[HUN] Rendőrség, belbiztonság, COIN

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
6 027
13 204
113
  • Tetszik
Reactions: Szittya

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
9 811
28 394
113
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
521
658
93
  • Tetszik
Reactions: fonak9 and Pogány

Terminator

Well-Known Member
2010. április 19.
16 178
22 677
113
Drónokhoz vesz ezt-azt a Készenléti Rendőrség...

Közbeszerzési értesítőből

Ajánlati/részvételi felhívás

Pilóta nélküli légijármű kiegészítők beszerzése

A teljesítés helye:
KR KSZI Légirendészeti Szolgálat, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

1. rész: DJI Matrice 200/210 v2 típusú pilóta nélküli légijárművekkel kompatibilis rendszeresített termékek

DJI Matrice 200/210 v2 típusú pilóta nélküli légijárművekkel kompatibilis rendszeresített termékek (DJI Zenmuse XT2A típusú vagy azzal egyenértékű hőkamera és gimball, a műszaki leírásban rögzített elvárt paraméterek szerint)

DJI Matrice 200/210 v2 típusú pilóta nélküli légijárművekkel kompatibilis (nem rendszeresítendő) termékek az alábbiak szerint:
1. ParaZero SafeAir M-200 típusú vagy azzal egyenértékű mentőernyő
2. TB55 típusú vagy a műszaki leírásban meghatározott paraméterekben egyenértékű akkumulátor
3. WB37 típusú vagy a műszaki leírásban meghatározott egyenértékű akkumulátor
4. DJI M200 180W töltő+HUB vagy azzal a műszaki leírásban meghatározott paraméterekben egyenértékű
5. DJI Cendence Part 3 Control Stick Cover vagy azzal egyenértékű
6. Tartalék légcsavar
7. LIPO akkumulátor biztonsági zsák (tűzálló)
8. Esővédő takaró összeszerelt drónhoz

Mennyiség: 8 tétel, összesen 675 db


2. rész: DJI Matrice 200/210 v2 típusú pilóta nélküli légijárművekkel kompatibilis (nem rendszeresítendő) termékek

A 2019. évben beszerzett pilóta nélküli légijárművek rendszeres használata következtében azok egyes alkatrészei elhasználódtak, illetve speciális eszközök beszerzésével élettartamuk jelentősen növelhető.


3. rész: Pilóta nélküli légijárművek üzemeltetését segítő eszközök

A Készenléti Rendőrség által használt pilóta nélküli légijárművek használata során felmerült, hogy azok hatékonysága és élettartama jelentősen növelhető kiegészítők és karbantartó eszközök használatával, melyek beszerzése szükséges.

Pilóta nélküli légijárművek üzemeltetését segítő eszközök az alábbiak szerint:
1. ElistAir Safe T v2 vagy azzal a műszaki leírásban rögzített paraméterek tekintetében egyenértékű
2. Air module (ElistAir Safe T v2 használatához) vagy azzal egyenértékű akkumulátor adapter
3. Inverter
4. Páramentesítő tasak
5. Premium mikroszálas törlőkendő
6. LENSPEN MicroPro típusú vagy azzal egyenértékű aktívszenes optika tisztító
7. LENSPEN Carbonklean ScreenKlean vagy azzal egyenértékű
8. Manhattan Air Duster vagy azzal egysenértékű nagynyomású sűrített spray
9. Lenspen HB-1 Super Blower pumpás tisztító vagy azzal egyenértékű
10. Petzl TACTIKKA Plus típusú vagy azzal egyenértékű fejlámpa
11. Nitecore MT10A LED vagy azzal egyenértékű elemlámpa
12. Baladéo Processus TEM011 típusú vagy azzal egyenértékű multifunkcionális zseb szerszám
13. Rakományrögzítő háló szállításhoz
14. STAGG SCF-453619 típusú vagy azzal egyenértékű tároló doboz

Mennyiség: 14 tétel, összesen 271 db


4. rész: DJI Matrice 200/210 v2 típusú pilóta nélküli légijárműveket felügyelő rendszer előfizetés

DJI Matrice 200/210 v2 típusú pilóta nélküli légijárműveket felügyelő rendszer előfizetés az alábbiak szerint:
FlightHub Government Edition 1 Year vagy azzal egyenértékű és FlightHub Add-on Kit 1 Year (+20 drones) vagy azzal egyenértékű

A Készenléti Rendőrség által használt pilóta nélküli légijárművek esetében szükséges az eszközök üzemeltetési feltételeinek, karbantartásainak és az állomány képzettségének, gyakorlottságának folyamatos nyomon követése. Az eszközök Magyarország teljes területén, különböző és folyamatosan változó helyszíneken segítik a szolgálati feladatok ellátását. A beszerzésre javasolt rendszer az informatikai hálózaton keresztül szinkronizálja az adatokat és tájékoztatja a „felügyelő” állományt az esedékes teendőkről (karbantartások, frissítések, akkumulátor teljesítménye, lejáró képzések, gyakorlottság kritikus szint alá csökkenése, különböző helyszíneken egyenlőtlen felhasználás, stb.).

Nyertes ajánlattevő a teljesítés során 3fő felhasználó részére köteles oktatást tartani.

A pilóta nélküli légijármű kiegészítők a 156/2017. (VI. 16.) 3 Korm. rendelet 1. számú melléklet X. fejezet c) pontjába besorolható haditechnikai termék, mely felhasználási célját tekintve a 329/2019. (XII. 20.) Korm. rendelet 1. § (6) bekezdés fb) alpontjában nevesített cél kielégítését szolgálja.


Az alkalmasság minimumkövetelményei:

M.1. Alkalmatlan az ajánlattevő, amennyiben nem rendelkezik a felhívás feladását megelőző 3 évben (36 hónapban) szerződésszerűen befejezett, de legfeljebb 6 éven (72 hónapon) belül megkezdett következő tárgyú referenciá(kkal)val:
Az 1. részre történő ajánlattétel esetén legalább1 db pilóta nélküli légijárműre felszerelhető hőkamera szállítására vonatkozó referenciával.
A 2. részre történő ajánlattétel esetén a beszerezni kívánt 8 féle termék (tétel) közül bármely, összesen legalább 5 féle, összesen legalább 400 db DJI Matrice 200/210 típusú pilóta nélküli légijárművekkel kompatibilis kiegészítő szállítására vonatkozó referenciával
A 3. részre történő ajánlattétel esetén a beszerezni kívánt 14 féle termék (tétel) közül bármely, összesen legalább 10 féle. összesen legalább 150 db pilóta nélküli légijármű kiegészítő szállítására vonatkozó referenciával.
A 4. részre történő ajánlattétel esetén legalább 1 db pilóta nélküli légijármű nyomonkövetésére használható szoftver szállítására vonatkozó referenciával.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Terminator

Well-Known Member
2010. április 19.
16 178
22 677
113
Az Országos Rendőr-főkapitányság által kiírt, BBA-2.6.5/6-2018-00001 - Nehézterepjáró gépjárművek beszerzése a külső határra projekt keretében, Európai Uniós finanszírozású nyílt közbeszerzési eljárással beszerzett, és kicsit több, mint egy hónappal ezelőtt hadrendbe álló 52 vadonatúj Toyota Land Cruiser a határvédelmi szolgálatok extrém nehéz terepen is bevethető képességét növeli...

 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 366
192
63
Durva, hogy annyira nincs már rendőr, hogy egy katona meg polgárőr a járőrpár
Na és még mi lesz itt a 1-2 év múlva.. :(

Főleg arról ne is beszéljünk, hogy kiment intézkedni a járőr és a c. megtámadta, fejen ütötte hátulról, miközben a kocsiból kiszállt. Természetesen bevitték, feljelentették , látlelet ..stb. Majd jött a telefon, hogy el kell engedni, mert az ügyészség később is meghallgathatja.... ja meg egyébként is hibás, szakszerűtlen intézkedés volt, mert nem kerülhetett volna olyan közel a rendőrhöz a támadó... miközben KISZÁLLT a járőrkocsiból és HÁTULRÓL támadták meg, mert ugye c. barátaink egyedül portyáznak általában.. így te a kocsiból egyértelműen látod, hogy a 2 társaság közül vajon melyiket keresheted.. persze még lehet, hogy a rendőrt marasztalják el. Valós eset 2021. "Jelentem rend van!".. Ezen felül k* nagy hiány van a Bv-nél, az OMSZnál, kórházakban és az OKF-nél is, ami csak nő... hiánypótlásra új emberek jönnek , akiknek nagy része 1-2 év alatt leszerel és mindegyik olyan szakma, hogy tankönyvből tanulható.. az évek meg a rutin az semmi.. " :) :) " Sajnos hatalmas nagy baj van.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
1 360
3 208
113

"Több vezetőt előléptettek, Hajdu János vezérőrnagyból lett altábornagy.

Altábornaggyá, azaz három csillagos tábornokká nevezték ki Szabó Hedviget, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatóját, aki 2014 óta vezetia többi titkosszolgálatnak szolgáltatásokat nyújtó, például telefonlehallgatásokat végrehajtó szervezetet. Nő ritkán ér el ilyen magas rendfokozatot a fegyveres testületeknél.
A Nemzetbiztonsági és az Információs Hivatal vezetője, Bárdos Szabolcs, illetve Bunford Zsolt egy rendfokozattal lejjebb áll: őket a köztársasági elnök dandártábornokból vezérőrnaggyá léptette elő szintén március 1-i hatállyal.
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója viszont a harmadik csillagot kapta meg: március 15-étől altábornagy."