[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

Az egri nyomozók felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta a 43 és a 73 éves gyanúsítottat, akiknél több engedély nélkül tarott lőfegyvert, illetve lőszert találtak és foglaltak le a bűnügyi szakemberek.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kommandó /swat egység, nem igazán több.
De elbáboztatnak velük olyat, hogy ők mekkora ATF egység, meg még mit tudom én micsodák is.

Mi az az ATF?

A kommandó alapjában véve katonai egység csak nálunk ez terjedt el a köznyelvben. A mezei SWAT-oknál pedig azért kicsit magasabb egység a TEK Műveleti Igazgatóság, az, hogy képzettebb, tapasztaltabb-e ne vegyük ide most, van-e ilyen színtű létjogosultsága az is kérdéses. De alap rendeltetéséből fakadóan a műveleti igazgatóság a terror cselekményt felszámoló szerv Magyarországon. Mint pl.: amerikában az FBI HRT vagy Angliában az SAS, németeknél a GSG-9 stb. Nálunk anno az akkori politikai berendezkedés kapcsán így alakult ki, hogy a belügyhöz került ez a feladat. Megint más kérdés, hogy kb. ilyen SWAT egység szintű feladatokhoz használják őket (én ezért is kérdőjelezem meg, hogy szükség van-e erre ilyen méretben...) de ez is azért van mert a megyei beavatkozó egységek sajnos nagyon el vannak maradva a TEK-hez képest felszerelésben, kiképzési időben, létszámban.

Az a mekta ami swat itthon.

A MEKTA nem SWAT, a MEKTA-n belül a KTA - Közterületi Támogató Alosztály - a megyei bevetési egység de ez sem egységes az országban van olyan megye ahol nincs is. Most több KTA egység is kikerült a MEKTA/MEKTO alól és közvetlenül a rendészeti főkapitány-helyettes alá lettek berakva önálló alosztály jogállással, így kicsit profil tisztább lett a működésük. De felszerelésben, képzettségben meg sem közelítik egy SWAT egység szintjét, kb a brit "armed police" szintjén vannak felszerelésben és szerintem kiképzeltségben is. Sok srácot ismerek suliból, korábbi szolgálati helyről, lőtérről, igazából a szokásos pénztelenség "áldozatai" ők is. Nálam kb az ő mostani szintjük lenne az, amit egy járőrnek is minimum tudnia kéne...

kvázi yamas/yamam
A kommandó alapjában véve katonai egység csak nálunk ez terjedt el a köznyelvben. A mezei SWAT-oknál pedig azért kicsit magasabb egység a TEK Műveleti Igazgatóság, az, hogy képzettebb, tapasztaltabb-e ne vegyük ide most, van-e ilyen színtű létjogosultsága az is kérdéses. De alap rendeltetéséből fakadóan a műveleti igazgatóság a terror cselekményt felszámoló szerv Magyarországon. Mint pl.: amerikában az FBI HRT vagy Angliában az SAS, németeknél a GSG-9 stb. Nálunk anno az akkori politikai berendezkedés kapcsán így alakult ki, hogy a belügyhöz került ez a feladat. Megint más kérdés, hogy kb. ilyen SWAT egység szintű feladatokhoz használják őket (én ezért is kérdőjelezem meg, hogy szükség van-e erre ilyen méretben...) de ez is azért van mert a megyei beavatkozó egységek sajnos nagyon el vannak maradva a TEK-hez képest felszerelésben, kiképzési időben, létszámban.

A MEKTA nem SWAT, a MEKTA-n belül a KTA - Közterületi Támogató Alosztály - a megyei bevetési egység de ez sem egységes az országban van olyan megye ahol nincs is. Most több KTA egység is kikerült a MEKTA/MEKTO alól és közvetlenül a rendészeti főkapitány-helyettes alá lettek berakva önálló alosztály jogállással, így kicsit profil tisztább lett a működésük. De felszerelésben, képzettségben meg sem közelítik egy SWAT egység szintjét, kb a brit "armed police" szintjén vannak felszerelésben és szerintem kiképzeltségben is. Sok srácot ismerek suliból, korábbi szolgálati helyről, lőtérről, igazából a szokásos pénztelenség "áldozatai" ők is. Nálam kb az ő mostani szintjük lenne az, amit egy járőrnek is minimum tudnia kéne...
Már tényleg meg nem mondom, meg nem is értek ehhez, de arra határozottan emlékszem, hogy
Mo résézről ők vannak benne vmi európai anti-terror, fedett nyomozásos izében.
Ott pedig inkább nem adnak át nekik infókat, nem veszik őket komolyan, mert kvázi verőlegény szintre pozicionálják a TEK-et.

kvázi yamas/yamam

Már tényleg meg nem mondom, meg nem is értek ehhez, de arra határozottan emlékszem, hogy
Mo résézről ők vannak benne vmi európai anti-terror, fedett nyomozásos izében.
Ott pedig inkább nem adnak át nekik infókat, nem veszik őket komolyan, mert kvázi verőlegény szintre pozicionálják a TEK-et.

Erre gondolsz gondolom:

Erre gondolsz gondolom:
szerintem nem, ami rémlik az vmi konkrét fedett nyomozásos, terror sejt felszámolós volt.

Kommandó /swat egység, nem igazán több.
De elbáboztatnak velük olyat, hogy ők mekkora ATF egység, meg még mit tudom én micsodák is.
Na.

Szóval jó kèrdès mit tudnak.

10 ève ismertem pár embert, aki ott folytatta a pályafutását.
Mindegyik kiemelkedett tudásban valamilyen szinten. Úgy verekedtek, úgy lőttek hogy az ember csak pislogott.

Ès volt aki kiemelkedett, de nem vettèk föl!

Szóval, most nem tudom igazán mennyire jó atf egysèg.
De szerintem te sem, hacsak nincsenek belsős infóid.

Az biztos, ha nincs elèg alázat, a szakma iránt, akkor jön a nagy arc, ami problèmákhoz vezethet!

Èn egyszer jutottam el addig a szintig, hogy azt hittem kurva jó vagyok!
Akkor hibáztam is lőtèren hatalmasat!
Szerencsère senkinek nem lett közben baja.

A közvetlen kistársaim, meg nem is hozták fel a sztorit, ami mèg rosszabbúl èrintett, mintha valaki fèlrehív és megkèrdezi mi a fasz volt ez!? o_O

Megnèzve külföldi atf egysègek akcióit, attól sem vagyok elájulva mindíg. Sőt!

Elolvasva èletutakat/sas/deltaforce/Seal/ minden tisztelet az övèk, de ha nem propi akkor ott is előjönnek a problèmák.

Lásd Andy McNab vs Chris Rayen írasa a Bravo2nulla bevetèsről(csak hogy angolt hozzak)

Szóval nekem most kávè a legközelebbi forrásom. :D Ő sajna nem annyira jókat ír.