[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
19 335
64 921
113
220921_litvania_bap60_7.jpg

Idén jellemzően egy póttartállyal adják a balti keszit a magyar Gripenek.

220921_litvania_bap60_8.jpg

Az elfogott Airbust rögzíti a kísérőre függesztett Litening konténer videókamerája.


 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
26 128
48 072
113
Valószínűleg ez is Gripen lesz, mert más nekünk nincs a közelben...

On September 26 and 27, Allies Hungary, Germany, Czech Republic, Italy, Türkije, the United Kingdom, Estonia, Latvia and Lithuania, as well as Partner Finland will conduct the third Ramstein Alloy exercise in 2022.

Latvia will host the third sequel of the Allied/Partner live-fly exercise Ramstein Alloy 2022. During the routine two-day event, participating air forces will fly quick reaction alert drills including Communication Loss, Slow Mover Intercept, Dissimilar Air Combat Training, Combat Search and Rescue, Close Air Support and Air-to-Air Refuelling scenarios. One special focus will be on the integration of a Spanish Ground Based Air Defense Task Force into the activities. Spanish NASAMS air defence systems will simulate the defence of Lielvarde Air Base in Latvia against aerial attacks – a skill set that fighter pilots need to practice establishing air superiority during defensive operations, e.g. in an Article 5 situation.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
19 335
64 921
113
 
 • Tetszik
Reactions: BJani and Venom85

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
19 335
64 921
113
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
1 946
4 774
113
"A magyar és cseh repülősök a svéd összeszerelésű JAS-39, a német és olasz egység Eurofighter típusokat repüli."
Nagyon furcsa mondatokat használsz még mindig...
Az Eurofighter európai repülőgép, a Gripen pedig szintén, csak svédországban szerelik össze. A hajtóműve licenc, a katapult M.Baker stb. fél tucat brit alkatrész van benne. Ezért nem írtam, hogy svéd (lehetett volna svéd gyártásút is írnom).
 

Madár Fokker

Well-Known Member
2017. december 17.
438
1 118
93
A mai reptéri futóverseny után lesz Debrecenben Gripen bemutató (is). Hogy pontosan milyen programot repül, arról nincs infom. Lesz még eje ugrás és Besenyei Péter műrepülése is.

Azt elfelejtettem odaírni, hogy kb. 1300tól. Azért én kimennék korábban.
 

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
378
963
93
Ezen a felvételen még hajmeresztőbb a mutatvány. Nemrég volt Soproni Károly őrnagy balesete, a vége elég hasonló volt. Lehet, hogy odaát Sopi megrángatta egy angyal ruháját, hogy figyeljen, ne történjen meg újra...
Úgy értettem az évfordulója volt nemrég.