1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] T-72M1

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Én azért lennék nyugodt az MA1-l kapcsolatban, mert mi van akkor ha hős fiaink az MA1 ülve már Kolozsvárnál járnak,amikor a jenkik egy mozdulattal az ovális irodából lekapcsolják a tűzvezető számítógépeket az MA1-n.:):):)inkább újítsuk fel az összes kohószökevény T-72-t azoknál nincs ilyen probléma:):):):):)
   
  LMzek 2.0 likes this.
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Most ugye viccelsz,csak én nem értem?
   
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Szerintem csak meg kell fizetni,és eladják vele,a leóknál szerintem nem fogyaszt többet,a T90-nél is csak kb 20%-al eszik többet,de kerozint,ami olcsóbb mit a gázolaj,így költségben kb ua,megjegyzem egy harckocsi élettartamára levetítve a költségben,tehát az új ára,meg az egész élettartama alatti javítások költségében 0.5% lehet a konkrét üzemanyag költség,de lehet túl is becsültem.
  Mennyi lhet most 2000l kerozin,300 000ft?
  legyen 320-as dodóval 2.2 mrd ft a tank,meg még kb 2x ennyi 30-40 év alatt amit beleköltesz,most akkor ebből mennyi a kerozin költség?:D
  Nem nehezebb velük üzletelni mint bármely más országgal,amelyik csúcs hadtechet árul,az Armatát sem adnák ingyen,és a leóknál sem kaptunk ajándékba semmit,és a yenki fegyverekre a mi léptékeinkben nem lehet panasz.
  Ja,Gripenek sem voltak 1 seprűnyél ára,vagy csúcs cuccot akarsz,vagy etesd egy másik ország katonáit,ill költs a papírmasé 72-eseinkre....o_O
   
 4. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Persze,hogy viccelek:):) csak azt akartam érzékeltetni,hogy úgyis jön majd valaki aki szerint pénzkidobás bármilyen modern mbt vásárlása.Amikor itt vannak a remek T-72-k amikre csak egy kis zimmeritet kell kenni ,meg átalakítani a löveget,hogy fotontorpedókat is ki tudjon lőni és eme átalakítást követően a Mark I tanktól kezdve a Halálcsillagig bármit keresztül lövünk velük.:):):)
   
 5. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  A DPU-páncélréteg nélküli M1-Abrams Kb, Leo szint, de sokszor annyi fogyasztással, új logisztikával, gázturbinás motorral(sajnos rémálom), kemény politikai függéssel, ami mögött sajnos ott lehet az Washingtoni Ovális Iroda jóváhagyási kötelezettsége. :eek:
  ...és a nagy "Trombitás" megmondta, hogy keményen "csengetni" kell ezután: Egyiptom kap segélybe M1A1 Abramst, Európa is csilliárd-millió $-ért.

  1 M1A1 árából kb 7-10 T-72-t lehet "építeni". Ebben a becslésben kb. benne van a használt T-72 vételi ár is(ex-SzU államból).

  ...jó az M1A1, -elismerem-, csak amennyi darabra futná, annyit bármelyik szomszéd ki tud lőni (ATGM-el).
  Ötször annyi T-72-t ( + a Leo-k :) ) már 2-3 szomszéd összesen se nagyon. Erre pedig a történelmi tapasztalat/gyakorlat miatt -szerintem- igenis fel kell készülni, kiemelt szempont!
   
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Teljesen komolytalanná teszed magad ezzel a 72-esek felújítása mantrával.
  Értsd már meg, hogy egy kalap sz@r az egész, maga az alapgép végletesen elavult, gyenge páncélzatú, korai darabok, nem véletlenul az Oroszok sem modernizálták az ovéiket, mert értelmetlen.
  Pont.
  MA már T72B3 alatt felesleges szovjet mbt-ben gondolkodni, de attól alig drágább egy T-90M, ami már kb az MA1 ligában van.
  A leok is új logisztika, az Armata is(az lenne), de minden nem 60's-70's szovjet technika új logisztika lenne nekunk.
  Politikai fuggés mi, mert a leókkal nem kotottuk magunkat a Krausshoz?
  A gt nem rémálmabb mint a helik, vagy a repcsik gt-je,nincs sivatagunk, hogy ido elott megegye a por, be kell vásárolni belole, úgy tudom nem adják a licencet, hanem csak a komplett gt-t lehet cserélni, de mit gondolsz, a leók motorja az olcsóság mintapéldánya? :rolleyes::D
  Figyu, ha szerinted úgy nyernék a szomazédaink velunk szemben a háborút, hogy mennyi atgm-juk van/tankunk, akkor még nálam is kevesebbet értesz a harcászathoz, tudod vannak itt igazi katonák is, érdemes hallgatni rájuk. ;)
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nemfogyaszt többet?Nézd már meg,hogy mennyi üzemanyagfér a két harckocsiba(Abrams Leopard 2) és mennyi a hatótávolságuk.
  Ezen kívül az export Abrams nem jó tank.
   
  tonyo and megazez like this.
 8. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  A románok fosnak a 44 leoa7-től, pedig van majdnem 400 Tr85-ük. Mert tudják hogy talán ha a 1/3-a indul és 1/4-a harcképes, és kis túlzással majdnem mindennel átlövöd ami komolyabb egy Ak47-nél. Tudják ők is, hogy szart nem ér a 50-60 éves technika.

  Meg azt lesik mennyi és milyen IVF-et veszünk mert abból jelenleg náluk az előny, de nem túl nagy számban van nekik sem új abból.

  És akkor már csak a létszám előnyük marad meg a lövészek terén.
   
  alfa74 likes this.
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Annak már a II.vh-ban sem volt jelentősége.
   
 10. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Pont ezért írtam, hogy megy az aggódás a román fórumokon, meg a találgatások, hogy mit, meg mennyit veszünk.
  Valahol már azt fantáziálják, hogy önjáró tüzérségből veszünk még 48-db-ot meg hasonlók. (Persze ezzek az infók nem igazak, de nem nyugodtak.)
   
  tonyo, alfa74, krisss and 1 other person like this.
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

Ezen oldal megosztása