[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
561
1 315
93
282569023_715044496472816_8871762307030911836_n.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
27 663
51 561
113
Van arról infó, hogy az IRIS-T kb mikor érkezik, illetve mikortól kezdik használni?
Nincs. Nem tudunk semmit. Azt mondták a bejelentéskor hogy hamarosan érkezik egy kisebb mennyiség. Be volt írva tavaszra egy svédországi gyakorlat, de már nyár van és hamarosan menni kell 4 hónapra a Baltikumba, így az is lehet hogy már csak jövőre lesz belőle valami. De nem tudunk semmit.
 
 • Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
27 663
51 561
113
Ezt Gáspár már majd fél éve mondta, mi az újdonság???
A haderőfejlesztés kommunikációs hibái volt a téma és az volt a kérdés, hogy miért sikerült egy hónapon belül kétfélét nyilatkozni ezzel kapcsolatban és mi volt a típusváltozás oka.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
27 663
51 561
113
Riasztást kaptak a Gripenek

Szombaton kora este kaptak riasztást a Magyar Honvédség vadászgépei, mert egy Szlovákia felől érkező motoros sárkányrepülőgép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légiirányítással.

A NATO déli Egyesített Légi Hadműveleti Központ riasztását követően a légvédelmi készültséget ellátó Gripenek haladéktalanul felszálltak. Miközben azonosították a repülőgépet, annak vezetőjével a légiirányítás is felvette a rádiókapcsolatot. A vadászrepülők a sárkányrepülőgép azonosítása után visszatértek a kecskeméti bázisukra.