[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 467

Guest
Hat, abbol csak pont az LMP, a Jobbik meg az MSZP fog MZP moge allni, igen.

Meg1x: a Jobbik alapbol MZP van legkozelebb, az MSZP, ha egyaltalan bejut, akkor is gyuloli Fletoekat, az LMP meg mar most is MZPnek irja a kornyezetvedelmi stb programjat.
Ezt én mind értem, de ezek a pártok együtt fognak többséget alkotni, nem egyes csoportjaik. Amennyiben egyáltalán többséget fognak, ugyebár.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Az előválasztás során vidéken is a DK volt a legerősebb. Itt ebben csak annyi a lényeg, hogy tökmindegy, ki milyen erős, úgy vannak leosztva az egyéni választókörzetek, hogy a legtöbb biztos nyerő a DK-é. Ezen felül lesz még LMP, Párbeszéd, MSZP, Jobbik, stb. Ezek mind lesznek. Olyan, aki MZP mögött áll, olyan nem lesz.
MZP tökmindegy, mit gondol magáról, vagy szeretne, ezek a pártok fognak szavazni a törvényekről.
Ennyi! Neki 1, azaz 1 darab szavazata lesz, a DK frakciónak, meg egy frakciónyi!
Persze ellenzékben csücsülve ez még inkább tökmindegy lesz.
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Ot azert lenne nehez megzsarolniuk, mert o vastagon szarik a hardcore DKsok, alertelmisegiek, hiszterikus exkomcsi mazsihiszesek es hasonlo zarvanyok velemenyere.
Tenyleg, nezd meg, a buzizas sem azoknak szolt, hanem a jobboldalra ill kozepre, ahol ez velhetoen tetszik, plusz ezzel vilagossa tette a Foninek, ha tovabb gennyeskednek a sakaljai a nejevel stb, akkor o is gennyes lesz az o csaladjukkal. En valahol birom a palit, bar ketsegtelenul loose cannon egy kicsit, de hatha beletanul... :D

Szerintem abban igazad van, hogy nem igazán fog működni a zsarolás MZP-nél mert nem egy kompromisszum kész valaki. De ez még nem jelenti azt, hogy ne próbálnák meg. Sztem 2 év alatt kicsinálnák. Menne ez az igazi ki rántja előbb félre a kormányt emberkedés minden költségvetési szavazásnál. MZP-nek az a nagy baja hogy nem lesz párt mögötte a parlamentben. Szavak szintjén támogatják pártok, na de a következő választásig, nekik is fel kell valakit építeni. Vagy gondolja MSZP, Momentum, LMP 2026-ban majd vele akar neki nekifutni? Óriási tévedés.. ahogy telik az idő egyre terhesebb lenne a személye. 2 év után megbuktatnák…Ne felejtsd el, hogy szakértői kormánnyal kampányol. Szóval elvileg még a minisztériumokat sem az őt támogató pártok adnák. Így nem lehetne új arcokat felépíteni egykönnyen…
 
  • Tetszik
Reactions: kamm and Bubu bocs

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 000
13 306
113
Ennyi! Neki 1, azaz 1 darab szavazata lesz, a DK frakciónak, meg egy frakciónyi!
Persze ellenzékben csücsülve ez még inkább tökmindegy lesz.
Lehet nálatok "X-elni" vagy kerekezni az országos listán? Mert abból bármi kijohetne.
Például a mostani cseh választáson volt egy Kalózok-Polgármesterek koalíció, ahol a lista 2az1-hez volt oszeállítva a Kalózok javára. Viszont a vallasztóik cca 1/5 a kerekezos lehetoséggel élve elérte, hogy a Polgármesterektol mind a 33 jelolt bejusson, míg a Kalózoktól csak négyen. :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya and milagro

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Lehet nálatok "X-elni" vagy kerekezni az országos listán? Mert abból bármi kijohetne.
Például a mostani cseh választáson volt egy Kalózok-Polgármesterek koalíció, ahol a lista 2az1-hez volt oszeállítva a Kalózok javára. Viszont a vallasztóik cca 1/5 a kerekezos lehetoséggel élve elérte, hogy a Polgármesterektol mind a 33 jelolt bejusson, míg a Kalózoktól csak négyen. :cool:
Nem. Nálunk nincs preferencia-szavazat. Két szavazólapot kapsz, egyik a pártlista, másik az egyéni jelölt. (Illetve, ha kisebbségi névjegyzékbe regisztráltál, akkor a pártlista helyett valamelyik kisebbség listájára szavazhatsz.)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 940
113
Csurka, elvileg 2007:
"Ami pedig a Gyurcsány-rendszert illeti, azt kell megértenünk, hogy ennek a rendszernek az urai, az irányító pénzemberek és az idegen hatalmak emberei nem egyetlen pártot, nem is kettőt akarnak a végtelenségig fenntartani, hanem egy olyan rendszert akarnak fenntartani, amelyben az egész műsort ők rendezik. Ez a lényeg. Nekik nem a pártok kellenek, hanem a műsor. Sokan fizetnek azért, hogy eljátszhassák a választási komédiákat, és utána tapsoljunk vagy sírjunk. Most új és régi generációs liberálisok, bankárok, volt munkásőrök védik a jogállamot és a demokráciát, teszik nevetségessé egy új alkotmány eszményét."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Mert nincs annyi!
Én személy szerint olyan 500-700 ezer körülire teszem a számukat. De ennek is a tíz-tizenöt százaléka már beolvadt félvér lehet.
..
Ez a 2030-as "jóslat" olyan szintű szaporaságot feltételezne, ami még Maliban sincs. Na meg azt, hogy az ország nem elcigányosodott részein megszűnjön a gyerekszületés. Azért nagyon csalóka az, amikor keresztülautózol öt-hat "cigány" falun, amelyek pl. három-négyszáz lelkes települések, majd kialakul benned egy benyomás. Emellett viszont ott van pl. egy Bp. II. kerület, ahol 82 ezren élnek, többen mint Szombathelyen és bőven 1% alatti a cigány népesség. És ez egy kerület, meg van egy sor nagyobb település, ahol alig élnek.
..
Persze ettől még ez komoly, súlyos probléma egyes járásokban. Oktatás, munkahelyre szoktatás, infrastrukturális beruházások (vasút), ez az ami eredményt hozhatna. Más út nincs...

Országosan 1.5 körül van, tavaly 1.56 volt. Erről friss megyei adatot nem találtam, de adhat egy támpontot, ha megnézed a megyei születési eseményeket ezer lakosra:
A kevés cigány népességgel rendelkező megyék sem lógnak ki lefelé nagyon...
..
2011-ben ez volt a helyzet:
1.13 Budapest és 1.75 Szabolcs a szórás.

Ez az ami nincs. Csak korlátosan. Lásd fentebb a Magyarország Nemzeti Atlasza kiadványt, ami bár látványos, de egyszersmind elég nagy képtelenségek is vannak benne. Így aztán nehéz a dolog...
Itt egy cikk, ami kapcsolódik. A Mi Hazánk megpróbált adatokat kapni, de nem kapott. (Mondjuk a cikkben hivatkozott számok, és Pokol Béla "kalkulációja" veretes baromság). Én egyébként 9-11 ezer körülire saccolnám a cigány élveszületések évenkénti számát!
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
Nem. Én minden haditervem a Pirézek ellen állítom fel! :D

Egyébként szerintem egy komolyabb keleti vagy dél-keleti támadást legkorábban a Tiszánál lehetne megállítani. Sajnos a Tiszántúlnak nagyon rossz földrajza védelmi szempontból.
Akkor ez semmiképp nem a romulán fóbiád terméke. Ez díjazom. Remélem te sem kívánsz körkörös védelemre, vagy körkörös háborúra készülni. Szakértelmed díjazom.
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85 and honved

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
688
1 702
93
Egyre ködösebb a kép.

MZP-Betyársereg-Toroczkai


Ez senkit nem zavar, a nép egyre jobban bolondul érte, napi rekordok dőlnek meg az előváladzáson, már az MSZP is beállt mögé, ezt már csak egy Fideszes trollhadsereg tudná megváltoztatni, érdemes lenne bevetni őket, mert így már most meg lehetne nyerni a tavaszt, ha pedig tényleg ő nyer, akkor az 50-50 lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and enzo

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 351
35 209
113
Akkor ez semmiképp nem a romulán fóbiád terméke. Ez díjazom. Remélem te sem kívánsz körkörös védelemre, vagy körkörös háborúra készülni. Szakértelmed díjazom.
Nekem egyáltalán nincs román fóbiám. Románokat a keleti irány érdekli: a tengeri gáz és olaj illetve a román-ajkú Moldova miatt.
Semmilyen érdekeltségük, motivációjuk nincs a mi irányunkba. Ha mi nem piszkáljuk őket irredenta törekvésekkel, akkor ők sem jelentenek ránk veszélyt. Ez szomszédjainkra mind igaz jelenleg, pláne hogy az ő haderejük is elég szar állapotban van és még vontatottabban halad a fejlesztésük, mint a Honvédségé.
Én jelenleg semmilyen fenyegetést nem látok Magyarország területi épségét illetően és szerintem ez még jó sokáig így is marad.
A legnagyobb valószínűleg egy amerikai-kínai konfliktusnak van, de ahhoz semmi közünk - nem is tudnánk részt venni ilyenben, mert nincs is mivel, szerencsére. Egy orosz-ukrán konfliktus még lehetséges, de nem valószínű - ebben talán lehetünk valamennyire érintettek. Balkánon lehet még valami lokális konfliktus, bár ez is kisesélyes. Afrikában lokális háborúk és ennek kapcsán migrációs probléma van illetve lehet még - valamilyen misszióban esetleg részt veszhetünk majd arrafelé.
Így látom én a jelenlegi geopolitikai helyzetet.

Ettől persze ettől még támogatom, hogy legyen korszerű haderőnk, de nem kell Kisantat rohamtól tartani belátható időn belül - ennek semmi realitása, már csak a gazdasági, politikai összefonódás miatt sincs (EU, NATO). Ha ez utóbbi egyszer megszűnik, akkor lehet aggódni!
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Nekem egyáltalán nincs román fóbiám. Románokat a keleti irány érdekli: a tengeri gáz és olaj illetve a román-ajkú Moldova miatt.
Semmilyen érdekeltségük, motivációjuk nincs a mi irányunkba. Ha mi nem piszkáljuk őket irredenta törekvésekkel, akkor ők sem jelentenek ránk veszélyt. Ez szomszédjainkra mind igaz jelenleg, pláne hogy az ő haderejük is elég szar állapotban van és még vontatottabban halad a fejlesztésük, mint a Honvédségé.
Én jelenleg semmilyen fenyegetést nem látok Magyarország területi épségét illetően és szerintem ez még jó sokáig így is marad.
A legnagyobb valószínűleg egy amerikai-kínai konfliktusnak van, de ahhoz semmi közünk - nem is tudnánk részt venni ilyenben, mert nincs is mivel, szerencsére. Egy orosz-ukrán konfliktus még lehetséges, de nem valószínű - ebben talán lehetünk valamennyire érintettek. Balkánon lehet még valami lokális konfliktus, bár ez is kisesélyes. Afrikában lokális háborúk és ennek kapcsán migrációs probléma van illetve lehet még - valamilyen misszióban esetleg részt veszhetünk majd arrafelé.
Így látom én a jelenlegi geopolitikai helyzetet.

Ettől persze ettől még támogatom, hogy legyen korszerű haderőnk, de nem kell Kisantat rohamtól tartani belátható időn belül - ennek semmi realitása, már csak a gazdasági, politikai összefonódás miatt sincs (EU, NATO). Ha ez utóbbi egyszer megszűnik, akkor lehet aggódni!

OFF

A déli iránnyal tér el a helyzet megítélése jelentős mértékben nálam. Koránt sem hiszem, hogy kicsi lenne az esély mondjuk egy 15-20 év távlatában újabb komoly háborúra a Balkánon. Azzal a kiegészítéssel, hogy nem valószínű ott sem, hogy mi leszünk a megtámadott áldozat.
De az, hogy valami lesz, az több, mint valószínűnek tűnik. Szerencsére a pozícióink messze jobbak a déli fenyegetést illetően, mint a keleti irányban. És ha belesodródunk egy ilyen helyzetbe, akkor legvalószínűbb forgatókönyv szerint békekikényszerítő erőként vennénk részt a legrosszabb esetben.
Keleti irányban sajnos ebben az évtizedben még nem lehetne ilyen szerepvállalásban sem gondolkodni.

ON
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 351
35 209
113
OFF

A déli iránnyal tér el a helyzet megítélése jelentős mértékben nálam. Koránt sem hiszem, hogy kicsi lenne az esély mondjuk egy 15-20 év távlatában újabb komoly háborúra a Balkánon. Azzal a kiegészítéssel, hogy nem valószínű ott sem, hogy mi leszünk a megtámadott áldozat.
De az, hogy valami lesz, az több, mint valószínűnek tűnik. Szerencsére a pozícióink messze jobbak a déli fenyegetést illetően, mint a keleti irányban. És ha belesodródunk egy ilyen helyzetbe, akkor legvalószínűbb forgatókönyv szerint békekikényszerítő erőként vennénk részt a legrosszabb esetben.
Keleti irányban sajnos ebben az évtizedben még nem lehetne ilyen szerepvállalásban sem gondolkodni.

ON
OFF
Én az évtized végéig merek "jósolni" - addig pedig nem látok komoly veszélt hatánkra nézve. Nyilván attól még menjen a haderő-fejlesztés! ;)
ON
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
OFF
Én az évtized végéig merek "jósolni" - addig pedig nem látok komoly veszélt hatánkra nézve. Nyilván attól még menjen a haderő-fejlesztés! ;)
ON

Az én megítélésem szerint az évtized végéig is lesz háború Európa keleti felében. Azt látni kell, hogy Ukrajna keresi a lehetőséget, ahol valamivel ellensúlyozni tudja az összeomló gazdaságát. Neki a háború nem földterület szerzéshez kell. Bármi jó, ami miatt plusz pénzforrást kapnak külföldről. És tíz évig ebben az állapotban nagyon valószínűtlen, hogy lekonzerválódna.
Pont amiatt érdeklődnek élénken egy Belorusz elleni akció felől, mint amiért a magyar gázszerződés miatt olyan harciasan reagáltak. És a nyelvtörvény esetén is élezik a konfliktust. El lehet mondani, hogy valaki szerint nincs túl nagy valószínűsége egy közvetlen háborúnak Kijev és Budapest között, de ebben az évtizedben nekik valamit valamerre lépniük kell. Szóval a hadseregünk abból az irányból például a kereskedelmi és árubeszerzési szabadságunk szempontjából jelentős... többek között. Ne kényszerítsenek ránk olyan egyoldalú szerződéseket, mint például a magyarok fizessék a Gazpromnak a 40 millió ukrán által használt gáz árát is.
Én is remélem, hogy ebben az évtizedben megúszunk minden fegyveres konfliktust, mert a jelenlegi tendenciák alapján a következő évtizednek már megerősödve láthatunk neki, ha nem jön választási baleset. De fizika törvényeivel leírva a dolgot két instabil állapotban lévő terület mentén fekszünk ismét és a hajó oldalára néha felcsapnak a hullámok.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 351
35 209
113
Az én megítélésem szerint az évtized végéig is lesz háború Európa keleti felében. Azt látni kell, hogy Ukrajna keresi a lehetőséget, ahol valamivel ellensúlyozni tudja az összeomló gazdaságát. Neki a háború nem földterület szerzéshez kell. Bármi jó, ami miatt plusz pénzforrást kapnak külföldről. És tíz évig ebben az állapotban nagyon valószínűtlen, hogy lekonzerválódna.
Pont amiatt érdeklődnek élénken egy Belorusz elleni akció felől, mint amiért a magyar gázszerződés miatt olyan harciasan reagáltak. És a nyelvtörvény esetén is élezik a konfliktust. El lehet mondani, hogy valaki szerint nincs túl nagy valószínűsége egy közvetlen háborúnak Kijev és Budapest között, de ebben az évtizedben nekik valamit valamerre lépniük kell. Szóval a hadseregünk abból az irányból például a kereskedelmi és árubeszerzési szabadságunk szempontjából jelentős... többek között. Ne kényszerítsenek ránk olyan egyoldalú szerződéseket, mint például a magyarok fizessék a Gazpromnak a 40 millió ukrán által használt gáz árát is.
Én is remélem, hogy ebben az évtizedben megúszunk minden fegyveres konfliktust, mert a jelenlegi tendenciák alapján a következő évtizednek már megerősödve láthatunk neki, ha nem jön választási baleset. De fizika törvényeivel leírva a dolgot két instabil állapotban lévő terület mentén fekszünk ismét és a hajó oldalára néha felcsapnak a hullámok.
Egy NATO országot nem fognak megtámadni, amikor a Nyugat támogatásának köszönhetik, hogy nem lettek még orosz gyarmat vagy bábállam. Az ukrán veszély túl van fújva. Vannak velük probélmák, de ebből nem lesz háború - a mi irányunkba semmiképp.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0