xDDD
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Én igen, és mégsem értem. XD
   
 4. funkika

  funkika New Member

 5. chimera

  chimera New Member

  Misinátornak abban van igaza hogy egy harci heli ha van tud segíteni ha nincs nem tud ! Egy komplex csapatlégvédelem ellen az Ah-64 is bajban van míg ha nincs egy Mi-24 is igen sikeres lehet!
  Nem minden a Hightech . Az Irak-Irán-i háborúban az AH-1 cobrák igen sikeresek voltak a kor megfelelő szintű légvédelmével szemben és több csatát nyertek meg az Irániaknak ! Nagy hiba összevetni egy nagysebességű multirole vadászgépet és egy csatahelikoptert ! Nem ugyanarra tervezték ! Mindenképpen kényszermegoldás ha egy vadászgép kergeti a tankokat vagy egy felfegyverzet szállítóheli van leterhelve rakétákkal és bombákkal! Tudja de nem ez a feladata elsősorban ! Azt sem értem ha teoretikusan egy szállítóhelit telepakolunk modern önvédelmi cuccokkal akkor egy Mi-24-essel ezt miért nem tudjuk megtenni? Az összehasonlításban a legmodernebbül felszerelt szállítóheli szerepelhet csak a legfapadosabb Mi-24-el szemben? Ez így nem korrekt!
  Ja és legvégül ne felejtsük el hogy mind egy vadászgép mind egy szállítóheli leszedhető egy ócska Kalasnyikovval is míg egy Hindhez ennél jóval több kell már csak a komoly páncélzat miatt is (lásd repülő tank ).
   
 6. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Oh, be szép 7vége volt. Öröm volt olvasni.

  A páncélelhárítás a földről a legolcsóbb, legegyszerűbb és leghatékonyabb.

  Az öszvér megoldásokat mindig sikeresen alkalmaztuk az elmúlt évszázadokban. Nem is nyertünk háborút. Hajrá, nyírjuk ki a harciheli fegyvernemet is. Majd mindig mindenhol lesz Griff az éppen szükséges fegyverzettel.
   
 7. honved

  honved Well-Known Member

  http://www.szrfk.hu/rtk/folyoirat/2011_1/2011_1_Papp_Istvan.html
   
 8. ksspsta

  ksspsta New Member

  Igen, az. A Mi-24 gépeinken van csúcskategóriás RWR talán? Talán 1000 km/h sebességgel tűz akár 30 méteres is robotpilótával? Egy támogatatlan örökölt szovjet MANPAD/SHORAD szinte tehetetlen a Gripennel szemben. Túl hosszú a reakció idejük túl korlátos maga az egész rendszer. Egy mázlis rejtőzködő MANPAD vagy AAA meg simán odavághat egy helinek. Egy 1000 km/h repülő cél ellen ideális esetben a megsemmisítési ablak 10-15 sec.

  Megint nyomod ezt a hülyeséget. Milyen kib...tt fegyvert tud a Gripen alkalmazni 1000Km/h -val és 30 méteren.* Kurvára semmilyet. A buta bombáidhoz is fel kell emelkedni oda, ahol simán leszedik.** Feltéve, ha "értelmes" célokat támad, mivel azokat általában védik. 6-8 katonára meg nem fog gripen vadászni. Viszont a heli simán tud repülni 3 méteren, ott mivel szeded le? Géppuskával, ha van időd, de valszeg a másik heli egyből válaszol.
  A 30 méteren ezerrrel meg már a sivatagi viharban elavult, lásd Tornádók, Av-8-asok.( Még Líbiában is lekaptak egy F-111-et....) Pont a manpad és hasonló rendszerű passzív cuccok miatt.
  (*nyugodjál meg , egy korszerű légvédelmi rendszer ellen a gripened semmit se ér)
  (**ócska régi "szeméttel" is)
  Bármit, ismétlem bármit fel lehet szerelni egy k..va rg, heli sárkányra amit fel akarnak szerelni ill arra terveztek. Nem egy korszerűsítési programot láttunk már... Gondolok itt önvédelmi cuccokra is. Drága, de mindenre drága feltenni nem csak mi-24-re. (és milyen "gazdag" országok alkalmaznak Mi-24-et)
  De ha már itt tartunk, a gripennek van (ratyi kif) manpadra figyelmeztető rendszere?
   
 9. ksspsta

  ksspsta New Member

  Te most komolyan azt próbálod magyarázni, hogy az emberi szem felbontása jobb, mint a 10+ -szeres nagyítású, éjjel is látó giro stabilizált TGP-é? Tudnám, hogy mi francnak fejlesztették ki, és miért nem a két szép szemükkel céloznak a pilóták...

  Én meg tudnám, hogy minek tarják még rendszerben az oh-58-akat...
  Gondolom 1000-el harminc méteren nem nagyon van idő kamerázgatni....
   
 10. ksspsta

  ksspsta New Member

  Ja, meg a drónokat..
   
 11. ksspsta

  ksspsta New Member

  Lásd fent. Nem golyóállónak kell lenni, hanem jobb, ha el sem találnak. Nem tűnt fel, hogy a SAM rendszerek elterjedésével nem tonnás páncélt tettek a B-52-re és F-111-re, hanem megszületett az alacsonyan és gyorsan repülő csapásmérő...?

  Ez ciki, de sam miatt lett f-111....:p
   
 12. hiryu

  hiryu New Member

  khm....

  Mert az IED-nek semmi köze a klasszikus hadviseléshez.

  ez ígí ebben a formában nem egészen igaz........
   
 13. ksspsta

  ksspsta New Member

  Az ENSZ felhatalmazás nem az irkai államhatalom megdöntéséről szólt, hanem Kuvait felszabadításáról...

  Többen bátorították Bush-t, hogy menjenek tovább, de gyakorlatilag minden résztvevő örült, hogy annyira alacsony veszteségekkel megúszták az egészet. Ha tovább feszítették volna a húrt, akkor Szaddam lehet, hogy elkeseredésében mégiscsak beveti a vegyi fegyvereket.

  Mert a fiatalabb Bush és társai úgy gondolták, hogy megteszik. Valahol egyébként kibaszottul vicces, hogy 1991-ben mindenki bólogatott, hogy tovább, de 2003-ban meg mindenki köpködte őket, hogy bementek.

  Röhejes. Pont, mint te...

  Itt már tényleg csak sírok és röhögök egyszerre. Melyik turbóoldalról szalajtott ide a sors...?</blockquote>

  Hát, már ez kezd vmi turbóoldalra hasonlítani....

  Nem tom mi a röhejes, azon kívül, hogy vki ellen megnyernek egy háborút , aztán még 12évig elvan az elnöki palotában. Milosevicset meg a sajátjai tertóztatták le.

  Az inkább vicces, hogy vki szakértőnek tartja magát, aztán másokat idéz éppen hmű elméletből....
   
 14. piratvitorla

  piratvitorla New Member

  Egy dolgot azért még hozzátennék a Mi-24-es dologhoz:
  Tudomásom szerint a bolgárok több évnyi nem repülés után újra elkezdik üzemeltetni a típust. Ha jól emlékszem 4 vagy hat példányt otthon nagyjavítanak.
   
 15. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  @piratvitorla

  És a Szu-25-ösök mellé, vagy helyett tervezik visszahozni a Hindeket?
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Csak éppen kézifegyverrel eltalálni egy vadászgépet a csoda kategóriájába tartozik... Még a heli esetén is majdnem ez a kategória főleg, ha vissza is lő. Mert a jenki helik átlagos oldalfegyverzete a Minigun. Azzal meg nézzen az farkasszemet, akiknek 9 élete van...
   
 17. dzsoniboj

  dzsoniboj New Member

  Szia Molni!

  Sok beszámolót hallottam már, de az ECM-es sztoriról tudsz mesélni? Köszi előre is!
   
 18. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  1991-ben két céljuk volt: felszabadítani Kuvaitot, és megregulázni Szaddamot. Mindkettő 100 %-ban sikerült is. Ha már akkor el akarták volna mozdítani, az történt volna, mint 2003-ban. Azt se felejtsd el, hogy tönkrezúzták az iraki haderőt, és '91-ben még a hidegháborús amerikai hadigépezettel álltak szemben. Ha akarták volna, a szaudi határtól meg sem álltak volna Törökországig.
  Szerbiával ugyanaz volt a cél, mint '91-ben Irakkal, ami szintén sikerült. Sőt, még annyi sem, hiszen egyetlen szövetséges katona sem lépett az ország területére.
   
 19. ksspsta

  ksspsta New Member

  Na mi van , vége a szólásszabadságnak???
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Túl sokat nem. Ostravában mondta az egyik pilóta, hogy mikor használták az ECM-et a jenki F-16 pilóták azért pislogtak egy sort, mert elég sok zavarjelet kaptak.

  ?

  A szólásszabadság nem korlátlan. Lásd fóruszabályzat. Ez mint láthatod rám is vonatkozik.
   

Ezen oldal megosztása