[HUN] T-72 M1

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 642
888
113
Az ERAról :

SxecVCol.jpg


Az állapotok?
ymNOt3T.jpg



Kiábrándító... nem hiszem,hogy változtak volna, bár ahol a civil Mi helikopterekből, az álcafestés katonait varázsol...
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 627
5 351
113
Tatán nappal pakolták be, a gyalogos felüljáróról elvileg simán lehetne nézelődni, számolgatni.Valahonnan esetleg meg lehetne tudni, mikor fognak majd visszamenni? vagy pontos időt szinte lehetetlen kideríteni?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 821
65 373
113
T. joker!
Miért, szerinted ki vette volna meg a ma már 30 éves, "csúcstechnikájú" T-72-eseket, melyek felújítását és szállítását /mellesleg/ az USA fizette...?!? /- Ellenkező esetben most nekünk kellene szétvágni őket, mely nem egyszerű feladat...!/

Irak jó pár millió dollárral tartozott nekünk ,(kb 50?) amit szintén elengedtek nekik. Azok a 72-esek semmit sem értek, első szériás meg főleg lengyel cseh darabok voltak. Legénység sosem lett volna hozzájuk. De azért ekkora szívességet tenni a semmiért egy nekünk adós olajállamnak... :/
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 030
73 525
113
http://index.hu/belfold/2014/08/25/csehorszagba_viszik_az_eladott_tankokat/
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Aha.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.871244186252671.1073741970.121362154574215&type=1
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Vicces az első kép lehet... De egy nem hk pk-nak napos lövészeten bőven elég a 8 nehézgp lőszer (alap esetben ugyanis a hk pk kezeli azt. Így a személyzet többi tagjának teljesen felesleges többet lőni)
A 11. Esek hiszed vagy sem mennek annyit és lőnek is annyit mint európa bármely 1. Vonalas harckocsi alakulata.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 305
17 398
113
Hyriu

Nem igazán értelek. A videón a Leok beálltak az állóhelyükre, és lőttek. Nálunk a T-72-esek beálltak az állóhelyükre, és lőttek. Mi a problémád, vagy hol látod a különbséget? Ha csak nem annyiban, hogy a Leok modernebbek, mint a mi 72-eseink.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Érdekes látni az egyik közmunkás fején valami kevlársisak szerű van nem pedig a hagyományos acél rohambili.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Hiryu minden magyar lövészeten ott van. Sorozatszám szerint tudja, hogy mit mivel és mennyit lőnek el, ezért írja ezeket.

:)
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Az hogy a MH nem készít nyílvános videokat youtubra még nem jelenti azt hogy valami nincs vagy nincs használva... (a Hunyadi állományába vagyok hidd el hogy igensokat mennek és lőnek a vasak) írnák adatokat miből mennyit és leesne az állad de nemtehetem.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Egyszerű.
Ahogy el kell lőni x darab lőszert a a lőtéren/gyakorlaton ahhoz hogy harchelyzetben stressz alatt is képes legyél használni a lőfegyvered, (le kell repülni a megfelelő mennyiségű repórát etc) úgy itt is meg kellene lennie ennek.

De nincs.

A kor követelményeitől messze lemaradó, minimális kiegészítő védelmi eszközökkel sem rendelkező, elavult páncélosokkal és eszközökkel,-amennyiben megnézzük azt hogy egy esetleges konfliktusban katonáink milyen eszközökkel kerülhetnek szembe - gyakorlatozni csak pénzkidobás.



hqdefault.jpg
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 305
17 398
113
Egyáltalán nem az. Elavult technikát használnak, ez igaz, de ha egyszer végre kapnak új harckocsikat, magát a fegyvernemet nem a nulláról kell felépíteni, mivel vannak tapasztalt harckocsizóink. Hiryu, ezzel az erővel a Honvédség 90 %-t fel kellene számolni, mivel modern technikát csak a Légierő és a speciális erők használnak.