[HUN] Mil Mi-8/17 "Hip"

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szeti

New Member
2010. augusztus 5.
6
0
1
Huu, ez a cikk így reggel helyretette a vérnyomásom.. :D
Szép állapotban vannak a finn gépek! A 2db javításon lévő gépről nem volt szó, amiket Afganisztánba szánnak?
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Te anya ég ez milyen szánalmas.
<i>hivatalos ünnepség keretében</i>
Minek már ünnepség, mintha valami csúcstechnológiás cuccot vettünk volna PÉNZÉRT az mondjuk az USA-tól, akkor lehetne ünnepség TALÁN.
Ingyen volt verjük nagydobra, de ha valamiért fizetni kéne és persze nincs rávaló azt titkoljuk el nagyon. Érdekes a DíszGripeneknél azt sem lehet/ett tudni, hogy miből mennyi fegyvert vettünk hozzá, akarom mondani kéne venni.
Már-már nagyobb a titkolózás mint Kínába vagy a ruszkiknál, lefogadom többet lehet tudni a J-20-ról mint a magyar hadsereg felszereléséről és hogy hány tankunk van.
Persze ez érthető hisz ott kemény propaganda folyik itt meg hát egy plakátra sem telne.

<i>A 2db javításon lévő gépről nem volt szó, amiket Afganisztánba szánnak?</i>
Pedig azzal inkább lehetne dicsekedni(!) mint a second-hand koptereknek.
 

papa11

New Member
2011. augusztus 18.
20
0
1
K: Hogy pontot tegyünk a korábbi pletykák végére, jelenleg hány repülőképes helikopterrel rendelkezik a Honvédség?

HCS: “A Magyar Honvédségnek feladataihoz képest elegendő eszközparkja van.”

K: Számokban kifejezve?

HCS: “Elegendő számú.”


Ez mindent meg magyaráz.A Pofátlanság teteje ez a válasz.
 

Hornet102

New Member
2010. március 19.
29
0
1
Szolgálatba álltak és valószínűleg ez a két gép a legmodernebb Minyók, amiket a magyar honvédség valaha is látott!
Örüljünk nekik és vigyázzunk rájuk!
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
A vicc az egészben az, kedves Hende Csaba úr, hogy amely kérdésekre Ön nem akart válaszolni az Önt miniszteri székbe repítő szavazóknak, azokat a válaszokat - akikre nem tartozik - sokkal jobban ismerik. Na, ez az igazán vicces, Hende úr!
Legközelebb, ha ilyet kérdeznek Öntől, és kötelessége ellenére nem akar pontos választ adni, akkor legalább a "kevés" és a "nem elegendő" szavakat használja.
Ha pedig maga sincs tisztában azzal, ami a dolga lenne, forduljon bizalommal a szövetséges vagy a kevésbé, illetve nem szövetséges országok illetékes szerveihez. Ők pontosan megmondják a Magyar Honvédség pillanatnyi paramétereit....
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Vagyis, a cikkalapján....nem tettünk pontot a "pletykákra", nem tudjuk pontosan, csak sejtjük, hány repülőképes helikopterrel rendelkezünk.
A titkolózás, ami a Honvédséget napjainkban is jellemzi, már a beteges kategóriába tartozik.
 

Hans

Member
2010. április 19.
168
1
18
A gépeknek örülök nagyon. Hogy mozgolódás van a Mihu-k és a Huey-k terén az is jó. De, Gombóc Artúrt, Isten bocsássa meg nekem nem bírom (nem politikai okokból).
 

Batka

Member
2010. május 11.
128
2
16
Chris,
a jogos fenntartások mellett ne essünk aránytévesztésbe!
A mostani helyzetben bizony nagyon kell örülni ennek a két helikopternek. (Főleg akkor, ha tényleg repülni fognak.)
Ebből a szempontból lényegtelen, hogy hány tankunk van (hogy kerül ez ide?!), a helikopteres képesség megszűnésének szélén táncolva minden jó, ami időt nyer.
 

Batka

Member
2010. május 11.
128
2
16
Hans, lófasz mindegy, hogy bírod-e vagy sem a fizimiskáját, ez affektálás, ha HCs eléri valahogy legalább azt, hogy nem épül le több képesség, a legjobb arc lesz...
 

shornet24

Active Member
2011. július 7.
272
65
28
A legnagyobb baj az hogy ezekre a szállító helikopterekre van a legnagyobb szükség a honvédségnek én szerintem! A vicc az az hogy a szutyok gripen program árából a migeket modernizálni felújítani lehetett volna, vehettek volna egy marék alca-t meg egy nagy marék mi-17-est???? Tényleg az Ndk-s mi-24p-ből még van négy amihez hozzá se nyúltak, sztem vagy azokból donor lett? SZAR ÜGY Jah és ki hallott itt svéd befektetésekről? :D:D
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Batka
A tankok sehogy sem jönnek ide.
Amit én magyarázok az a honvédség őrületes PR tevékenysége. Más országoknál az adófizetők azért tudják mivel rendelkezik az ország hadereje. Nálunk semmit sem lehet tudni, hogy miből, mennyit és mit rendszeresítünk. De ami nálam ledobta a láncot az a ünnepség a két helikopternek, amik ráadásul ingyen voltak és nem egy új, modern cuccok.
 

Batka

Member
2010. május 11.
128
2
16
Chris,
azt hiszem, megadtam a választ, hogy miért kell nekik nagyon örülni (amibe belefér az ünnepség is).
"Nálunk semmit sem lehet tudni, hogy miből, mennyit és mit rendszeresítünk."
Dehogynem: a semmit. Semmit lehet tudni és semmit rendszeresítünk.
 

sas2011

New Member
2011. szeptember 8.
6
0
1
Erre

"K: Hogy pontot tegyünk a korábbi pletykák végére, jelenleg hány repülőképes helikopterrel rendelkezik a Honvédség?

HCS: “A Magyar Honvédségnek feladataihoz képest elegendő eszközparkja van.”

K: Számokban kifejezve?

HCS: “Elegendő számú.”


A válasz:

Mi-24-ből
2 azaz kettő üzemképes (716 és 336). A többi halott. Itt tehát a Hende úr "Elegendő számú." válasza igaz amennyiben két égtáj felől támadnak meg bennünket. Egyet pl.: nyugatra egyet keletre. De ha négy égtájról, akkor baj van... És ha ez egyik nem működik? Vagy mindkettő? Na akkor mi van? Albán légvédelmet játszunk? Öklöt a magasba és ordítjuk, h a q....a anyátok? Ezt kellene mérlegelni a luxus audi q7-ben utazó úraknak!

Ami a közelmúltban döglött le végleg:
Mi-24D: 574, 580, 582
Mi-24V: 712, 713, 714, 719, 720
Mi-24P: egy ideig a 336 nem repült, most meg a 335-ből lett a 336 összerakva. Csak rá kell nézni: ütött kopott.

Mi-8:
Van ez a két finn, meg még kettő magyar. (6215 és azt hiszem a 6207)

Mi-17:
701, 703, 704, 705, 706, 707 repül. 702 jurrasicban van.

Számoljunk:
2 24-es, 2+2 Mi-8, és 6 Mi-17.
Összesen: 12. Szép szám. Egy a baj, csak 2004-ben a búcsúzó szentkirályiak 13 24-est emeltek levegőbe. Hogy azok hova lettek?
Tessék megkérdezni a feljebbvalókat.
 

sas2011

New Member
2011. szeptember 8.
6
0
1
ja és a 703 és 705 hamarosan kirepüli az idejét, kettőt kiviszünk, marad négy 17-es. A két magyar Mi-8 is sztem hamar kirepüli idejét, marad a két finn minyó.

Megjegyzés: az NDK-s cuccosból nem lehet kannibalizálni elvileg. A papírok nincsenek meg hozzájuk és így magyar gépbe nem építhetőek be az alkatrészek. Azok ott rohadnak valahol mezőfalván. Kár értük. Azok legfeljebb kiállítási tárgyaknak lesznek jók :-(
 
M

molnibalage

Guest
<i>A vicc az az hogy a szutyok gripen program árából a migeket modernizálni felújítani lehetett volna, vehettek volna egy marék alca-t meg egy nagy marék mi-17-est????</i>

A MiG modernizálással egyetértek - egyébként melyikre gondolsz 21 vagy 29? - de minek neknük ALCA? N+1-szer le volt zongorázva számok és képesség szintjén is, hogy teljesen felesleges.

Ha már csapásmérő potenciált akarsz, akkor a Mi-24 flotta továbbéltetése lett volna az opció NVG-vel és újabb avionikával.
 

Nightstalker

Member
2010. június 9.
58
1
6
"De ami nálam ledobta a láncot az a ünnepség a két helikopternek, amik ráadásul ingyen voltak és nem egy új, modern cuccok."

Fogd fel ugy, mint a szegeny tavoli rokon illedelmes Koszonom!-jet finn testvereik iranyaba. Es illedelmesnek lenni nem szegyen, sot. Ennyit boven megerdemeltek.
 
M

molnibalage

Guest
Tisztelt hende úr. Van még elég lőszer agyonlőni a magafaja vastag arcbőrű balfaszokat? Vagy már erre sincs elég?
 

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
552
1 246
93
"Ezt kellene mérlegelni a luxus audi q7-ben utazó úraknak!"

Nos, ez volt az, amin meglepődtem. Tegnap nagyon korán érkeztem oda, így volt lehetőségem látni az egyesével érkező magasrangú tiszteket és politikusokat. És meglepő módon a tisztek Opel Astrával érkeztek majdnem mindegyik. Volt egy-két 2001–2004 között és néhány 2005 és 2011 között gyártott Volkswagen Passat meg még pár Skoda SuperB, de abból is a régebbi változat. Tehát nem egy luxusautó-bemutató volt a tegnapi ünnepség, aminek azért örültem picit.

A tegnap szerzett tapasztalatokról nemsokára írok egy hosszabb kommentet, nincs képem publikált bejegyzésbe kipakolni... :D