[HUN] T-72 M1

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Most az a baj, hogy nem lőnek eleget, vagy az, hogy lőnek, de minek?

:)
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Az hogy a MH nem készít nyílvános videokat youtubra még nem jelenti azt hogy valami nincs vagy nincs használva... (a Hunyadi állományába vagyok hidd el hogy igensokat mennek és lőnek a vasak) írnák adatokat miből mennyit és leesne az állad de nemtehetem.

Tudom nem a Te döntésed, de ezen mit kell titkolózni? Mennyi USA hordozó van és éppen melyik van nagy generálon az nem titok, de a magyar ősrégi T-72-esekkel és MI-8-asokkal mi van, mi történik velük, léteznek-e még arról nem lehet beszélni.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 816
117 973
113
Amúgy a T-72-eseink csak a fegyvernemi kultúra életben tartásáért vannak még meg, a váltótípus (majd az egyszeri) beszerzéséig.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Amúgy a T-72-eseink csak a fegyvernemi kultúra életben tartásáért vannak még meg, a váltótípus (majd az egyszeri) beszerzéséig.

Talánjobb lenne feloszlatni . és tiszta lappal (valamikor a 22. században:(( újrakezdeni a váltótípussal...)
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 096
113
Valahol olvastam, hogy egy harckocsivezető kiképzése kb. két évig tart, amíg megfelelően irányíthatja a járművet. (pld nyílt terepen kb. 10 mp-ként irányt kell változtatni, nem lehet csak úgy nekivágni az ellennek mint a huszárok anno. Tehát a fegyvernemi kultúra magját a tudással meg kell tartani, mert bizonyos harceljárások, taktikák a típusváltozással még nem változnak, ha T sorozatú, ha Leo, ha dél-koreai... Leclerc, és M1 nem rúg labdába ára miatt.. (T sorozatúnál pedig a származása és a NATO kompatibilitás miatt nem..)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 454
113
A páncéltörő ágyúk korában lehet volt értelme 10 mp-kén irányt változtatni, movt viszont nem hinném.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Két évig nem kell hogy tartson egy harcjárművezetői kiképzés, de az igaz, valaki, minél több ideig kezeli, használja a fegyverét, harcjárművét, annál rutinosabb lesz, mint az élet egyéb területén is egyébként.
Ami a fegyvernem életben tartását illeti, hát látszik a járműveken, hogy minimális, vagy még annál is kevesebb karbantartást kapnak.
A különböző videókon látható harckocsikon mindenütt a használatból eredő sérülések, különböző külső alkatrészek hiányai láthatók, stb.
Hirtelenjében nem tudok olyan tankot egy videón sem felfedezni, amin ezen hiányosságok ne lennének érzékelhetők.
Használatból ezek a sérülések jönnek, de normális esetben ha megsérül, leesik egy alkatrész, azt pótolni szokták.
Sajnos, a mi tankjaink elég szánalmas képet mutatnak, még külsőre is.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 818
113
https://soundcloud.com/ankiszt/katpol-kavehaz-viii

Az egész nagyon érdekes.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Tehát, összegezve.....
Gyakorlatilag, a mennyiségét tekintve ki tudnánk állítani egy zászlóaljat. Mert annyi harckocsi még maradt az országban.
Azonban hadra foghatóvá kellene tenni a teljes mennyiséget, mert most a tankok többsége nem az.
Illetve, fel kellene tölteni a létszámot, mert most talán két századra való kezelőnk lehet.
Nagyjából így állhat a dolog per pillanat.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Mivel ugy nez ki, hogy minden lehetseges alkalomra lecsapnak ha meg lehet szabadulni "1-2" tanktol, ez normalis esetben azt jelentene, hogy az uj tipus mar itt kopog az ajton. Sajnos ez nalunk nem ennyire egyszeru . . . mint semmi egyebb se . . .
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 818
113
Lehet,hogy az én ismereteim tévesek de nem kettő darabos a legkisebb harckocsi alegység hanem 3,ezek után azt mondja el nekem valaki,hogy mi a bűbánatot gyakoroltak két harckocsival <b>érdemben</b>,mert harcászatot így nem lehet az biztos?