[HUN] Tüzérség fejlesztése: Vontatott vagy önjáró tüzérség beszerzése?

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Állítólag a HX3 löveg feleannyiba kerül és az se lenne rossz...
Mondjuk ha egyszer veszünk még 44 harckocsit akkor kellene mellé még 24 PZH.
A HX3-l Magyarországi megrendelésével kapcsolatban csak egy jól lakott óvodás fülig érő szàjára hajazó Maróth videó enged következtetni, tehát nincs a megrendelésével kapcsolatban semmilyen konkrétum.Ráadásul mire abból gyártásra érett konstrukció lesz addigra (ha most megrendelnénk őket) az első PZH2000-k már el is készülnének, és akkor még a HX3 esetleges gyermekbetegségeiről nem is beszéltünk.
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 204
113
A HX3-l Magyarországi megrendelésével kapcsolatban csak egy jól lakott óvodás fülig érő szàjára hajazó Maróth videó enged következtetni, tehát nincs a megrendelésével kapcsolatban semmilyen konkrétum.
RM szerint is mi leszünk az első vevők egyike. 99%-ra teszem hogy idén leszerződik a HX lövegeket.

"Rheinmetall is actively proposing its new artillery solution not only to Germany, which according to recent information should look for 120 wheeled howitzers, but also to the United Kingdom the British Army planning to acquire 116 new artillery systems to replace legacy AS90s within the Mobile Fires Platform programme that aims at an Initial Operating Capability in 2029, and to Hungary, which has become the launch customer for the company KF41 infantry fighting vehicle, the same chassis being also used in the air defence role, fitted with Rheinmetall Air Defence SkyRanger 30."
 
W

Wilson

Guest
RM szerint is mi leszünk az első vevők egyike. 99%-ra teszem hogy idén leszerződik a HX lövegeket.

"A Rheinmetall aktívan ajánlja új tüzérségi megoldását nemcsak Németországnak, amelynek a legfrissebb információk szerint 120 kerekes tarackot kellene keresnie, hanem az Egyesült Királyságnak is, a brit hadsereg 116 új tüzérségi rendszer beszerzését tervezi, hogy a Mobile Fires keretein belül lecserélje a régi AS90-eket. A 2029-es kezdeti működési képességet célzó platformprogram, valamint Magyarország, amely a KF41-es gyalogsági harcjármű indító ügyfele lett, ugyanezt az alvázat a légvédelmi szerepkörben is alkalmazzák, Rheinmetall Air Defense SkyRanger 30-assal szerelve. ."
Én örülnék neki ha így lenne de 2029-re legkésőbb pont megjönne annak 36 db PZH2000 rendelésnek az első példányai...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 443
113
Állítólag a HX3 löveg feleannyiba kerül és az se lenne rossz...
Mondjuk ha egyszer veszünk még 44 harckocsit akkor kellene mellé még 24 PZH.
Miért kéne?
A második zászlóalj harckocsi várhatóan úgy sem nehézdandárhoz, hanem közepeshez lenne csatolva.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 443
113
Ha kap egy harkocsizászló aljat akkor még mindig közepesnek fog számítani? :)
Ha gondosan elolvastad volna a csatlakozásod előtti kommenteket, akkor tudnád, hogy igen. o_O
Nehézdandár csak akkor van, ha van benne hk., és láncos IFV, meg egy tüzérosztály.
Tehát a kerekes gyalogsági harcjármű, plusz hk. , az még mondig közepes dandár. De a hk. nélküli láncos IFV-s dandár is közepes.
Tahát a BTR+Leo2+ bármilyen tüzérség is közepes, meg a tisztán Lynx + tüzérség is csak közepes.
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Laikus

Well-Known Member
2021. szeptember 2.
118
528
93
Már megyek 8is lefegyverezni a Gripeneket a PzH-kat meg csak simán adjuk tovább az ukránoknak, meg sem kell állítani őket amikor hozzák.:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Ha megengedsz egy megjegyzést.…..A szolgálati szabályzat mellett olvas vicceket is. Lehet, hogy fejleszti a humorérzéket.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
új löveget mástól sem veszel 2025-nél előbb.
Ha már várni kell, miért ne vennénk a legjobbat?!?

A HX3 löveg két fővel elműködik - CAESAR 4-5 fő kell. Óriási az ember hiány szóval ez nagyon nem mindegy...
Plusz mindkét lövegnél a kiszolgáló-logisztikai személyzet. Ne vegyünk már be minden promo reklámot. Nélkülük egy löveg se működne.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 204
113
Plusz mindkét lövegnél a kiszolgáló-logisztikai személyzet. Ne vegyünk már be minden promo reklámot. Nélkülük egy löveg se működne.
Valóban kell logisztika, de nem mindegy, hogy 2 fő + logisztika a HX3 löveg esetén vagy 4 fő + logisztika a CAESAR esetén!
CAESAR-nál vagy bármilyan vontatott lövegnél kézzel kel tölteni, ami legalább +2-3 főt jelent személyzetven egy automata töltős megoldással szemben.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 204
113
miért akarjuk azt mindig besz*pni, hogy az ami még ki sincs fejlesztve majd jóval olcsóbb lesz annál, mint ami kivan...

a pzh-ban nem maga a lánctalpas platform az ami igazán drága...
A teherautó-alváz biztos olcsóbb mint egy dedikált lánctalpas - ezt kár vitatni.

2024-től indulhat a sorozat gyártás az RM szerint. Ha meg 2025 lesz belőle, akkor is jó mert más sem szállít előbb önjáró löveget nekünk...
 
  • Tetszik
Reactions: fitom

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 690
13 356
113
Nem akarlak elkeseríteni, de Európa egyik legdrágább km/Ft autópálya- vagy vasútépítési szerződései után én ebben nem bízok.

Én sem!

Talán majd ha maga a "Döntéshozó" veszélyeztetve látja a hatalmát, akkor, és csakis akkor: napok alatt megoldja ez az évtizedek óta "ráérő" hibát!
...ahogy a rendőrök fizetésemelése is mutatja a politikai motivációt annak "szükséges" szintjét: NYOMOKBAB felmerült egy veszélyes arányú százalékok elvesztése, és kb. 48 órán belül, és 10+ évvel később, mint kellett volna

Korábban, más miatt NEM!

Fogynak az illúzióim! Megyek egy sörért!


.
 
  • Tetszik
Reactions: migfun

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 818
117 988
113
miért akarjuk azt mindig besz*pni, hogy az ami még ki sincs fejlesztve majd jóval olcsóbb lesz annál, mint ami kivan...

a pzh-ban nem maga a lánctalpas platform az ami igazán drága...
A man hx platform bejáratott alkatrészékkel kb bármilyen kamion szervízben javìtható.

A hx 3 jóval kedvezőbb a fenntartásáról nem is beszélve. Adtak árajánlatot.