1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Igen erős az Orosz Haditengerészet Földközi-tengeri jelenléte

Diskurzus a(z) 'Hírek a haditengerészetek világából' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 3..

 1. oroszos

  oroszos New Member

  A tengeri szállításnál gondként merülhetne fel ha Törökország lezárná a szorost.
   
 2. Montezuma

  Montezuma New Member

  Üdv oroszos!

  79-ben kirúgták a sahot meg a nyugati olajcégeket Iránból, ezután a CIA báb Szaddam Irakja lerohanta a perzsákat és dobott neki vegyi bombákat is, azokat, amelyeket a nyugat adott el nekik pont ezen célból. Iránt 1979 óta egyfolytában a szopórolleron tartják de csak nem akar bedőlni az a gonosz teokrácia.Ha Iránt meg akarja szállni az USA, akkor jó lesz felkötni a gatyát, de ez nem jönne össze, ellenben US gazdaság bedobná a törölközőt. (Lehet, hogy enélkül is be fogja dobni, de előtte a világot még falhoz állítják majd!)
  Irán ellen Izrael nagyon kevés, a szaúdi és egyéb olajmonarchiákat meg hagyjuk, csili-vili technika jobbról, de még elegendő saját pilótájuk sincs. Nem mellesleg ezek az olajmonarchiák nem valami nagy katonanemzetekből állnak ám fiúk! :D

  Ezek a kis feudalizmusok nem állnák meg a helyüket egy komoly közel-keleti háborúban, ellenben Irán elég szépen állta a sarat 8 évig a fél világ és Irak ellen is. Sőt, azóta - bár US és Izrael nagyon erőlködik - köszöni szépen, még mindig a helyén van. Ott is fog maradni.

  Linkeltem Brezinsky új nyilatkozatát, aki rossz ötletnek tartja Irán megtámadását. Ugyanez igaz a pentagon sok szakértőjére valamint jónéhány izraeli nagyfőnökre is. Vajon miért, talán hülyék ezek? Vagy lehet, hogy igazuk van?

  Irán nem katonai szuperhatalom, de a térségben jelentős katonai erőt képvisel. Egy kiterjedő közel-keleti háború pedig új egy világégés nyitánya lesz, ha beindul. Aki azt hiszi, hogy nem, az naiv.
   
 3. oroszos

  oroszos New Member

  Irán ott a térségben bárkinek ellenfél. De az USA-val szemben szerintem max az időt húzhatnák.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Monte, Monte, Monte....

  Irak való igaz, hogy megtámadta Iránt, de a nyugat semmiféle vegyibombát nem adott el direktba. Az iraki vegyifegyver arzenál kiépítéséhez szükséges technológiát meg egyébként a NSZK-ból vették.... A jenkik 82-ig nem segítettek Iraknak. A háború alatt összesen 200 millió dollár értékben adtak el haditechnikát, ami a teljes iraki bevásárlásoknak 1-2%-a volt....
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  Az Irán elleni háborúnál felmerül az a fontos kérdés is, hogy milyen pénzből. Kínának nem érdeke, hogy a legnagyobb olajszállítójának szétlövetését finanszírozza, amit ráadásul az USA utólag teljesen kisajátítana. Valószínűleg az USA csődbe menne ezzel a háborúval. Azontúl meg nagy falat, sok elemző szerint kb akkora, mint Irak és Afghanisztán együtt, plusz nem lehet tudni, hogy mijük van amivel végső elkeseredésükben odalőnének. Erre rájön, hogy mivé fajulhat egy ilyen háború, megáll Iránban (szerintem nem), megáll a közel-keleten (50%-50%), vagy mégnagyobb lesz, plusz aktiválódna kb az összes nyugatellenes sejt és csak úgy számolgathatnánk a robbantásokat tizessével, a hullákat meg ezressével.
   
 6. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Már bocs de az Iráni útvonal eléggé hihetetlen. onnan csak Török vagy Iraki légtéren vezet az út Szíriába, amerikai légibázisok vannak a környéken, ha a törökök kínosnak érzik a dolgot hát az amcsik is emelhetnek gépet. Az oroszoknak sem ment el az eszük inkább repülnek x órával többet...

  @nekerdez :

  "Törökök azért nem lépnének szerintem mert háttérből oroszokat kína és írán támogatná."

  Az oroszok nem szorulnak rá arra hogy támogassák őket, de eleve fel sem merül ez mint opció.

  Kicsit sarkított a példa mert akkor más volt a világpolitikai helyzet, de ez olyan mintha az amerikai szállítógépek Kína felett repültek volna vietnamba...
   
 7. Roni

  Roni Well-Known Member

  Hagyjuk már ezt a "amerika csődbe" megy ugyan miért menne csődbe?
  Hisz senkinek sem volt ennyi szövetségese mint ma a jenkiknek főleg ilyen nagy befolyással .
  Az erő hatalmával meg bármit meg lehet tenni.
   
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A nagy birodalmak néha előjelek nélkül mennek tönkre. Pl. a Ny. Római Birodalom, Vagy Perzsia, ami egy óriási győzelem után pár évvel katonailag megbukott. Ez utóbbi megverte az egész környékét, majd a katonailag vele összemérhető Egyiptomot. Utána a nomád arabok bedöntötték a birodalmat. Ellenük nem volt jó a hagyományos hadviselés.
   
 9. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Roni ki beszélt az USA-ról. Ők annyi dollár nyomnak amennyit nem szégyelnek :)

  Hadsereg meg elintézi hogy csak dolláralapon kereskedjenek kőolajjal stb.

  Az hogy Európa sülyedő pályán van nem csak a prolik mondják. Demján Sándor azért tv-ben nem fog magából szamarat csinálni.

  Európa legerősebb államai akik állják a sarat mind reálgazdasági szereplők. Németek skandinávok, franciák.

  Ázsia növekszik valós értéket állit elő. Több energia hordozót igényel és reál értéken képes fizetni érte. Ilyen államokba nincs is népesedési gond. Egy rendszer életképteleségének biztos jelzője hogy a társadalom mennyire képes mágát megújitani.
   
 10. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Roni mégegyszer

  http://www.youtube.com/watch?v=YJst7312vDg

  nézd végig ezt. Egy olyan ember beszél aki a elmúlt 22év nyertes. Lehet hogy ő csak kisajátitotta a népjavát és úgy szerezte az induló tökéjét. De azota törekszik ebből vissza adni.
   
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Törökország nem zárhatja le a szorosokat.
   
 12. Montezuma

  Montezuma New Member

  Molni:

  Semmi olyat nem írtam, ami hülyeség (ez most nem vonatkozik az orosz légideszant útvonalamra). Brezinsky azt mondja, hogy egy Irán elleni háború regionális háborúvá szélesedne és az USA elszigetelődne. Egy regionális közel-keleti háború közvetlenül érinti a NATO tag Törökországot, Grúziát, Örményországot (emiatt Oroszországot is!), Azerbajdzsánt, Szíriát, Jordániát és nem is sorolom tovább, mert a sor végén egyik oldalon Izrael a másikon meg Pakisztán van. Én egy dologban nem értek egyet a nagy öreggel és ehhez jogom van. Szerintem ebből nagyobb eséllyel lenne VH, semmint egy korlátok közé szorított regionális háború, ahol az összes érintett hatalom egy "kerítésen" belül csépelné egymást.

   

  Joker:

  Sanszos a dolog, bár nem hiszek a jól szervezett európai muszlim terrorsejtekben. Ha ebben hinnem kell, akkor kénytelen vagyok az összes többi összeesküvés elméletnek is helyt adni. Szórványos balhéhoz meg nemm kell Irán, elég szilveszter éjjel és Párizs. Meg másfél ezer lángoló autó, no nem a petárdák miatt.

   

  Duck:

  Már elvetettem ezt az opciót, a nagy sztratégosz is tévedhet néha. ;D

  Irakban mekkora USA légierő van?

   

  Roni:

  A véleményeddel kapcsolatban azért akad némi kétségem.
   
 13. oroszos

  oroszos New Member

  Irakból nem kivonuotak az USAF gépek
   
 14. joker

  joker Well-Known Member

  Montezuma:

  Én sem hiszek a jólszervezett európai muszlim terrorsejtekben, de ehez nem is kell jólszervezettság. Nem tudom, hogy a hálózatuk hogyan működik, de ha kitör az iráni balhé, akkor lesz 1-2, akinek elgurul a gyógyszere, bombát köt magára és pl elmegy egy focimeccsre, vagy black friday-re valamelyik elektroáruházba vagy a többi 1000 lehetőség egyikére, ahol tömegesen vannak emberek közel egymáshoz. A robbantást leadja kb minden TV, ebből a többiek is kedvet vagy jelet kapnak és még lesz egy adag hülye, akinek robbantgathatnékja lesz. Ezt meg folytatják, amíg el nem fogy a robbanószer, vagy az önkéntes vagy a motiváció.

  Továbbra is remélem, hogy egy Irán elleni támadás nem fog megtörténni, mert iszonyatosan megszívhatja a világ lakossága azt, ami abból lehet. Persze nem azok fogják megszívni, akik az egészet kirobbantják.
   
 15. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  a black fridayezők meg is érdemlik.
   
 16. Montezuma

  Montezuma New Member

  Joker! A fórumba invitáltam a csapatot, ahol ajánlottam egy friss cikket és leírtam erről a véleményem.

  A két cikk (iráni hadgyak. és orosz flotta) utáni hozzászólások témái ráadásul szerintem abszolút összefüggőek, így én élő reklámja lettem az általam az elmúlt néhány órában nagy nehézségek árán életben tartott fórumnak. :D

  Természetesen senkit sem akarok manipulálni (Dehogynem!), de kétszer nem akarom ugyanazt leírni és nekem egyébként meg tetszik, mert nem gond egy kis OFFolás sem.

  Sőt, elvárás!
   

Ezen oldal megosztása