1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

India

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - boki által indítva @ 2013. szeptember 20..

 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Szó sem volt gyíkemberekről :D .
   
  tonyo likes this.
 2. borisz

  borisz Well-Known Member

  Vagy csak ez volt kéznél.
   
 3. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Pedig lehet benne valami. Nem gyíkemberek. Inkább valami mások :D
  Megj: Ha tényleg lenne egy valamivel fejletebb civilizáció,civilizációk csak úgy hagynának egy "értékesebb" bolygót elhamvadni. Vagy a "civilizált" lakói a végsőkig kifosztanák il leélnék.
   
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Én vettem hat babkonzervet.
   
  ghostrider, jOkA, Nemerson and 2 others like this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Ja kérem ez a feszültségkeltés, meg kellene oldani a 3 fázisú átalakítást, oszt mehetnél a gerinchálózatba. :D
  :)
   
  fip7 and zeal like this.
 7. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az indiai miniszterelnök beszélt Putyinnal telefonon. Biztos nem arról mint amit itt írnak.
   
 8. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Egy indiai bizonyíték. Ha JF-17-ről nem indítható, akkor F-16 -nak kellett ott lennie.
  [​IMG]
   
  fishbed, szegcsab, Python and 2 others like this.
 9. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Pakisztán holnap reggel visszaadja az elfogott indiai pilótát. Lehet, hogy ezzel lezárul az ügy.
  Minden külső fél ebbe az irányba nyomja az érintetteket.
   
  szegcsab, jani22, plushun and 4 others like this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez így van, de hogy aztán ez csak egy ellőtt rakéta ami nem talált, az a rakéta ami leszedte a fix mig 21 et, a másik szu30?--at, vagy egy leesett paki F16 ról van, na azt ki tudja?
   
  fip7, svajcibeka and blitzkrieg like this.
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Egy világháború volt két felvonásban.
  Az uralkodók egymásnak könyörögtek, hogy ne mozgósítsanak, de közben mind tudta, hogy aki később mozgósít az veszít. A háború négy hétre volt tervezve. Persze így mindenki mozgósított, aztán már maguktól alakultak a dolgok.
   
 12. emel

  emel Well-Known Member

  Szerintem ez egy elindított és nagy valószínűséggel betalált AMRAAM rakéta maradványa (ez találhatta el a MiG-21-et - vagy a Szu-30-at?). Ha egy F-16-al együtt zuhant volna le, akkor már lenne fotó az F-16 roncsról is, abból jóval több maradt volna meg azon a környéken, ahol ezt megtalálták.
   
  blitzkrieg and zsolti like this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ebben szinte biztos vagyok és voltam én is, HA tényleg lenne hozzá az indusoknak ehhez az AMRAAM-hoz tartozó lelőtt trófea F-16 roncsa is, már régen telekürtölték volna vele a világot.
  Viszont kizárni ezt sem tudom, de ettől még persze az a valószínű amit TE is leírtál most, ebben egyet értünk.
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

  Egy nappal azután, hogy kölcsönös légicsapásokkal új szintre lépett az indiai-pakisztáni konfliktus, Narendra Modi indiai kormányfő videószózatot intézett a több mint 1,3 milliárdos országhoz: "Barátaim, amikor az ellenség megpróbálja megrendíteni Indiát, és terrortámadást követ el [a területén], akkor ezzel céljuk részben megakasztani az ország fejlődését. Ezzel szemben minden indiainak sziklaszilárdan és egységesen fel kell vennie a harcot."
  Harcba szólította 1 milliárd 300 milliós népét az indiai miniszterelnök


  Indiában jelenleg kampányidőszak van, így a pakisztáni gesztus nem tűnik elegendőnek. Korábban az amerikai külügyminisztérium közvetített, de ott most akkora a káosz, hogy a mai napig nincs kinevezve Dél- és Közép-Ázsiáért Felelős Államtitkár. Washington geopolitikai szövetségese kedvében jár, amellyel Pakisztánt és Kínát is üti.
  Megnyugtató, hogy a pakisztáni miniszterelnök ma szabadon bocsátja az elfogott indiai pilótát, ez azonban Újdelhit nem elégíti ki. Egyrészt választási kampányidőszak van (áprilisban és májusban lesznek több lépcsőben az általános választások), és a hindu nacionalista kormány el akarja terelni saját gyenge gazdasági teljesítményéről a figyelmet. Másrészt Indiának ebben a friss vitában bizony igaza van.
  Egymásnak ugrott a két atomhatalom: megbékél-e India?
   
  blitzkrieg, fishbed and szegcsab like this.
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az a sajnálatos, hogy mikor kirobbant ez az egész, én a Pakiktól féltem, még le is írtam talán hogy India első embere, Modi szerintem épeszű, és a pakikban láttam inkább a problémát, hisz csak muszlim ország...

  Erre pár nap eltelik, Pakisztán teljesen korrektül(legalább is kifelé nekem most úgy tűnik) reagálja le a helyzetet, és Modi játsza a vadembert...

  Hihetetlen nekem az Indiai hozzáállás, ezeket sem az eszéért szeretheti senki, na!
   
  blitzkrieg likes this.
 17. misinator

  misinator Well-Known Member

  Ugyanúgy, mint szinte minden - hatalmak közötti konfliktusban mindenképp - konfliktusban, itt is mindenki megéri a pénzét.
  Legyen az a szíriai, ukrajnai, venezuelai stb., stb. konfliktus, megérik a pénzüket a szemben álló felek, azok titkosszolgálatai, erőszakszervezetei, hatalomaspiráns személyei, társadalmi tömörülései, a külső hatalmak befolyásvágya.
  Mindenki hatalmat akar, meg hasznot.
  Persze vannak a hasznos hülyék is még, akiknek idealizmusát, naivitást, az előbbiek szintén felhasználják.
  Akik leginkább a szenvedő áldozatai a konfliktusoknak, azok az egyszerű emberek, akik egyszerűen csak élni, túlélni szeretnének (akár sorkatonaként).
  Aki meg qurvának áll, ne csodálkozzon, ha megszekszualizálják. (pl. a konfliktusba belebukó politikusok)
  Szerintem.
   
  blitzkrieg and zsolti like this.
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ezzel csak egyet érteni lehet, viszont eddig a kifelé leadott nyilatkozatok engem mondom azért döbbentenek meg, mert pont az a korrektebb/normálisabban reagáló fél, akitől tartottam, Moditól meg több nagy interjút is végignéztem angolul, nem rövideket is, és eddig az volt a benyomásom hogy egyébként korrekt, értelmes vezető.

  Erre most úgy viselkedik hogy az isten mentesen meg minket az ilyen hülyéktől, akik a saját országukat tüzelik fel miközben ő bombázott át elsőnek, és épp küldik vissza az amúgy teljesen korrektül kezelt pilótáját a pakik. EGY barom, nincs mit szépíteni rajta.
   
 19. emel

  emel Well-Known Member

  Szerintem lehet is tőlük félni, van miért. Mivel is kezdődött a balhé: egy muszlim terrorista szervezet indiai-Kasmírban robbantással majd 50 indiai katonát(rendőrt?) ölt meg. A szervezet bázisai paki-Kasmírban vannak, vagyis Pakisztán mint ország támogatja a terrorizmust - ha másképp nem is, de időnként másfelé néz mint kellene! A pakik akkor lettek volna korrektek, ha az önkéntes robbantók táborait minél sűrűbb szögesdróttal meg aknamezővel kerítik be, és aki öngyilkolni akar az próbáljon kijönni onnan! A jelenlegi helyzetben mit tehet India:
  - tiltakozik - ez tudjuk hogy pont semmit se ér, a terrorista ettől csak röhög a markába és felbátorodik!!
  - katonai büntetőakció a la Izrael - és az indusok pont ezt tették. Az más kérdés hogy az "indiánok" nem olyan profik mint az izraeli légierő, de közel sincs ebben olyan gyakorlatuk - hogy sajnos vagy szerencsére, azon lehet elgondolkozni. Viszont szerintem az az ország aki ebben nem az indiai oldalt támogatja az a terrorizmust támogatja, lehet választani politikus uraim!!
   
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  NA veled viszont legtöbbször egyet szoktam érteni(és ez a családban nem mindenkire igaz ugye :p), most nem!
  Teljesen jogos amit írsz, a pakik nyilván sárosak abban hogy legalább is nem kellő alapossággal csapnak oda a terror gyanús elemeknek.
  Volt valóban egy felháborító támadás, igen.
  Viszont erre SZERINTEM nem lehet az a válasz, hogy akkor reguláris haderővel átbombázok a szomszéd ország(aki amúgy mellesleg szintén atomhatalom) területére, és pláne nem jó omen mikor az a pár nap pofozkodás után békülne, kezet nyújt, visszaadja nagyjából sértetlenül egy pilótámat, hergelni a saját milliárd feletti lakosságom.

  Ez nem a jó irány!

  Egy helyes válasz mondjuk a saját besúgó hálózat erősítése a térségben, fokozott rendőri/antiterror intézkedések bevezetése, NE adj isten egy hasonló válasz, csak hogy tudják a pakik hogy hol lakik az úristen/allah!

  De ez kreténség, kreténség a javából az indiaiak részéről.

  Szerintem.
   
  blitzkrieg likes this.

Ezen oldal megosztása