Ez így van kiszont ha még sokáig "szivatjuk: a Svédeket 2026 után ha lejár a Lízing majd jól "beintenek" nekünk és se alkatrész se-semmi a gépekhez még drágán se.Onnantól kezdve nem kötelezi őket semmilyen szerződés.
Pedig köti őket. Elvileg a következő évtized közepéig kötöttük meg a szerződést, hogy a megvásárlás után mennyiért fogják a gépek gyári támogatását elvégezni. Vagy rosszul emlékszem?
Nem épp az a háború egyik nagy felismerése, hogy a 4/4+ generációs repülőgépekeket legyőzi a légvédelem, (...)?
Ezt még egyetlen szakértő interjújában sem hallottam eddig. Bár te sokkal több ilyet olvasol/hallgatsz nálam.
Én eddig úgy tudtam, hogy a háború egyetlen biztosra vehető tanulsága, hogy bármit is mondj elhamarkodottan, annak alátámasztására teljesen elegendő azt mondani, hogy "Hát nézd meg, mi folyik Ukrajnában!" Nekünk specil ez most pont jól jött, hiszen mást veszünk, ezért nincs pénzünk új Leo2 zl-at rendelni, de nem is lenne értelme, hiszen nézd meg, mi volt tavaly tavasszal Ukrajnában! A csehek mondjuk más pozícióban vannak, ők most cserélik le a T-72-eseiket, ezért ők vásárolnak, de ezt jól is teszik, hiszen "Nézd meg, mit kérnek az ukránok! Nézd meg, mi folyik ott!" Ugyan ez elmondható arra, ha valakinek nincs pénze nagy hatótávolságú lérakra, de szeretne venni kézi indítókat, csak nézd meg, milyen hatásosak voltak tavaly! Ha valaki Vas Kupolát akar venni, a pénzügyeseknek elég annyit mondania, hogy "Nézd meg, mi van Ukrajnában!"
Én nem hallottam még ezen a fórumon kívül azt, hogy a 4. gent teljesen kivenné a lérak a játékból. De mondott Medvegyev meg Sojgu valami oroszok által leszűrt tanulságot a 4. genről, mikor felröppent, hogy a nyugatiak F-16-osokat akarnak átadni. Azt elő kellene keresni.
Mondom ezt úgy, hogy egyébként abszolút úgy látom, hogy meg kellene már határozni az időpontot, hogy mikor akarunk áttérni az 5. vagy 6. genre. Csak jelenleg az orosz légierő már több, mint egy éve minden nap tucatszámra hajt végre harci bevetéseket döntően 4. gen gépekkel. És az ukrán légierő is, bár ő csak napi pár darabot. Ebből a szempontból a légvédelem csak megvédte őket, hogy le ne mészárolják egymást már az első nap, de nem lehetetlenítette el a működésüket.
Én Izrael példáján sokat gondolkodtam. Vajon ha az 5. genes F-35 annyira játszva elintézné a pajzsot, akkor a zsidó állam miért nem indított már nagyon régen légikampányt Irán ellen? Miért van az, hogy mind a mai napig használják ők is az F-16-osokat? Ez utóbbiról Robert Cohn Castel azt mondta, hogy ők nagyon jól tudják, hogy mi mindent kell még egy gép mögé bepakolni, hogy az működjön.