• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/a-s...churchi-meszarlast-bosszulhattak-meg-6814034/
"A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i összehangolt merényleteket bosszúból követték el a christchurchi mecsetekben elkövetett március 15-i tömegmészárlásért – jelentette ki a Srí Lanka-i védelmi miniszter helyettese a nyomozás eddigi eredményei alapján.
A nyolc robbantásban a legfrissebb összesítések szerint 321-en haltak már meg, 521-en megsebesültek, és közülük 375-en vannak kórházban. Eddig mintegy 40 gyanúsítottat vettek őrizetbe...
...A Srí Lanka-i rendőrfőkapitány-helyettes április 11-i tájékoztatójában azt írta: egy helyi iszlamista csoport katolikus templomok és India Srí Lanka-i nagykövetségének megtámadására készül. A jelentésben több olyan gyanúsított neve szerepelt, aki az új-zélandi Christchurch mecsetjei elleni támadást követően más vallások ellen uszított..."

https://index.hu/kulfold/2019/04/23/310-re_nott_a_halottak_szama_sri_lankan/
"...A Srí Lanka-i vezetés szokatlanul konkrét jelzéseket kapott Indiából és az Egyesült Államokból április folyamán arról, hogy súlyos terrortámadás készül az országban. Nem csak a támadások jellegét, jól körülhatárolható célpontjait adták meg, de név szerinti lista is készült a lehetséges elkövetőkről.
Érdemi intézkedés azonban nem történt, ami részben azzal is magyarázható, hogy az államfő és a kormány tavaly ősz óta komoly vitában áll, a kormányfő nem vehetett részt a nemzetbiztonsági üléseken sem."

https://www.origo.hu/nagyvilag/20190423-merenylet-sri-lankan40-gyanusitott-orizetben.html
"Már negyven gyanúsítottat vettek őrizetbe a Srí Lanka-i hatóságok a vasárnapi robbantássorozattal összefüggésben - közölték hivatalos források kedden.
A letartóztatottak között van az öngyilkos merénylőket szállító teherautó sofőrje és annak a háznak a tulajdonosa, amelyben néhány terrorista lakott. A merényletekkel kapcsolatban őrizetbe vettek egy szíriai állampolgárt is.
A nyomozás felgyorsítása érdekében Maitripala Sziriszena elnök különleges jogkörrel ruházta fel az ország hatóságait - először a 2009-ben véget ért polgárháború óta -, és elrendelte egy háromtagú bizottság felállítását is, amely várhatóan két héten belül hozza nyilvánosságra a nyomozási eredményeket. A rendőrség és a katonaság a szükségállapot idején előzetes bírósági felhatalmazás nélkül őrizetbe vehet embereket, és házkutatásokat is végrehajthat...
...Radzsita Szenaratne kormányszóvivő és egészségügyi miniszter szerint április elejétől több ország hírszerzése figyelmeztette az ország hatóságait,hogy egy viszonylag ismeretlen helyi iszlamista szervezet, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat támadásokra készül.
Szenaratne szerint a védelmi minisztérium ekkor értesítette a rendőrséget, amely továbbította az értesüléseket a biztonsági erőknek. A tájékoztatót több rendőri egység megkapta, de az információ nem jutott el időben Ranil Vikremeszinghe kormányfőhöz és minisztereihez, így semmilyen óvintézkedésre nem került sor.Egyelőre nem világos, hogy emiatt indult-e vizsgálat..."
 
T

Törölt tag 008

Guest
....A Srí Lanka-i vezetés szokatlanul konkrét jelzéseket kapott Indiából és az Egyesült Államokból április folyamán arról, hogy súlyos terrortámadás készül az országban. Nem csak a támadások jellegét, jól körülhatárolható célpontjait adták meg, de név szerinti lista is készült a lehetséges elkövetőkről.
Érdemi intézkedés azonban nem történt, ami részben azzal is magyarázható, hogy az államfő és a kormány tavaly ősz óta komoly vitában áll, a kormányfő nem vehetett részt a nemzetbiztonsági üléseken sem."...
Vagy csak kellett nekik egy "Pearl Harbor", hogy most bármit megtehessenek a terrorizmus elleni harc címszóval.
Remélem a budhisták tanulnak a burmaiaktól és kitakarítják az országot.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Jó elképzelés lenne, de a tamil felkelés alatt sem tették meg, nem hiszem hogy most könnyebb lesz, bár olyan ez mintha bele a ventilátorba... mert nem szaud arábiába mennek... :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Állítólag a Srí Lanka-i öngyilkos kommandó tagjai

D42Fq1lWsAEdy6t.png
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold...-a-sri-lanka-i-merenyletek-aldozatainak-szama
"A Srí Lanka-i templomok és szállodák elleni robbantásos merényletek halottainak száma 359-re emelkedett - közölte a helyi rendőrség szóvivője szerda reggel...
...Ruvan Gunasekera szerint szerdára virradóra újabb 18 gyanúsítottat fogtak el, így már 58-an vannak őrizetben a merényletek miatt.
Ranil Vikremeszinghe Srí Lanka-i kormányfő kedden arra figyelmeztetett, hogy újabb merényletek lehetségesek, miután szökésben van több olyan szélsőséges, akinek a birtokában robbanószer van...
...Hírszerzési vezetők szándékosan visszatartották a készülő terrortámadásra vonatkozó információkat - jelentette ki Laksman Kiriella Srí Lanka-i házelnök szerdán a colombói parlamentben.
„Hírszerzési felsővezetők szándékosan eltitkolták az információt. A birtokában voltak, de a hatóságok vezetői nem tették meg a kellő intézkedéseket” - szögezte le Kiriella.
A házelnök kifejtette: a szigetország hatóságai április 4-én kaptak figyelmeztetést az indiai titkosszolgálattól, hogy öngyilkos merényletek várhatók szállodák, templomok és politikusok ellen. Három nappal később az államfő vezetésével ülésezett a Srí Lanka-i biztonsági tanács, de az információt szélesebb körben nem osztották meg.
„Valaki irányítja ezeket a hírszerzési vezetőket. A biztonsági tanács politizálni kezdett. Ezt ki kell vizsgálni” - hangsúlyozta Laksman Kiriella."
 

hajós

Member
2018. március 3.
61
41
18
remélem kiderül hogy valami iszlamista szervezet volt tálán páran észhez térnek úgy olvastam befolyásos emberek gyerekeik is semmisültek meg a robbantásokban kíváncsi leszek mi lesz a reakció csak zászlós képek a facebook-on vagy valami tényleges is.
 

hajós

Member
2018. március 3.
61
41
18
igazából ez a 370-80 (+ a sebesültek) ember veszteség ló..sz ez csak egy lajtosabb us iraq bombázgatási veszteség.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2019/04/26...renylet_gyanusitottjai_es_a_hatosagok_kozott/
"Srí Lanka katonai szóvivője azt közölte, hogy a katonáik tűzpárbajba keveredtek a húsvéti merényletek gyanúsítottjaival, tweetelte az AP hírügynökség.
A Sky szerint a hatóságok rajtaütést hajtottak végre egy feltételezett bombagyáron Ampara Sainthamaruthu településen. Azt is írták, hogy robbanás volt a környéken, és amikor a katonák odamentek kivizsgálni, mi történt, akkor nyitottak rájuk tüzet. Egyelőre nincsenek hírek áldozatokról. Az MTI szerint a razzia során a robbanó mellényeket, robbanószereket, detonátorokat és fémgolyókat találtak. A Twitteren több helyi hírügynökség is azt tweetelte, hogy három robbanás is volt a rajtaütésnél, elképzelhető, hogy öngyilkos támadási céllal..."

https://magyarnemzet.hu/kulfold/lovoldozes-tort-ki-sri-lankan-egy-razzia-kozben-6856781/
"Lövöldözés tört ki pénteken a biztonsági erők és fiatal muszlimok között Srí Lanka keleti részében a húsvétvasárnapi véres merényleteket követő razzia során – közölte a hadsereg szóvivője.
A razziát a rendőrök a Batticaloától, az öngyilkos merényletek egyik színhelyétől nem messze fekvő Sammanthurai városban tartották. A szóvivő szerint robbanás történt a térségben, és amikor a katonák megérkeztek, hogy nyomozást folytassanak, fegyveresek rájuk lőttek. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e sebesültek vagy halottak. A razzia során a robbanó mellényeket, robbanószereket, detonátorokat és fémgolyókat találtak. A razzia színhelyéről három robbanást jelentettek...
...A Srí Lanka-i rendőrség 140 ember után nyomoz, akik a gyanúja szerint kapcsolatban állnak az IÁ-val...
...A rendőrség eddig legalább 76 embert vett őrizetbe, közöttük Szíriából és Egyiptomból származó külföldieket..."
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette