1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] T-72M1

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. krisss

  krisss Well-Known Member

  hát mondjuk azt, hogy egy nyugati színvonalon felszerelt lövészkatona a fegyver árát nem számolva kb 1-1,2 millát cipel magán. Ezt mondjuk úgy, hogy cordurát legközelebb németországban gyártanak és a könnyű ipar megdöglött , a jelenleg itthon működő cégek pár apró manufaktúrán kívül nem tudnak semmit a taktikai felszerelések gyártásáról, és a fejlesztéséről, a HM se tud róla semmit mert a döntéshozók a félrebaszott néphadsereges egyéni felszerelésről sem tudták sose, hogy ha valaha is be kell vetni akkor megölte volna a katonáinkat és fejlesztések se nagyon zajlottak-e téren eddig mert mindig azt mondták, hogy másra kell a pénz . Varrónőket nem képeznek és nincs gyártókapacitás egyenruhára sem nemhogy felszerelésre.
   
  Kurfürst, Ratamahata, fip7 and 4 others like this.
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Valaki belinkelte,hogy egy ausztrál katon teljes ruházata+egyénifelszerelése+fegyverzete valami 27000 Dollár ha jól emlékszem.
   
 3. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Gyöngyvásznat mind a mai napig használnak a kevésbé tehetős országok.Csak praktikusabban kell kialakitani.Területvédelmi tartalékosoknak,és a szerződéseseknek alapkiképzéshez bőven jó.Nagy tömegben olcsón előállitható.VSZ időkben meg a többiek is vásznat használtak,csak sokkal praktikusabb kialakitásban.80as években még az IDF is vászon málhafelszerelést használt.Persze a manővererők málhája legyen jobb,a lehető legjobb,amit be tudunk szerezni,vagy inkább előállitani.Szerintem ez nem annyira pénzügyi kérdés,inkább csak odafigyelés kérdése.
  [​IMG]
   
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  Én a fegyvert direkt nem számoltam, meg a személyi éjjellátót.
   
 5. papi

  papi Well-Known Member

  Vigyük át a diskurzust valami ruhás szekcióba.
   
  krisss likes this.
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Akkor te mész úgy harcolni. :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:;)
   
  Kurfürst, borisz and krisss like this.
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

 8. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

 9. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Elnézést, ez a Hun T-72M1 topic?
   
  szaboj, fip7 and ravenlord like this.
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

  Na most olvastam, hogy a lengyelek a T72-es összes verzióját, a lövészdandárok tűztámogatására fogják csak alkalmazni, és most indították újra az Anders programot, hogy lecseréljék őket ebben a szerepkörben (120 mm-es nato löveg, 42 tonna)
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Szóval amolyan Stryker MGS lesz belőlük...
   
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

  Jah és 2025-ben akarják a cserét megkezdeni.
   
  antigonosz and honved like this.
 13. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez a realitás a T-72 használhatósága kapcsán 2018-ban...
   
  antigonosz, honved and krisss like this.
 15. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az Anders nem lesz jobb páncélvédettség terén mint a T-72! Magyarán a T-72 jelen tudásunk szerint addig lehetne rendszerben tartható, mint a lengyel Anders, mint -ebben a szerepben fölösleges- váltótípusa!

  Egyre inkább úgy látom, hogy a T-72 modernizációja jó ötlet, míg a BTR -kizárólag tűztámogató, fegyverhordozó jármű formájában- csak abban az esetben, ha saját ipari háttérrel megoldható, tehát ne szoruljunk az egyre drágább orosz beszállítókra!
   
 16. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Vagyis pontosan arra,amihez szerintem nálunk is kéne.
  Nem egészen.Stryker MSG csak a páncélvadász/kisérőlöveg szerepkörre alkalmas,rohamlövegére nem.Nincs meg hozzá a páncélvédelme.
  T72 korszerűsitve viszont megfelel a szerepre.APFSDS lőszere ugyan kifogyott a felylesztési lehetőségböl,de a kumulativ gránát még nagyon is potens.És integrálhat hozzá többféle rakéta is.Csőböl inditható,de külső illesztésű is.
   
 17. krisss

  krisss Well-Known Member

  De amint a Gepard ( az anders alapú támogató jármű) gyártása felpörög, mennek a levesbe :)
   
  honved likes this.
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  MGS lesz az Andres is...
   
  therob likes this.
 19. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ja,ha sorozetgyártásra kerül.És mert logisztikailag észszerű,valamint mert elég nehéz hozzá az Anders.Csakhogy nekünk nincs gyártóbázisunk,se gyártásra érett harcjárműcsaládunk.Oroszok BMP-3M családja is hasonló lesz,ha sorozatgyártásra kerül,mint amit a polákok az Andersre terveznek.
  Mi max a BTR87 mintájára tudnánk előállitani egy harcjárműcsaládot.Amolan HunStryker járműcsaládot
   
 20. honved

  honved Well-Known Member

  Vajon miért hiányzik szinte minden tankról valami külső alkatrész ? A 4 harckocsi, 4 féle külsóvel bírt a videón. Ebből 1 az AV verzió, a többi szinte felismerhetetlen, a sok hiányzó alkatrész miatt. Vajon ha a telephelyre bemennek, lemossák őket legalább ? Jó lenne már látni valami olyasmit, hogy a zászlóalj minden harckocsija, legalább külsőre egységes képet mutat. Mind felszerelés, mind festés tekintetében. Nehezen tudom elképzelni, hogy nem lehetne pótolni a hiányzó oldalsó gumi burkolatokat, vagy épp ne lehetne felrakni, a hiányzó ködgránátvetőket, azokra, amelyeken nincs. AV verzió állítólag 4 db van, ha van még. Abból is állandóan, csak egyet látni, ha látni.
   
  ghostrider, fip7 and alfa74 like this.

Ezen oldal megosztása