1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] T-72M1

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  zeal, papi and Pogány like this.
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Abba belefert meg egy kutya is pluszba. En azt mondom tovabbra is hogy ne tartsunk rendszerben haromfele tankot. Lenne osszesen vagy 80-100 tankunk az is harom tipus. Na neeee.... :D:D
   
 3. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Ezt magyarázzuk páran itt már mióta.
   
  LMzek 2.0 likes this.
 4. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Meg ezt is magyarázzuk páran itt már egy ideje. :D Ki ne merd ejteni a szádon(ujjaidon) azt a szóösszetételt, hogy áttörő harckocsi, mikor megtettem, nagyon-nagyon hülye voltam. :D
   
  aquarell, LMzek 2.0 and Szittya like this.
 5. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Egy részt gondoltam beteszem a videókat,hogy legyen egy kis szünet a támasszuk fel a T-72-t táborból érkező komment zárótuzben:).Más részt szó volt azt hiszem II világháborús topikban a lőfegyverek okozta valós vagy alaptalan félelemről,a Finn hadsereg a videókban látható módon a kiképzés részeként oldja a sorozoot újoncok hk-l való félelmét.
   
  Pogány likes this.
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mi lenne ez valami haditechnikai kiallitas? Kecel 2? Mert sereg nem. Jah, hat tank kene meg, mert 40-50 aktualisan uzemkepes Leo nem valtja meg a vilagot. Ennyi elfogy az utolso darabig egy het alatt egy helyi konfliktusban meg az ilyen jatekhadseregek kozt is mint amik errefele vannak.
  Fogyoeszkozok? Igen.
  Dragak? Igen.
  Nincs hozza eleg kezelo meg kepzett kompetens fotiszt a felhasznalasukra? Igen.
  Szerintem szabaduljunk toluk amig lehet. Na nem ugy ahogy eddig szoktuk ajcsiba meg fillerekert, meg sehogy, meg langvago. Hanem jo lenne nemi eszt is belevinni. 10 ev mulva lennenek kivonva es eladva kb. 2030 korul mire az uj leokon betanul a jonep. 45 eves soha rancba nem szedett, vegyesvagott harckocsiallomany lesznek akkor. Valami kezdo muzeum talan megveszi oket mert vagy 10 fele altipus van koztuk az fix. Igazan erdekesek.
  Ha valami masodvonalas tank kene es nagyon muszaj akkor inkabb kolcsonozzunk meg vagy 50 - 100 darab A4-est 10-20 evre, ugy csak ketfele tankunk lenne. Mondjuk ki kezelne oket passz... 100-200 tank amugy egy konfliktusban nem tetel...
  Szerintem inkabb visszaterve az elejere 72-es reparalas helyett azon kene agyalnunk hogyan tudnank kivaltani a feladatkoruket olcsobb, nagy tomegben alkalmazhato, kezelo szemelyzet nelkuli, megbizhato jarmuvel, 2030 utanra talan lenne is belole valami. Ja es kerdes meg az egeszhez mi lenne az elkepzeles fent, mert a jol "beallunk a Tisza moge vedekezni es ugy nyerjuk meg a haborut" elgondolas az rohejes szerintem, azt lathatjuk eloben az ormenyektol.
   
  hunter85 likes this.
 7. Negan

  Negan Well-Known Member

  Mantrázom amit eddig.
  Ezek a tankok itt vannak.Az egy rossz duma,hogy a páncélacél szétrohadt.Az sem számit,hogy ki vannak belezve,úgyis ki kellene őket.A Lynx hajtásláncát,harcelektronikáját bele,pótpáncélzatát rá.Ami nem jöhet onnan,azt meg lehet venni a zsidóktol-mérnöki segitség is jöhet tőlük.APS kell rá-de az mindenre kell manapság már.Kapunk egy még sokáig használható gyalogsági kisérőhk-t.Logisztikailag amúgy is illeszkedne a Lynxhez.Leok meg felszabadulnak más feladatra.
  Persze,lehet venni erre még Leokat,csinálni Lynx MGS-t - 4-5x-ös áron.Csakhogy nincs korlátlan keret.Kell,nagyon kell a pénz sok minden másra is.
   
  LMzek 2.0 and Pogány like this.
 8. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Egységesítő program keretében nem lenne ekkora gáz a sokféleségük. Új motor, automata váltó bele, ki minden szar, új elektronika bele.

  Mi is azért hajtjuk, mert 40-50 tank nem elég. Jó lenne leót venni még, de nem elég a remény, hogy majd veszünk még. A tartalék leók elfogytak, csak a spanyol van aktuálisan elérhető készlet. Az nem kell, mert szar és drága, de ha upgradelnénk őket, akkor az a7 árának a feléből lehetne belőlük jó tankot csinálni. Én meglépném. De ez nem opció a valóságban. A következő elérhető tétel 2025-től a norvégok állománya, szintén a4, amit nem hagynék a4-nek, hanem ahogy a spanyolt, úgy azokat is felfejleszteném legalább az strv 122 szintjéig, fejlesztett L44 löveggel, meg persze hálóba integráltan, aps-sel. Így is csak kétféle tankunk lenne, de az komoly erő.

  T-72 reparálás azért adja magát, mert vannak. Nem kell beszerezni, akármit kiszedhetünk belőlük, akármit belerakhatunk. Lehet az vett dolog, vagy majd a Lynx hajtáslánca, neadjisten futóműve.

  Ember nélküli gépeket valóban kell a jövőben fejleszteni, de nem erre építeném a biztonságot első körben. Az azért nagyon sok dolgot igényelne, ha a hk állományt így akarnánk kivitelezni. Csak egy elakadás vicces lenne
   
  LMzek 2.0 likes this.
 9. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ez az egész önvezető autó/harcjármű egy vicc a szemembe.A levegőben megy,ott 3D-ban van tér és nincs akadály.De a földön.....30+ éve ugyanott vannak ezek a járművek a földön.Jol beszkennelt tesztpályán elbóklásznak,de azon kivül a valódi üzemben seperc alatt behalnak.A reklám ugyan mindent okosnak titulál,de ezek a gépek továbbra sem gondolkodnak.Csak programozottak.Ami nincs a programjukban,azzal nem tudnak mit kezdeni.A földi viszonyokban,pláne harchelyzetben túl sok a változó,képtelenség mindent beleirni a programba.
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezekkel az a baj,hogy tudod,hogy úgysem lesz semmi bajod.Felettem is ment el harckocsi,én is kúsztam át harckicsi alatt stb,de tudtam,hogy kutya bajom nem lehet...
   
  Pogány likes this.
 11. Pogány

  Pogány Well-Known Member

 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  fedett_mókus likes this.
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Persze nem is azért tettem be hanem érdekesnek találom,hogy a fin hadseregben még hisznek benne:).
   
 14. szzsolt81

  szzsolt81 Active Member

   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Akkor szerintem csinaljunk beloluk Leo A7-t, vagy Linxt. Ugyis csontra szet kell szedni, azt a par vaslemezt meg igazan nem nagy munka mar az osszkephez par centivel odebb hegeszteni. Mondjuk a spanyol leoknal erdekes hogy mar baj az hogy ki kell belezni, a 72-esnel meg nem. A most beerkezo A4-ek ugyanugy xarok voltak es rendbe tettek oket. Ha a spanyol A4-eket a hadvezetesunk torolte a fejebol mint opciot, akkor a 72-est gondoljatok hogy nem? 2030-ra torlik oket rendszerbol.
   
 16. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  ???
   
 17. krisss

  krisss Well-Known Member

  A spanyolok roppant vastag gubát kérnek azokért a gépekért az állapotukhoz képest és emiatt eléggé gazdaságtalan a dolog.
   
  pöcshuszár and Chima3ra like this.
 18. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ilyen "keso" van mar megint, ujra "tehetvenketto-felujitas" a hetvegi unalomuzo? :D

  Jelentsek mar be legalabb a brazil rampast, akkor talan elfelejtitek megint ezt a marhasagot...
   
 19. borisz

  borisz Well-Known Member

  Hónapok óta.

  "Hejj, te puska, puska vagy...!"

  Rendőrnek minek 38 lőszer? Ha járőrben ennyit el kell eregess, akkor ott valami nagyon el van baszva.
  A 40 kilós nő meg szereljen le, nem való neki.
   
  aquarell likes this.
 20. Galthran

  Galthran Well-Known Member

  :D hatodikban 170centi felett voltam, egyik flotillás napon beültem egy kiállított t72be és baromi szűk volt:d gondolom a sofőr ülésben még rosszabb lett volna!
   

Ezen oldal megosztása