1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

India

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - boki által indítva @ 2013. szeptember 20..

 1. Python

  Python Well-Known Member

 2. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

 3. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A határon a helyzet változatlan.
   
 4. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Idő képsorozat a Galwan völgyből, ahol az összecsapások voltak.
   
 5. milagro

  milagro Well-Known Member

  fip7, borisz and antigonosz like this.
 6. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Pakisztán személyzet nélküli robotizált járműveket küld az indiai határhoz
  Író Ata
  Publikálva 2 órája

  [​IMG]
  (Fotó: Lex Kitaev)  Az Sputnik orosz székhelyű hírügynökség jelentése szerint június 23-án a pakisztáni hadsereg számos személyzet nélküli robotizált járművet küldött az indiai határon lévő Kashmir határövezetbe.

  A régió ellentmondásos területein az információk szerint ezeket a robotizált fegyver platformokat a pakisztániak már bevetteték az indiai rendőrséggel a májusban lezajlott konfliktus során.

  Azt régióba szállított, személyzet nélküli robotizált járművek , nagyon hasonlítanak az orosz„Platform-M” személyzet nélküli járműre.

  A Platform-M İKA egy személyzet nélküli robotizált jármű-platform, amelyet az NITI Progress fejlesztett ki az orosz védelmi minisztérium megbízása alapján. A járművet először a győzelem napi felvonuláson mutatták be Kalinyingrádban, 2015. május 9-én.

  A személyzet nélküli robotizált járművet hírszerzéshez, álló és mozgó célok felderítéséhez és megsemmisítéséhez, járőr- és terepi védelmi feladatokra lehet használni. Az irányított fegyvereket automatikus vagy félautomata vezérlőrendszer vezérli.

  A járműbe beépíthető az RPG-26 rakétavető és a 7,62 mm általános célú géppuska, a járművek elérik a 25 km / órás sebességet, és LOS (látóvonal) technológiával akár 16 km-s távolságból is irányíthatók. Az ilyen járművek, kiváló felhasználhatóak a pakisztáni hadsereg határkonfliktusaiban.

  [​IMG]
  Platform-M pilóta nélküli földi jármű. (Fotó: Lex Kitaev )

  Pilóta nélküli földi járművek csata / terepi használatra


  Mindenekelőtt a harci térségben részt vevő İKA-k képesnek kell lenniük megszakítás nélkül működni mindenféle terepen és időjárási körülmények között.

  Az ICA-k kritikus fontosságúak a harci zónákban, mivel képesek a rutinszerű és viszonylag unalmas feladatokat elvégezni , lényegében mechanikai rendszerként képesek ismétlődő feladatokat gyorsan és pontosan elvégezni, veszteségeik kevésbé fontosak, mint a személyzet veszteségei,

  Platform-M pilóta nélküli földi jármű

   
 7. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

 8. Roni

  Roni Well-Known Member

  Újabb indiai keménykedés

  India conducts large military exercises with T-90S tanks and BMP-2 IFV along the border with China
  [​IMG]

  A héten apache heliket és Rafale gépeket telepít a kínai határhoz határhoz .
   
  Pogány likes this.
 9. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Amennyit a képen látunk, annyi működik. :D
   
  tonyo and Roni like this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

  Június közepén évtizedek óta nem tapasztalt hevességű konfliktus tört ki az indiai-kínai határon, az összecsapásokban legalább 20 indiai katona meghalt, és ugyan hivatalosan erről keveset tudni, de indiai értesülések szerint több tucatnyi kínai áldozat is volt.
  Kína és India között hosszú évtizedek óta zajlanak határviták Kasmírban és Arunácsal Pradesben, többek között azért, mert ezekben a régióban vannak szakaszok, ahol nem rajzolták meg korábban teljesen a határvonalakat, de miután Kína bekebelezte Tibetet, a határok jelentősége sokkal fontosabbá vált. A határviták miatt 1962-ben háborúzott is a két ország: a mindössze egy hónapig tartó háború sima kínai győzelemmel ért véget. Határvillongások és kisebb összecsapások változó intenzitással azóta is előfordultak, de ennyire súlyos konfliktusra nagyon régóta nem volt példa.
  A helyzetet bonyolítja, hogy a két ország között nem hagyományos határok húzódnak, hanem az úgynevezett „Tényleges Ellenőrzés Vonalához” (Line of Actual Control – LAC) viszonyítanak, ami egy vitatott, de többé-kevésbé általában tiszteletben tartott határszakasz, 3340 kilométer hosszan.
  És minden jel szerint arra lehet számítani, hogy a jövőben egyre feszültebb lehet a régióban a helyzet. Nemcsak azért, mert mindkét országban erősen nacionalista vezetés van hatalmon, melyeken a járványhelyzet és a gazdasági visszaesés miatt folyamatosan nő a belföldi nyomás, és így lehet számítani rá, hogy ezt külső ellenségek felmutatásával igyekezhetnek csillapítani, hanem mert mindkét ország nagy építkezésekbe is kezdett, ami miatt egyre nagyobb haderőt képesek a világtól amúgy meglehetősen elzárt régiókba juttatni. Feltételezések szerint a júniusi konfliktus is egy ilyen építkezés miatt robbanhatott ki: közel 20 év után tavaly lett kész az a 255 kilométeres út Indiában, mellyel könnyebben megközelíthető a világ legmagasabban, több mint 5000 méterrel a tengerszint felett fekvő légibázisa Ladakh régióban.
  A Himalájában kezdett lázas építkezési versenybe a két atomhatalom
   
  fishbed and Pogány like this.
 11. kamm

  kamm Well-Known Member

  plushun and Fennek like this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

  Az indiai gazdaság kibocsátásának csaknem negyedét elveszítette a júniussal végződő negyedévben, az ipari termelés csaknem 40%-kal esett.
  Padlóra került a világ második legnépesebb országának gazdasága is

  India hétfőn közölte, hogy megakadályozta Kínát a két ország közötti vitatott hovatartozású terület status quo-jának felborítására irányuló katonai kísérletben - írja a Reuters.
  Éleződik a konfliktus a világ két legnépesebb országa között - ismét katonai beavatkozásra került sor
   
  fip7 likes this.
 13. kamm

  kamm Well-Known Member

  Erdekes lehet figyelni erre a cirkuszra, ha az indiaiak tenyleg az oroszoktol vesznek megint technikat: https://eurasiantimes.com/russian-t...eing-t-72-mbts-as-india-china-tensions-grows/

  "“Finally, India is a key destination for Russian military high-tech, such as the T-90 tank.”
  India’s high dependency on Russian munition can be seen as 86% of the equipment, weapons, and platforms currently in military service in India are of Russian origin, according to a Stimson Center working paper by Sameer Lalwani. Countries like Belarus, Egypt, India, and Vietnam are also regular customers of the Russian munitions."

  "The Indian Army is looking to procure 1770 multipurpose future ready combat vehicles (FRCV) to replace the ageing force of T-72 main battle tanks (MBTs) and T-14 Armata Tanks could be an appealing option, according to experts."

  Kulonosen szorakoztato, ahogy a kinai trashtalking az Armatarol, mikozben nem erti, vajon miert nem biznak a sokkal olcsobb, de szerinte superior kinai tankokban mas orszagok? :D Nem is ertem, miert nem? :D :D

  It is questionable whether China would buy the T-14 as the Chinese arms maker Norinco claims its VT-4 is superior to the Armata. “The T-14’s transmission is not well-developed, as we saw through a malfunction taking place during a rehearsal before the May 9 parade. By comparison, the VT-4 has never encountered such problems so far,” Norinco said in the WeChat article. “Our tanks also have world-class fire-control systems, which the Russians are still trying to catch up with.”
  “Another important issue is the price – the T-14 is reported to have a price as high as that of the United States’ M1A2 Abrams. … Why don’t buyers consider Chinese tanks that have well-developed technologies and equipment as well as much-lower prices?” it continued."
   
  Wilson likes this.
 14. Roni

  Roni Well-Known Member

  Hiába dobálóznak a t-14-el ha évek múltán kapnák meg akkor is ha megvennék ja és butított verziót .


  Ezek legnagyobb örömére

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  tong djagbu and Pogány like this.
 15. kamm

  kamm Well-Known Member

  Az az evek az siman lehet mindossze 1-2 ev, penzert az oroszok nagyon gyorsak tudnak lenni.

  Ugyan dehogy butitott, ez nem amerikai Abrams.

  Most ezzel a sok egybites kinai propagandakeppel mire celzol?
   
  fip7 and Pogány like this.
 16. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 17. Loken

  Loken Well-Known Member

 18. Python

  Python Well-Known Member

  Kína szerint indiai katonák illegálisan átléptek egy vitatott határszakaszt, majd „provokatív” figyelmeztető lövéseket adtak le. A kínai határőrök „kénytelenek voltak ellenlépéseket tenni”, idéz a BBC egy kínai katonai szóvivőt, aki nem osztott meg pontosabb információkat erről. Ha igaz, amit a kínai fél állít, akkor 45 év után ez az első alkalom, hogy lövések dördültek a határon, megsértve a fegyverhasználati tilalomról szóló egyezményt.
  Kína szerint indiai katonák lövéseket adtak le egy vitatott határszakaszon
   
 19. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

Ezen oldal megosztása