Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Subaru impreza 2ezres benzines de annyira nem jon be.
Valamilyen - nem széthajtott (bár ilyen kevés lehet) - 2.0XT/2.5 XT (Impreza v. Forester) lehetne neked jó. A H6-os Outback szívómotoros, de nagyon tetszett annak idején (245 ló). Viszont isznak, mint a gödény. Nekem boxer dízelem van, ragaszkodom is hozzá! A hétvégén hajlott korom ellenére egy kicsit jaszkariztam a hóban az Aldi parkolóban, meg tegnap oda parkoltam a gyereknél, ahová nézni nem mertek a többiek...:)Mindezt városban téli 6,6-7,2 literes fogyasztással. Nyáron/ősszel meg elmegyek 5,5-lel is....
Ja, 147 lovas 350 Nm-es...

Valamilyen - nem széthajtott (bár ilyen kevés lehet) - 2.0XT/2.5 XT (Impreza v. Forester) lehetne neked jó. A H6-os Outback szívómotoros, de nagyon tetszett annak idején (245 ló). Viszont isznak, mint a gödény. Nekem boxer dízelem van, ragaszkodom is hozzá! A hétvégén hajlott korom ellenére egy kicsit jaszkariztam a hóban az Aldi parkolóban, meg tegnap oda parkoltam a gyereknél, ahová nézni nem mertek a többiek...:)Mindezt városban téli 6,6-7,2 literes fogyasztással. Nyáron/ősszel meg elmegyek 5,5-lel is....
Ja, 147 lovas 350 Nm-es...
Mostmar egy allando autora ternek at az evenkent mas fosba ulok es tuningoltatom helyett meg is van a kiszemelt de sajnos varni kell ra kozben a tartalek autom is gyengelkedik.
Subarut megmondom oszinten nem ismerem ergo konnyu bele nyulni amelyik autot kineztem psa konszersz van a csaladban hajtottam is imadom tudom mik a betegsegei ugy kezdem azokaz ki is cserelem egybol.

Mostmar egy allando autora ternek at az evenkent mas fosba ulok es tuningoltatom helyett meg is van a kiszemelt de sajnos varni kell ra kozben a tartalek autom is gyengelkedik.
Subarut megmondom oszinten nem ismerem ergo konnyu bele nyulni amelyik autot kineztem psa konszersz van a csaladban hajtottam is imadom tudom mik a betegsegei ugy kezdem azokaz ki is cserelem egybol.
Peugeot 106-osom volt, a legkisebb motorral, de szerettem. Citroent nem vennék (DS-t meg nem gyártanak...) Az Alfámat is nagyon szerettem, de a Subarububu más kategória, mint az előzők...

Úgy látszik a suttyóság nem csak hazánkban népbetegség de nyugaton is:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem olyan régen beszélgettük, hogy az S660-as Honda milyen kis király CRX utód lenne, ha nem csak 64 LE lenne a KEI Kar szabvány miatt.
Természetesen a Japánok is így gondolták, így csináltak belőle egy 180 LE (!) verziót a gyári 660 köbcentis 3 hengeres motorjával...
Ez majdnem 300 LE-s liter teljesítmény :D
Mivel a kocsi 800 kg így teljesítmény tömeg arányban az NSX type-R közelében van. Kis méregzsák :cool:

Ez az igazi otthona, a hegyi szerpentin.

Ottani vélemények szerint a MÁV „elszabotálja” a nemzetközi intercity-vonat magyarországi közlekedtetését. De kiderül az is, hogy a romániai szakaszon további súlyos órák rakódhatnak az addigi késésre…

Ottani vélemények szerint a MÁV „elszabotálja” a nemzetközi intercity-vonat magyarországi közlekedtetését. De kiderül az is, hogy a romániai szakaszon további súlyos órák rakódhatnak az addigi késésre…
Kb bullshit az egész cikk

Ez az igazi otthona, a hegyi szerpentin.

Ez a szememben egy még racionális befektetés egy élményautózásra.

...egy munkatársamnak a BMW van becsípődve.
No nem az újak, hanem a 15 évesek. Mivel a 20 éves 316 idegesén egy év alatt a második kiegyenlítőtartály repedt el, már nem akar rá költeni. (Pedig gyári új alkatrész volt...mondta ő. Persze; 20 éve gyártva...műanyag... mondtam én).
Tehát az 5 évvel újabbakat nézegeti a hahun.
S azért BMW, mer' a sportos.
Jelentsen bármit is.

Én ilyenkor, amikor valaki sportos közúti autóról beszél, rendre elbizonytalanodok és vakarom a fejem.
Szerintem egy autó - értelmét tekintve -leginkább lehet puritán vagy kényelmes, divatos vagy elegáns. Vagy még sokféle.
De sportos?
Persze lehet, valamihez képest. hiszen egy F Astra 1.4 nem ösztökél úgy duhajkodásra, mint egy 33-as boxer Alfa.
Meg próbáltam már - úgy hirtelen - BMW 325i kupét, meg M-pakett 530 xd (touringot...) meg 350 lovasra felhúzott Mitsubishi Outlander Turbót, meg MR2-es Toyotát, meg Volvo 850 T5-R-t.
Úgy látszik, hogy nekem rendre a kombiszerűségek jutnak...

De - talán a fenti példák miatt- nekem az jött le, hogy alapvetően a sportosság a legnagyobb marketing átejtés az autóipartól úgy komplett.
A városokban a szabályok betartásával igazából még kettesben, országúton még hármasban sem lehet a kifizetett fordulatszám tartományt kihasználni.
S akkor alapmotoros autókról beszélünk. Az utcák tele, mindenhol forgalom, meg gyalogosok.
Egy driftszerűség a körforgalomban, s máris a rendőr a nyakadban. Vagy te egy gyalogos nyakán.
A járművek nehezek, az ülések kényelmesek, a futóművek tohonyák, a kormányok szintetikusak és tekerni kell őket, mint egy hajóét.
Ha meg nem ilyenek, akkor meg a hétköznapokra feleslegesen kényelmetlenek, netán használhatatlanok. Hasmagasság.

Nagy teljesítmény. Persze, méregdrágán.
V8, meg Mustang. Persze. Egyenesben padlógáz. A hülye is tudja nyomni.
Csak a Nürburgring ívein jön egy random kacat kisautó s tartja a méregdrága döggel a kanyartempót.
Tele van a youtube ilyen videókkal.

Pályanapon egy profin versenyautónak kicsontozott bármi megeszi a méregdrága utcai sportkocsidat.

Ha néha rám jön a roham, elmegyek gokartozni (s még csak nem is versenygokartra gondoltam, csak nyárspolgárira), s ott kiélhetem a földön ülés és a karosszéria hiánya miatt a viszonylagos sebességérzetet, kanyartempót, a sprődséget, a nyerseséget stb.
Ahhoz képest mindenképpen fillérekből, hogy sportautót vennék, vagy sok pénzért sportosítani próbálnék egy annak makacsul ellenálló random személygépkocsit, vagy platformjára épített cicakupét.

De valakik mindenképpen jól járnak; a gyártók, meg az átépítő készleteket forgalmazók, meg az átalakítók.
Hogy pár év és egy valag pénz így-úgy elköltése után megund.
...vagy megelégeld, hogy az első rohadt elektromos kocsi elverjen a városi kúposztáson.

Sokfélék vagyunk. Másképp látjuk.

Szerintem.

• Tetszik
Reactions: fishbed
LFB sofőr tréning

Ez sajnos már csak anekdotákban van így...
Biztosan rossz tapasztalataid vannak, de azért vannak jó (és nagy) cégek mindkét országban. Ott van például a Thales, a Schneider Electric, a Siemens, Bosch, Bayer stb.
Az viszont igaz, hogy ma már sem német, sem francia új autót nem vennék. Kivétel talán a G-Klasse, de az meg nekem megfizethetetlen: megvenni meg fenntartani is egy kisebb vagyon.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Biztosan rossz tapasztalataid vannak, de azért vannak jó (és nagy) cégek mindkét országban. Ott van például a Thales, a Schneider Electric, a Siemens, Bosch, Bayer stb.
Az viszont igaz, hogy ma már sem német, sem francia új autót nem vennék. Kivétel talán a G-Klasse, de az meg nekem megfizethetetlen: megvenni meg fenntartani is egy kisebb vagyon.
Igazából nincs baj a német új autóval, csak meg kell érteni, hogy ezeket már nem egy fél életre tervezik. A német autógyártók úgy számolnak, hogy egy autó élettartama 200.000km.