1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Igen erős az Orosz Haditengerészet Földközi-tengeri jelenléte

Diskurzus a(z) 'Hírek a haditengerészetek világából' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 3..

 1. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. Vitya

  Vitya New Member

  hát ez olyan, mint a jó öreg orosz traktor, ami viszonozta a tüzet, majd visszatért a bázisra...

   

  Szép, hogy a leggyengébb, leglúzerebb flottájukból odarántottak egy kis országok, semmi hatlamacskák ellen bőven elegendő ütőerőt.
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  "Szép, hogy a leggyengébb, leglúzerebb flottájukból odarántottak egy kis országok, semmi hatlamacskák ellen bőven elegendő ütőerőt."

  A Fekete-tengeri- flottából tobb mint fél éve állandóan jelen van valamilyen hajó.
  A hírbol kimaradt, hogy decemberben kihajózott a Jaroszlav Mudrij a Balti flottától + 2 partra szálló, 1 tankerhajó,1 vontatóh az ěszaki flottától a Szeverodvinszk romboló (balsoj protyivolodocsnij korabl) + tanker, vontatohajo.
  Január végén tartanak egy kozos hadgyakorlatot a Foldkozi tengeren . Az elmúlt 15 év legnagyobb orosz hadgyakorlata lesz -4 flotta hajóiból.
   
 4. Vitya

  Vitya New Member

  Akkor most lesz ott vagy 5 partraszálló hajó, 3 tanker, 2 vontatóhajó - valamint az elmaradhatatlan 5-6-7 (fogalmam sincs mennyi) hadihajó... Soknak tűnik. Ennyivel már fenyegetni szoktak/lehet....
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Ja , 5 hadihajó, 5 desszant hajó, 4 tanker, 4 vontató-ellátó hajó. Szép szám.....
   
 6. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Vitya értelmes megnyílvánulás. Ki ellen kellen komolyabb flotta csoport?

  Franciák és az angolok parvédelmi P-800 ütegek miatt eddig nem menet Szíria közelébe.

  Franciák ellen 1-2 össze tudnak dobni egy K.O köteléket még a jelengi angol flottával megtámogatva is. De ez is hipotetikus mert A-bomba miatt nem lehet.

   

  USA navy szemben minden flotta szinte esélytelen. Ha szíriába akcióznak az szárazföldi hadművelet lesz. Talán elit deszatos alakulatok bevetésével.
   
 7. Vitya

  Vitya New Member

   

  remélem itt nem arra gondolsz ironikusan, hogy én írtam hülyeséget...

  Ugyanis ez akárhonnan is nézzük, a földközi tenger keleti medencéjében jelentős erőnek számít. És maszkírovkázhatnak a ruszkik ahogy akarnak, de túl látványosan dekkolnak ott...
   
 8. doca

  doca New Member

  Sok még a felfordítatlan lap, de az egész szíriai konfliktus kezd átmenni egy piszkos játszmába. 4 török vadászpilótát elfogtak a kormányerők, ezek a pilóták szír bombázókba akartak szállni, egy sikeres reptér elfoglalás után ...

  A felkelők vegyi fegyvereket gyártanak és be fogják őket vetni minden bizonnyal. Emellett kiderült,  hogy az alavita rendszer jobban nyugatbarátabb, mint a felkelők, akik vahabita sária rendszert szeretnének bevezetni.

  Ha a felkelők nyernének, akkor se lenne jobb a helyzet, mert szerintetek meg tudna egyezni Törökország vagy a G.C.C./SZ.A., hogy kié legyen Szíria ? A lakosság nagy része arab nemzetiségű, ezen és vallási alapon inkább tartanának Arábiával , mint a volt gyarmattartó Törökországgal , akik szívesen lennének újra urai a térségnek.
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Hadgyakorlat az egész, senkit nem mennek megtámadni.... Az osszel bevonult újonc matrózokat ki kell képezni, mit csináljanak a kikotoben? Elvégzik a gyakorlatot és mennek vissza. :)
   
 10. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Barmely haditengereszeti egyseg folyamatos karbantartast igenyel. Ezt az USA a betervezett karbantartasi tartaleknak ( alkatresz es kepzett  szakember a fedelzeten ) valamint az egesz vilagon meglevo haditengereszeti bazisainak koszonhetoen a suru de gyors munkak szintjen tudja tartani.

   

  Az orosz ladikok messze karbantartas igenyesebbek es sem alkatresszel sem bazisokkal nem allnak valami jol. Raadasul az uj szenzortechnologiajukhoz nincs is eleg szakemberuk mert a civil szfera elszivta toluk.

   

  Ebbol kiindulva az orosz hajok ( hiaba az ellatohajo a flottaban ) naprol napra hetrol hetre egyre kevesebb kisebb harcertekkel birnak.
   
 11. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Vitya akkor félre értettük egymást :)

   

  Vilagpanorama évigi össze fogalásában az szerepel hogy a iszkandert rendszer ki probálták Izrael felett. Letesztelve a helyi rakéta védelmet.

  http://www.youtube.com/watch?v=8tdIiamqkdE

   

  Felkelők érdekesek, vegyi fegyverek ki ellen vetikbe. Véletlenűl elkapnak vele néhány orosz civilt oszt végük. Megy a jó öreg gépesitet haderő. Motivált ortodox keresztényekkel. Ne feledejünk két dolgot. Oroszok meglepően vallásosak. Felkelők módszeret keresztény gyílkosok.
   
 12. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  boki

   

   

  Ha mar eles kikepzesi gyakorlatot akar a Feketengeri flotta akkor a Fekete tengernel jobb hely nincs szamara.  Nagy ritkan jart hajozott vizterulet. Felkorben kontrolalt part. Kozeli segitseg baj eseten. Stb Stb

   

  Hogy az oroszok odamentek a Foldkozire ekkora erovel az nem kikepzes hanem erodemonstracio vagy tobb.   Eltudom kepzelni hogy valamit elakarnak hozni Sziriabol amihez meg a nyugat akarna hozzaferni es ennek saklepeseit lathatjuk.

   

  De ez csak talalgatas.

   

   
   
 13. Vitya

  Vitya New Member

  ez a világpanoráma ez egy komolynak szánt dolog? Mert viccnek kicsit erős...
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Kuruc71

  Persze erodemonstrácio is, hadgyakorlat is, valamit vagy valakit el is visznek Szíriából és hoznak is Szíriába. 4flotta hajói lesznek jelen január végén a Foldkozi tengeren. Ezután a Marsal Saposnyikovot a Szeveromorszk váltja az Északi flottából a szomáliai kalózokelleni harcban az Adeni-obolben, a Saposnyikov visszamegy Vlagyivosztokba, a Jaroszlav Mudrij visszatér és kísérete visszatér Kalinyingrádba.

  nekerdez
  jo az anyag, sok benne az igazság, én is megerosítem, hogy vannak Szíriában orosz Iszkanderek.
   
 15. panoz

  panoz Well-Known Member

  Én is ezt akartam írni Vitya, azért Szaniszló Ferencre hivatkozni a HTKA oldalon kicsit erős.

  Annyi rendes magyar ember van az országban, miért ilyen már már szíriuszi iq szintet verdeső embert rak a Világpanorámába a nemzeti csatorna?
   
 16. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  sztem boki ironizált :)))

  Az én véleményem az hogy az oroszok igyekeznek felkészülni arra, ha történne valami. Mert ha Ők vannak ott először és dobnak be erőket akkor a franciák mehetnek a levesbe.  Ha jól emlékszem a pristinai reptéren esett az a csúfság hogy a beérkező NATO alakulatokat nem épp baráti  Sztoj ! felkiáltás fogadta orosz deszantosok részéről, Akik világossá tették hogy kb milyen magasról szarnak a NATO-ra meg minden egyéb szervezetre. Ha van eszük akkor gikszer esetén ezt lépik meg , mert a nyugat neki menni úgysem fog.
   
 17. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  hehe Világpanoráma :)))

  Szaniszló egyébként egy elég művelt és nem is buta ember, de az utóbbi pár évben igen elszállt vele a Turulmadár. Még most is vannak nagyon jó gondolatai és helyes meglátásai, de sajnos a turbómagyar vérpistikés gondolatok egyre jobban megmételyezik.
   
 18. Hans

  Hans New Member

  Szaniszló! Jiihaaajjj! A kedvenceim egyike az Echo TV-ből. Élőbe is "élmény" hallgatni, de az már túl nagy dózis volt, így utána még egy Retek klub állatkerti-bűnűgyi-bulvár híradó már nem olyan vicces... Lelkibékém rendbetételéhez kellett pár sör. :)))
  Jó példa ő és kollégái, hogy alapvetően értelmes emberek milyen ijesztően le tudnak épülni a hazai médiában. Minnél több marhaságot felolvastatnak vele, annál jobban beleszoki a baromságokba (Jörg Haider halála, Vörösiszap, HAARP > Érdemes! Egy kutya is megtudja az állításaikat cáfolni...)
   
 19. Python

  Python Well-Known Member

  Nemhogy ezzel lenne ez összefüggésben?
  http://www.debka.com/article/22627/Russian-forces-take-Syrian-chemical-biological-weapons-under-control
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Jééé Panoráma!!! De, hova lett Krudinyák Alajos???

  Nélküle valahogy nem teljes a kép:)))
   

Ezen oldal megosztása