1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] T-72M1

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az egész amit mondasz.
   
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Szerintem meg nem :) hisz felsegjelzessel elatott eszkoz vagy szemely mindig a sajat foldjen van./tudod nato es a hajozasi szabalyok :D de jo hogy tengerjaro nepek az eszak atlantiak nagyjai.../ nemzetkozi egyebkent ensz...tehat megvaltoztatninsemmigen lehet egy tollvonassal./repulllo eszkozre is ervenyes nem tudtad? /attol hogy hollandia felett repkedsz teszem azt bp londont meg nem gyujthatsz ra egy spanglira./
   
 3. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Misszioba is nem veletlen hogy a magyar torvenyek vonatkoznak rad.
   
 4. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  Ezt értem, én is látom, valóban jó tendencia.

  De a jelenleg tervezett mennyiség/koncepció esetében egy szellő-fuvallatnyi ötlet/változás esetén kap "kedvenc szövetségesünk" 150-250 export M1??-t export változatban, akciósan.

  Tudod, az a szomszéd aki háborúnként 2-3-4-szer szokott átállni.

  Mi is " állnánk" 50-(akár)100 Leóval is. ...arányaiban megint "letolt gatyával".

  A jelenlegi (és a "hagyományos módon kigazdálkodható") mennyiséget "kedvenc szomszédunk" 3 mély nyelvcsapással felül tudja múlni. ...szokta is.

  A T-72+Nato+hazai átépítés sokkal nehezebbé teszi ezt a "be/ki-hízelgős" manővert.
  Egy ilyen -hadsereg fejlesztésbe is átlógó- gondolatmenet nélkül cincálhatjuk valóságtól elrugaszkodva is a technikai paramétereket.
  Minek.


  "...Egy korábban idézett Z2026-ról sóló tanulmány legfontosabb megállapítása az volt, hogy a "szokásos" módokon nem tudunk a reálisan tervezhető költségvetésből még biztonságos önvédelmi szintet sem ( ! ! ! ) elérni 4-5-6 "szerető" szövetségestől körülvéve ! ! !..."
   
  tong djagbu and Pogány like this.
 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  De ha a foldet nem hiszed a felsegjelzessel ellatott jarmuvet csak hiszed hogy adott orszag terulete amelyiknfelsegjelzeset viseli.? Egy mozgo legvedelmi platform tehat egy adott orszag felsegjelet viselo jarmuven foglal helyet. Tehat adott legvedelmi eszkozt nem lehet kulfoldre vinni csak ha leveszik a hordozo platformrol de akkor viszont adott orszag felsegjelevel kell ellatni... Nem ez sehogysem oks... Felsegjellel ellatott eszkoz vagy szemely sohasem kerulhet mas orszag teruletere ameddig a felsegjelet magan viseli.
   
 6. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ha akciós 100 db M1export változatot kapnak a romulánok az mitől változtat az erőviszonyokon Sam bácsit ismerve biztos,hogy a 80-s évekből származó sivatagban letárolt készletből kapnák őket a románok.Amiknek még akciósan is úgy megkérnék az árát,hogy fél Mordort zálogba kéne adni a románoknak,hogy kifizessék őket.Utána még egy csillió lej rá kellene költeniuk a supportra ja és még meg kellene őket tankolni nagyon szomjas jószág az M1.És utána mit csinálnak veluk nincs légierejuk azért annyira ők sem hülyék,hogy légi támogatás nélkül vessék be őket.A földön pedig nincs mitől tartanunk tőlük a szaúdi M1 is felnyitották a strandpapucsosok egy Fagottal.
   
 7. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ez marhaság. Ez csak nemzetközi forgalomban részt vevő repülők és hajók esetén áll fenn. Olyankor, amikor nemzetközi légtérben, vagy vizeken tartózkodik a hajó/repülő.
  A felségjeles eszközök esetén annyiban súlyosbodik a helyzet, hogy a fedélzetén nem csak annak az országnak a törvényei vonatkoznak rád ahol az eszköz van, hanem az is, amelyik felségjelét viseli.
  Tehát mindkettőt be kell tartani.
   
 8. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Mégegyszer mondom, ez marhaság. Amennyiben egy gyerek a repülőn Magyarország területe felett magyar légtérben születik, akkor hiába mondjuk franciák a szülei, és mondjuk olasz gépen ül, ettől még hivatalosan magyar állampolgár lesz, majd utólag megkapja a szülei jogán a franciát is. Ha nemzetközi légtérben születik, akkor asszem a repülő miatt olasz lesz az állampolgársága, és ott is utólag kell kérvényezni a francia állampolgárságot.
   
 9. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Tudom. :D
  Csak már fáradt voltam;)
   
  Schurrer likes this.
 10. Rferi66

  Rferi66 Active Member

  Ez nem így van. Akkor lesz a gyerek magyar állampolgár, ha legalább egyik szülő magyar állampolgár. Vagy a gyerek magyarországon született, de a szülők állampolgársága ismeretlen. Ez nem minden országban van így. Az USA -ban pl. automatikusan állampolgár lesz, aki ott születik.
   
 11. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Áruld már akkor nekem,hogy a csehek akiknek hozzánk képest több T-72 van és van egy hadiipara is miért csak addig akarja rendszerben tartani őket míg nem vesz új MTB-t.
   
 12. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Azért ezt sokszor láttuk már, aztán csak megmaradtak majdnem mindenhol. Az hogy hangoztatva van, hogy nem akarják megtartani csak X ideig, abból aztán majd lesz y idő. Ez itt a szeretnék egy új kocsit esete, aztán amikor megvan akkor a régit elviszem szervízbe, jó lesz az asszonynak. Szóval mivel a csehek azt mondták, hogy maaajd, valamikor ki akarják dobni, az azt jelenti, hogy akkor nekünk, hiszen mi is csehek vagyunk (. . ) még ma ki kell dobni. Gyorsan, gyorsan...
   
  LMzek 2.0 and tong djagbu like this.
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Lemaradtam vagy 200 hsz-el, elovassam, vagy csak az e havi "de megéri felújítani/tegyünk rá löveget/aknavetőt/radart/Manpadst /grillsutot/hurkatoltot/gyumolcslepárlót/sajtreszelot/stb"?
   
  anonim999 and Spartan.asfv like this.
 14. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Csak a szokásos ne dobjuk ki őket.
   
 15. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Az ehavi. Én túráztattam meg a csapatot vele, löveg volt a menü. Illetve lesz is még mert nem adom fel olyan könnyen.
   
 16. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Nem mulasztasz semmit. :)
   
  honved likes this.
 17. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Felesleges visszaolvasni. Megint a szokásos hülyeség megy. Felújítani őket mert az olyan jó.
   
 18. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ez fals.T72-t kivonták.Tr85-böl csak 1(amerikai 4százados/56db) zl van modernizálva.A többi tartós raktározásban(most felmerűlt reaktiválásuk,és 120milis M3 változatra korszerűsitésük-de szerencsére nincs rá pénz).TR125-ökböl egyikhez volt szerencsém a gyárudvaron.hárman nem tudtuk felfeszegetni egyik búvónyilást sem,úgy be volt rohadva....Najó,ez 10+ éve volt,mikor még szegények voltak,de azok akkor is csak protok voltak-sose kerültek hadrendbe.ATROMbol csak protok készültek,még mindig csak terv a rendszeresitése.
  Nem szabad lebecsülni a romulánokat,de azért misztifikálni sem kell őket.
   
 19. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ez a lebecsüljük az Abramsot is egy nagy marhaság.Fagottal felnyitották a Leot is simán a kurd papucsosok.Gázturbina többet fogyaszt,de attol még vannak bőven előnyei is.A nem uránpáncélos változatnak is lehet korszerű páncélelemeket adni.Stb
   
 20. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Na akkor a cseheknél a következő a helyzet vagy frissítik a 30 db már egyszer modernizált T-72-t és akkor még van 10-12 év új MTB vásárlásra vagy most rendelnek új MBT a többi T-72-l nem akarnak semmit sem csinálni sem rohamlöveget sem gyalogsági kísérő hk nem akarnak belőlük faragni.
   

Ezen oldal megosztása