1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] T-72M1

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  A kínai hadsereget hasonlítod a magyarhoz?
  :eek:
  Nemár.
   
 2. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Még a füstelszívás lényeges kérdés, más szerintem nincs. Mivel pénz van hogy egy nem eltúlzott, de értelmes keretből megvalósítható legyen, még talán a hazai szellemi irányvonal is képes lenne rá
   
 3. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Kinai haderot hasonlitani a magyarhoz... van baj
   
  Ocses likes this.
 4. Negan

  Negan Well-Known Member

  Hát szerintem itt a többségnek elég fals elképzelése van a páncélos hadviselésröl.A "nehéz" dd,az csak egy gépesitett dd.Az egy hk zl csak arra van benne,hogy felosszák őket a gépesitett zl-harccsoportok megerősitésére.Semmiféle hk manőverező erő nem marad.Egy valódi hk dd képességeitől meg messze elmarad.Semmiféle klasszikus manőverező hk hadviselésre ez a karcsú gépesitett dd nem lesz alkalmas.
   
 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ha te egy szakasszal felvenned a harcot 2 hk val. Akkor nyugottan. En biztos nem vivnak talalkozoharcot ez esetben.

  Meg kitero manoverrel se mernek probalkozni egyszeruen elszakadnak...

  Egy szazaddal mar lehet probalkozni talalkozo harcot vivni 2 hk val. De meg ott is igen rizikos. /na ennyit er a kohoszokeveny 72./
   
 6. Negan

  Negan Well-Known Member

  Miért,az nem hadsereg?.Nagyobb.Ennyi.De ugyan azok a hadműveleti elvek,szabályszerűségek érvényesek rájuk is,mint bárkire.Miránk is ugyanúgy ezek a hadművészeti elvek érvényesek.A számok mások.Náluk nem max 1 zl-nyi mennyiségről van szó,max 2 dd támogatására.Ők gyalogos hadtestekben számolnak.
   
  Pogány likes this.
 7. Ocses

  Ocses Well-Known Member


  Kicsit arról beszélsz ha az éh és szomjhalál szélén állnék, és te adnál egy üveg sört meg egy penészes kenyeret, kinyit ám e foggal az üveg sört, hogy megigyam, és megenném e a penészes kenyeret.

  Igen kinyitnám, megenném.
  Csak lehet közben letörne a fogam, a penésztől meg kihánynám a sört.
  Így lobban legyengülnék, kiszáradnék mint elötte.

  40 éves technikát akartok modernizálni/átalakítani/máshogy bevetni miközben reménytelenül elavult.
  És még hány évig használni?
  20/30
   
  pöcshuszár likes this.
 8. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Gondolom a kínai haderő sem úgy szerezte a képességeit hogy nem csinált semmit, nem próbált ki semmit. Szóval miért ne hasonlítsa? Ugyanúgy tisztában van a dolgokkal mint ti, méret, költségvetés, nyersanyag tekintetében, ahogy azzal is, hogy nekünk sokkal kisebb léptékben kell megvalósítani a dolgokat. De ha a naaagy kínai haderőnek jó a hatvan éves szutyok gyalogságot támogatni, akkor nekünk a lehetőségeinkkel ugyanez miért is lenne szar?

  Ezért került fel bennem ez az egész amiről ma itt vitázunk. Azért fegyverezném csak át őket közvetlen irányzású tüzérségire mert a gyalogság szempontjából használhatóbb eszköz lenne mint hk ágyúval.
   
 9. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Ááá
  Hogy kerül 1 szakasz a semmibe
  Még 2 hk?
   
 10. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ameddig van hozza kezszem vagy nem jon a helyere mas.
   
 11. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Attore ellenlokes /es en nem szakaszrol irtam azt irtam valassz hogy te milyen alegyseggel lennel hajlando onmagadba felvenni a harcot 2 72 essel./ ezekszerint te szakasszal mert a szakaszt erolteted.
  2 hk tarthat egy fontosabb vsomoponthoz egy kevesbe fontos hidhoz kisebb lerakathoz./ hogy kiuzze az elorretoro ellent vagy megalitsa megakadalyozza azt celja elereseben./

  Egy szakasz attoresben tarthat csomoponthoz kissebb folyami atkelohoz kisebb lerakathoz kissebb szorvany telepulesre.../ onalloan.

  De ez a szakasz ha hk parral talalkozik vegzetevel talalkozik /megha 72 is./
   
 12. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Persze hivhat segitseget a szakaszod ha mar azt valasztottal vadaszt panceltorot tuzerseget.. 2 hk ra.

  De egy szakasz celja eleresere elpazarolni ezeket a forrasokat mindenkepp a 72 vel rendelkezo malmara hajtha a vizet. Es a kituzott cel meg igy sem biztos hogy el lessz erve a szakasz szemszogebol./
   
  Pogány likes this.
 13. Negan

  Negan Well-Known Member

  Nem lenne.És felesleges is.Megfelel a célra a 125milis hk ágyú is.Kilőhető abbol repesz-romboló gránát is.És az egy közvetlen irányzású tözérségi eszköz már alapbol is.
   
 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Megint valaki elkezd egy csontig lerágott vitát.
  Nézzük más szemszögböl. A gond ott lehet vagy lesz vagy..... hogy a covid a gazdaságot tacsra tette. Ebből következően biztos lesz e pénz mindenre itt? Hacsak nem lesz későbbiekben valamilyen közös európai források a haderőfejlesztésekre. Ez meg magával vonzaná a további közös eu hadsereg alapját eus cucokkal. Á túl összetett.
  A 72 et meg a btr et max a belarusokkal érdemes felújítanni il modernizálni. Mert nekik még lehet hogy van mindenük hozzá. Sztem minden más iranyú kacsingatás halott ötlet. Meg nem is érné meg. Én a lélektani határt a 72 nel 1-1,5 millió euróra lőném be. E felett halott ötlet. Akkor inkább használt leo vagy valamilyen török csodák. Esetleg Ifv-apc vonalon. Feltéve ha feltéve maradnának azok a szökevények. Á 40 éves vasakat már nincs értelme toldozgatni. Szinte még a maljutka is megenné pl egy déli konfliktusban. Akkor inkább valami török v valamilyen olcsóbb új eszközök. Feltéve ismét ha lenne egy kiépített tartalékos rendszer.
   
  Szittya likes this.
 15. Negan

  Negan Well-Known Member

  Oláh Spike meg megeszi a Leot.A4et meg a modernizált Maljutka is....Közben meg az exNDK T72M+Kontakt 5 megfogta a korabeli csúcs sabottot,meg a korabeli nyugati ATGM-eket is szemböl.De kell rá ködvető,és amit nem lát,azt nem talál el a Spike se.És egy gyalogsági támogató hk a gyalogság harcrendjében harcol.Nem olyan könnyű hozzá férni.
   
  Szittya likes this.
 16. megazez

  megazez Well-Known Member

  A dánok nagyjából 50db A4-et hoztak fel A7 szintre, 1,3 milliárd forint/db áron (nagyjából 1,5 milliárd dán korona értékben)
  Komolyan rá akarsz költeni T72M1-re ~600M Ft/db?
   
  tong djagbu and arcas like this.
 17. Negan

  Negan Well-Known Member

  Van 50db Leo2A4 nekünk raktáron?
   
 18. megazez

  megazez Well-Known Member

  Most linkelte valaki pár napja, hogy a spanyolok meg akarnak szabadulni pár A4-től, az osztrákok is kezdenek leépülni.
   
  tong djagbu and pöcshuszár like this.
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ha a feherorosz BME modernizaciora. Gondolt tonyo az toreddekebol is kijon. Allitolag 3 t90 es arabol modernizaltak 10 db ot... /a feheroroszok egyebkent benne lennenek hogy m et kuldunk b t kapunk./

  De a covid vakcinat is erdemes lenne meglivagolni...
  Megbeszelniaz oroszzal csak akkor kapunk vakcinat ha vehetunk tolluk fegyvert :D /majd az euba eladott orosz vakcinak arabol bevasarolhatnank.../ barcsak minel elobb keszlennenek az oroszok a vakcinaval./
   
 20. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Miért kezdjünk ezt el megint ott a cseh példa érdemes elolvasni a belinkelt cikket le van benne írva miért nem érdemes vesződni vele,ráadásul a csehek T-72 már egy modernizált szintről indulnak.
   

Ezen oldal megosztása