[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
25 286
45 939
113
Éjszakai felszállás

A kiképzési terveknek megfelelően délutáni és éjszakai kiképzési repülési feladatokat hajtottak végre május 11-én, szerdán a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis JAS 39EBS HU repülőgépei...

627cb1b46584c035094875.jpg
 

bagolyember

Member
2010. május 21.
12
28
13
Gripen FAQ-ból.

Döbbenetes, de a Magyar Honvédség gépei R-27R rakétákkal nem vettek részt egyetlen éleslövészeten sem a 17 éves szolgálatuk alatt, de R-73 rakétákkal is csak a legutolsón.
Ez elég szomorú. Tulajdonképpen a típus fő fegyverzetével egyetlenegy indítás sem történt. Elgondolkodtató mennyire lehet így komolyan venni egyes papíron létező képességeket... Volt egyébként valaha magyar BVR fegyver indítás? Esetleg a MiG-23/R-23?
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
40 592
59 268
113
Ez elég szomorú. Tulajdonképpen a típus fő fegyverzetével egyetlenegy indítás sem történt. Elgondolkodtató mennyire lehet így komolyan venni egyes papíron létező képességeket... Volt egyébként valaha magyar BVR fegyver indítás? Esetleg a MiG-23/R-23?
Én nem tudok róla, hogy lett volna 23-as R-23R indítás. Hazai légtér ehhez nem volt elég nagy.