1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Igen erős az Orosz Haditengerészet Földközi-tengeri jelenléte

Diskurzus a(z) 'Hírek a haditengerészetek világából' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 3..

 1. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  A Chrudinákot én hazai viszonylatban igen nagy formátumú "újságírónak" tartom, és Ő nem is rugaszkodott el annyira a földtől.
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Régen az volt, mielött visszavonúlt. Most olyan pletykák keringenek róla, hogy ő is egy ilyen összeesküvéselméletben él, ahol "minden mindennel összefüg" stb. stb.
   
 3. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  sok összeesküvéselméletben azért van némi igazság , de azt nem tudom most Chrudinák miben hisz. Mindenesetre az pozitív benne,  hogy Ő legalább nem annyira publikálja.
   
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Igazad lehet. Maradjon meg olyannak a kollektív emlékezetünkben, mint amilyennek megismertük fiatal korában:)
   
 5. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Gyerekkorom kedvenc műsora volt a panoráma. A mai napig emlékszem ahogy ültem egy vidéki rokonnál és tátott szájjal bámultam a Sheffield elsüllyesztéséről szóló tudósítást. Vagy amikor Chrudinák ha jól emlékszem Irakból tudósított és próbált bemenni valami objektumba, miközben fegyverek sora szegeződött rá... Megnézném azért Erős Toncsit vagy Bárdos Andrist egy hasonló helyzetben :D :D :D
   
 6. borisz

  borisz Well-Known Member

  Szarnak magasról a látszatra.
  Odaküldték, amit tudtak, a jenkik úgyis a közelben vannak, akkor ők is megtehetik.
  leginkább azért, mert Szíria talán az utolsó befolyási területük a térségben, és semmiképp nem lenne jó Oroszországnak elveszteni ezt.
  Tök nyilvánvaló, hogy a "felkelést" a Nyugat támogatja, ugyanakkor vannak ott iszlám szélsőségesek köztük/mellettük, akik amellett, hogy röhögve mészárolják halomra az ott élő keresztényeket, a beszerzett fegyvereket tovább juttathatják pl. csecsen szakadároknak, ami megint nem jó az oroszoknak.
   
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Najó, azok a riportok, mind "testvéri arab államokban" készültek. Nekik is szükségük volt egy szócsőre a világ felé.
   
 8. comandante

  comandante Well-Known Member

  A hír esetén nekem az lenne érdekes, hogy a partraszálló hajókon vajon mi van. Mert  az határozza meg a hír jelentőségét. Ellátmány a Szír erőknek, partraszálló erő, tartalék felszerelés a flottának, vagy hely a kiürítés esetére.
   
 9. comandante

  comandante Well-Known Member

  Egyébként jelezném a szerkesztőknek hogy valami gáz van, mert az iráni military fórum gyorsabban jön be mint az itteni oldalak. A lassulás főleg a legutolsó változtatás után szembetűnő.
   
 10. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Köszönjük az észrevételt, továbbítottam a megfelelő helyre. Ha megkérhetlek, akkor a Javaslatok, észrevételek topikban bővebben kifejtenéd a pontos problémát, esetleg a körülményeket is (mennyit késik, milyen eszköz, belépett felhasználóként v. kijelentkezve, stb.).

  Illetve szeretném felhívni a többiek figyelmét is, hogy az oldal működésével kapcsolatos észrevételeket az említett topikban tegyék közzé és ne szétszórva a hírek alatt, mert egyszerűen nem fogunk róla értesülni.
   
 11. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Parancsnok elvtárs! Jelentem megvan az egyik beépített ember :DDD

  Talán nem a Forradalmi Gárda hálózatáról kéne netezni és akkor gyorsabb lenne a HTKA :DDD
   
 12. misinator

  misinator Well-Known Member

  duckdodgers: "...Chrudinák ha jól emlékszem Irakból tudósított és próbált bemenni valami objektumba..."

  Vagy amikor a lövészárokban felállva beszélgetett az iraki harcosokkal, s egy távoli lövésre minden iraki lekushadt, ő meg körbeforogva a mikrofonnal kereste, hova lettek a riportalanyai:)

  Tizenvalahány évesen belém égett a kép, mint Besenyő Pista bá'ba az otthonszülés problémája.

  Én is úgy gondolom, hogy az oroszok a pristinai akciójukat ismétlik meg; teljesen mindegy mekkora erővel vonul fel pl. az USA, ki mer felszólítani egy orosz hadihajót!? Nem világítótorony az! /Tudom,vicc, de aranyos, finoman ábrázolja az USA világcsendőr mentalitását:)/
   
 13. iphoneka

  iphoneka New Member

  http://corlobe.tk/IMG/jpg/hq183_hochiminh.jpg

  Átadták az első vietnámi Kilo típusú tengeralattjárót?
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  A kép még augusztusban(2012) készult a vízrebocsátás elott. A terv szerint átadták december végén az elsot.
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  A térségben tartózkodó orosz hajók konkrét feledata attol is fugg szerintem, hogy milyen eredményt hoz a január kozepére tervezett orosz, amerikai és Brahimi Ensz-szíriai megbízott kozotti hármas tárgyalás Szíria sorsáról. Egy biztos, egyszerre 5 desszanthajó nagyon szokatlan húzás az oroszoktól. Vannak rajtuk tengerész gyalogosok és technika is, ez tény .
   
 16. honved

  honved Well-Known Member

  Nem gondolom hogy pusztán gyakorlatozni mentek oda. Bár kétségtelen, szokatlan hogy Orosz flottakötelék hadműveletbe kezdjen, saját partjaitól távol. Viszont, Szíria az egyetlen bázisa az oroszoknak a közel keleten, ahol komolyabb katonai bázissal rendelkeznek. Stratégiai jelentőséggel bír, hogy ezután is a térségben maradjanak, bármi is lesz az ország további sorsa.  Nyilván nagy az aggodalom amiatt is, hogy kinek a kezébe kerül az ország vegyi fegyverkészlete. Gondolom csupán, nem az oroszok kimenekítésére készülnek, sokkal inkább partraszállásra, beavatkozásra, ha a helyzet megkívánja. A Tartusi bázist csak meg kell nézni a google térképe, műholdképen és látszik, milyen jelentős, már a méretei miatt is. Irakban, Afganisztánban, Líbiában részben, beavatkozott a nyugat. Lehet, most már az oroszok nem néznék el, hogy újabb beavatkozás történjen, egy régi, stratégiai szövetségesük országában. Hiszen az esetben veszélybe kerülhet az egyetlen bázisuk a térségben, ami viszont az orosz világpolitikai célok érvényesítéséhez elengedhetetlen. Amennyiben érzik magukat olyan erőben, hogy feltételezik, ha lépnek akkor nem égnek be, talán lehet, megelőzik a nyugatot és fellépnek Szíriában katonai erővel, valamilyen célból.
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Melyik az az 5 deszanthajó ami oda tart vagy ott van?
   
 18. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  <a title="A pristinai sztori." href="http://www.kerozingozos.hu/2010/01/09/kinos-meglepetes-a-repteren/">A pristinai sztori.</a>
   
 19. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  - Khmm… elnézést… Önök a MI repterünkön tartózkodnak, ráadásul illegálisan.

  - Sajnálom, de ez a MI repterünk. Az a lobogó ott a reptér épületének csúcsán nekem nem angolnak tűnik…

  - Frászt, a miénk. Wesley Clark tábornok úr parancsa értelmében a repteret nekünk kell az ellenőrzésünk alá vonni. Kérem, távozzanak!

  - Wesley kicsoda?! Ilyen hülye neve az Orosz Fegyveres Erők állományában még az őrkutyáknak sincs, nem hogy egy tábornoknak! Szóval félő, hogy bárkiről is beszélt Ön az imént, az a fószer nekem nem parancsol.

  Hehehe élénk a fantáziája a srácnak :DDD

  az mindenesetre biztos hogy nem nagyon szaroztak a ruszkik Pristinában és hogy nyomatékosítsák a jelenlétüket hipp-hopp átdobtak pár Il-76osnyi erőt. Valamelyik hazai magazinban is volt erről egy cikk. Ha jól emlékszem abban is megemlítik, hogy némi technikai felszerelést is igen hamar leszereltek.
   
 20. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Az a cikk sem rossz amit egy kommentelő linkelt be oda :
  James Blunt akadályozta meg a III. világháborút?
  "A későbbi énekes által vezetett brit ejtőernyős század"

  "A páncélos századosból lett énekes világsztár a vasárnapi BBC-műsorban kijelentette, hogy akkor is megtagadta volna az amerikai tábornok parancsának teljesítését, ha Jackson nem lép közbe."

  Itt érzek némi zavart az erőben...
   

Ezen oldal megosztása