[HUN] Unique Alpine TPG-3 mesterlövész fegyver

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
16 034
23 086
113
Nem, az .308, és nem csereszabatos.
A .338 az Norma vagy Lapua Magnum. (Jelen esetben Norma)

Azaz, .308 es de, rakerestem, ha a szukseg ugy hozza, akkor cserszabatos: https://en.wikipedia.org/wiki/7.62×51mm_NATO

"Although not identical, the 7.62×51mm NATO and the commercial .308 Winchester cartridges are similar enough that they can be loaded into rifles chambered for the other round, but the Winchester .308 cartridges are typically loaded to higher pressures than 7.62×51mm NATO service cartridges.[4] Even though the Sporting Arms and Ammunition Manufacturers' Institute (SAAMI) does not consider it unsafe to fire the commercial round in weapons chambered for the NATO round, there is significant discussion[5][6][7] about compatible chamber and muzzle pressures between the two cartridges based on powder loads and wall thicknesses of the military compared to commercial rounds."
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
4 012
7 845
113
SzVD mar harminc eve is rendszerben volt, azt tudom. :)

Örülök, hogy tudod. ;)
Én arra válaszoltam, hogy már kb 15 éve nincs a szakasztörzsben Szvd, hanem átrakták a támogató szakaszba.

Ott van egy 8 fős raj.
Amikor abban voltam, általában 2 4 fős csoportra oszlottunk.
Úgy használt minket a századvezetés.
Bár inkább voltunk csapatfelderítők, mint "sniperek".
Szvd/gepárd.
Mostanában inkább szép/gepárd kombót láttam lövészeknél.
De a "fantasztikus" Szentesi felkészítéses videón/ahol nagyrészt kiváló eredményt ért el a felkészülő állomány a százados úr szerint/ pl van szvd, Szép még nincs.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 931
72 416
113
Tudja valaki mi az a magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusa, amit bemutatnak a repülőnapon?
Nem ő???

Unique Alpine - TPG-3
Kiskunfélegyháza

tpg-3-nx-410918.jpg 
H

Hummen23

Guest
Nem ő???

Unique Alpine - TPG-3
Kiskunfélegyháza

tpg-3-nx-410918.jpgSemmi magyar fejlesztés nincs benne, csak licence gyártás. És nem is fegyvercsalád, hanem konkrét típus. Ráadásul nem prototípus.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
1 696
5 721
113
Nem ő???

Unique Alpine - TPG-3
Kiskunfélegyháza

tpg-3-nx-410918.jpgEz a cikk mekkora faszság még mindig, PJ ezeket a képeket még az oldala lenullázása előtt készítette, nagyon nagyon rég...
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
1 696
5 721
113
Csak az alakulatnál készült képet csinálta PJ, a fegyvert én fotóztam. Örülök, hogy tetszett a cikk.
Akkor mi a gond? Egy nagyon rég készült képről állítottál valamit, mert frissen, sokkal később kiposztolták. Ez a következtetés szúrja a szemem, mert nagyon sok régi (opcionálisan közösségi médiába is kikerült) képről lehetne még hasonlókat levonni. Nem kell megsértődni ha valakinek nem tetszik valami :rolleyes::rolleyes:
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
1 696
5 721
113