1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] T-72M1

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  No es mit kernek erte? Mennyi a felujitasuk egyeb koltseguk es a kesobbi modernizacio. /nem kotekedni akarok csak szamolni./
   
 2. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  A spanyol holmi azért nem újszerű már elég hosszú ideje, valószínűleg elég fájdalmas lenne piszkálni őket.
   
 3. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Fehéroroszok Oroszországban modernizáltassák a T-72-eiket B3M szintre . BTR-t és BMP-t modernizálnak más államok számára (Szudán, Azerbajdzan) szlovák COBRA tornyot használva (https://www.valka.cz/topic/view/29918).
   
  anonim999 and Wilson like this.
 4. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  A csehek első vonalnak szenvedtek vele. Amiről itt szó van, hogy amikor majd elfajulnak a dolgok és hirtelen be kell ugrani nekem is meg mindenkinek, akkor legyen már valami vas mellettünk is a raktárbó' hogy ne letolt gatyával kelljen...
   
  Szittya likes this.
 5. honved

  honved Well-Known Member

  1. Meglátásom szerint a mi T-72 harckocsijaink sorsa már eldőlt, nem fognak velük foglalkozni. Kohó.

  2. Amennyiben mégsem dőlt el, két dolog történhet velük, ha hadrendben maradnak. Teljes felújítás és korszerűsítés, hogy komoly harcértékkel rendelkező további harckocsikat kapjunk. ( Természetesen komoly anyagi ráfordítással, további alkatrész és lőszerellátás, normális üzemeltetés, stb. )
  Illetve, további hasznosítás, szintén komoly felújítással, átépítéssel. Műszaki mentő, vagy csöves és rakétás légvédelmi fegyverzettel felszerelt változat kialakítása.

  A második esetben felvázolt lehetőségek esetén, egy felújítás, átépítés után, a fő feladat a folyamatos alkatrészellátás lenne leginkább. Megoldható persze, de nem biztos hogy az illetékesek akarják. Mivel ezek a harckocsik echte SZU gyártmányok. Sok alkatrészük nem azonos a Lengyel, vagy Cseh gyártású harckocsikéval. Oroszoktól kell beszerezni hozzájuk sok mindent.

  Valamint, aki itt folyamatosan gyalogság támogató harckocsikról értekezik, engedje már el ezt. Normál esetben, a harckocsi a gyalogsággal együttműködve, hajtja végre a harcfeladatát. Nincs egyik a másik nélkül, ha jól csinálják. Egy Leo 2A7HU is a lövészekkel fog együtt harcolni, akik lehet épp Pumán haladnak majd a tankokkal együtt a harcrendben. Így tudnak a harckocsik jelentős támogatást és erőfölényt biztosítani a gyalogságnak, illetve így tud a gyalogság komoly kézifegyveres tűzet zúdítani az ellenséges ATGM kezelőkre is többek közt, mert vélhetően hamar felfedezik azokat. Stb.
   
 6. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Egyetlen értelmes T-72 modernizáció van jelenleg ez a T-72B3M de hidd el ha venni akarnánk belőlük akkor Szásáék korongecsettel irnák meg a számlát.Szerencsére ilyen lehetőség fel sem vetődött:)
   
  honved likes this.
 7. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Ne legyèl már játèkrontó! :)
   
 8. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ha olcsón be lehet szerezni őket,akkor azok jobbak a célnak.Mert ugyan azt a logisztikát igényelnének,mint a fő csatahk A7-ek.
  Pont a lényeget nem érted.NEM SZABAD A LENGYEL/CSEH MÓDRA MEGKISÉRELNI FŐ CSATAHK SZINTRE HOZNI EZEKET A VÉN CSATALOVAKAT!!!!!!Mert nem éri meg.A szükséges minimális korszerűsitést szabad csak rájuk forditani,hogy megfeleljenek a gyalogsági kisérőharckocsi szerepre.
   
  tong djagbu, Pogány and Szittya like this.
 9. megazez

  megazez Well-Known Member

  Nem olvastam végig a cikket, azért kaptam fel rá a fejem, mert valaki (talán pöcshuszár) kirakott egy google maps-os linket ahol egy csomó hk áll csillaggarázsban. Aztán annyit néztem csak utána, hogy kiderítettem, hogy azok ősrégi M60-ok míg azon a bázison letárolt A4-ek fűtött helyen vannak.
  A mi M1-ink arra lesznek jók, hogy letároljuk őket valami lerakatban, fedővel a fejük fölött.
   
  pöcshuszár likes this.
 10. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Elnézést:)Nem akartam elrontani a T-72 platformon alapuló szupertankos játékot:):)
   
 11. megazez

  megazez Well-Known Member

  Szerintem te nem érted a lényeget....
  Dudi meg Benkő apó is elmondta, hogy a szovjet ki nyugati be.
   
  arcas and honved like this.
 12. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  De miért ultetnél embereket egy olyan tankba amelyet egy 30 mm gépágyúval felnyitnak és a harcmezőn az ellen minden tank elhárító fegyverét vonza mint a mágnes.Én egyetlen embert sem küldenék harcba egy ilyen tankban max végszükség esetén.
   
 13. Negan

  Negan Well-Known Member

  Látom,nem igazán vagy tisztában egy gyalogségi kisérőhk szerepével.30milis felnyitja?3km-röl?Aligha.125milis ágyú meg szétlő bármilyen szóba jöhető IFV-t,3km-ről.Előtétpáncélrol még nem tetszet hallani?Az ősöreg BDD előtétpáncél megvéd az összes CG pct gránáttol.....Meg még az 50milis gá-tol is.Meg az összes 100milis gránáttol.De még a régebbi 120milisektől is.Fagottol,Maljutkátol.A modern felülről támadó önirányitott rakétáktol meg a szuper A7Hu-t is csak az APS tudja megvédeni-meg a ködgyertya.Ami viszont nem olyan hű de drága.Meg a kölcsönös fedezőtűz.
   
  LMzek 2.0 likes this.
 14. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  fú, ha ez komoly akkor szomorú... tudod azért mert a"naaagy kínai" haderő rohadtul megteheti hogy az ilyen sazrokat rendszerben tartsa, mert van rá pénz dögivel, nálunk picit más a helyzet, nincs tisztában semmivel maradjunk annyiban, egy hülye hasonlat volt , abszolute nem releváns, kína-magyaro. bármilyen összehasonlítása
  miért is lenne szar? 1.)már mondtam hogy pénzt visz el 2.) kínában tömeghadsereg van, igen jó részük levedlett szar, és ? szerinted érdekli őket? kiröhögik azt a pénzt amit MI fejlesztésre tudunk fordítani kb , másik, technikai oldal: igen, szar, még támogatásra is, szerinted a 72-esek 1nél többet tudnának lőni mondjuk élesben egy csatatéren? a szart, nem bántom szegényeket de már erre sem jók, 1et lő max aztán futás onnan mert jön valami Isten csapása az ellen gyalogságától/légierejétől/ föld alól Isten se tudja, én azt mondom csoda hogy idáig kihúzták
  nem érdemes sehol se modernizálni, semmire nem jók már, a btr már akkor szar volt mikor idejött, a 72 meg (imádom szeretem de tény ami tény ) ilyen áálapotban már nem érdemes a kevés forrásunkat ilyenekre pazarolni, Te is írod a dolgot, én nem szeretném újra ezt előhozni mert teljesen felesleges és értelmetlen bárkivel vitát nyitni erről, kohószökevény mindkettő, pont
   
  tonyo likes this.
 15. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Hát ebben nincs is vita köztünk.
   
 16. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  De nagyon is tisztába vagyok vele de akkor gondolom a csehek is hülyék mert ők sem akarnak belőlük kísérő hk csinálni pedig ők aztán megtudnák azt oldani.Amúgy te miről beszélsz mondj nekem egy normális hadsereget ahol egy ilyen verzió megvalósult tehát gyalogsági kísérő hk-n régi levedlett technikát használnak némileg korszerűsítve amúgy is a gyalogsági kísérő hk mint kulön kategória nem nagyon létezik.
   
  tonyo and dudi like this.
 17. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Ha most harcba kellene pontosan ezekben küldenéd az első vonalba.
   
 18. Ocses

  Ocses Well-Known Member


  Igaz. Mea culpa.
  Valamiért a bekattant a szakasz. :D

  De erre is írtam ha van ipr a gépeken akkor azért nem mondanám, hogy végük. Sőt.
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  De nem a mostban hülyeség a kohón kívül brmit tenni a T-72-vel hanem akkor ha lesz más is.
   
  svajcibeka, tonyo and fedett_mókus like this.
 20. PavolR

  PavolR Well-Known Member

Ezen oldal megosztása