1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Információs hadviselés

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - ulippo által indítva @ 2016. szeptember 23..

 1. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Hackertámadás érte szerdán a német kormányzati számítógépes hálózatot. A hatóságok "elszigetelt támadásról" beszéltek, amit sikerült ellenőrzésük alá vonni. A hatóságok azokat a sajtóhíreket nem kívánták kommentálni, melyek szerint a támadók a kiberbiztonsági szakmában APT28-nak, a sajtóban Fancy Bearnek nevezett hackercsoport követhette el. Ezt a csoportot a nyugati hírszerzők egyértelműen az orosz katonai hírszerzés részének tartják.

  A német belügyminisztérium egyik szóvivője szerint a kormányzati hálózatot felügyelők "prioritásként kezelik, és jelentős erőforrásokat fordítottak" az incidens feltárására és a támadás megakadályozására. További részleteket azonban biztonsági okokra hivatkozva nem kívánt közölni.

  Az ellenzéki Zöldek képviselője, a Bundestag digitális ügyekért felelős bizottságát vezető Dieter Janacek szerint a támadás "a Németország elleni háború egyik formája", amely komoly aggályokat vet fel a kormányzati hálózatok biztonságával kapcsolatban. Németországban 2017-ben a választások előtt több jelzést is adtak a titkosszolgálatok arról, hogy az orosz hírszerzés ott is a választások megzavarására, befolyásolására készülhet. Végül a hírszerzés szerint nem történt ilyen, de a veszély még fennáll.

  A Bundestag digitális ügyekért felelős bizottsága és a nemzetbiztonsági bizottsága is rendkívüli ülést hívott össze csütörtökre a történtek tisztázására. (Via Reuters)
   
 2. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Féloff:
  https://qubit.hu/2018/03/01/nsa-bot...ew-orleans-lakoit-a-palantir-technologiajaval
  Ha a Philip K. Dick-féle Különvélemény precogjainál valamivel kézzelfoghatóbb dologról is van szó, a bűnügyi előrejelzés még rendőrségi körökben is vitatott technológia az egyéneket elemző folyamat során felmerülő szabadságjogi aggályok miatt. A Verge-nek névtelenül nyilatkozó, a Palantir tevékenységét első kézből ismerő korábbi bűnüldözési tisztviselő szerint „a Palantir remek példája annak, hogyan lehet nevetségesen sok pénzt költeni egy olyan technikára, aminek ugyan van haszna, de nem megfelelő eszköz a helyi és az állami bűnüldözés számára. Célpontlistát vezetnek, pedig nem az al-Kaidának megyünk neki Szíriában.”

  „Számomra ez erkölcsi kérdés volt. Fiatalok lőtték agyon egymást, és a közösség nem tett ez ellen annyit, amennyit tehetett volna” – mondta a Palantir fizetett tanácsadójaként is tevékenykedő, Clinton-kampányairól ismert James Carville, aki ugyancsak politikai tanácsadással foglalkozó feleségével, Mary Matalinnel szervezte meg a cég és a polgármester találkozóját. Carville 2014-ben egy rádióinterjúban azt mondta, a Palantir elnöke, Alex Karp kereste meg őt azzal, hogy valami jótékonyat csinálnának, ő pedig erre javasolta, hogy kezdeni kéne valamit New Orleans rettenetes bűnözési mutatóival. „Afféle prototípusok vagyunk. Ha nem vagy egy rossz útra tért drogdíler unokatestvére, rendben leszel” – tette hozzá Matalin, nem rejtegetve, hogy a bűnjósló projekt ártatlanokat is képes magával sodorni.
   
 3. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 4. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 5. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Amit jelenleg Nagy Britannia kormánya művel a "Skripal üggyel" ékes példája az információs hadviselésnek.

  Se tények, se bizonyítékok, csak folyamatos hisztéria keltés és fenyegetőzés a nyugati médiában. Ellenben a valós együttműködés elől mereven elzárkóznak.

  Amíg nem csatol a brit kormány bizonyítékokat a vádjaik mellé, addig a "Skripal ügy" nem különb az 50-es évek koncepciós pereinél.
  Rákosi elvtárs büszke lenne May nénire és Boris Johnsonra is!
   
  svajcibeka, antigonosz and boki like this.
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Amit Oroszország művel a Skripal üggyel az az általuk már jól ismert dezinformációs kampány. "Nagy-Britannia tette", "Ukrajna tette", "USA tette", "Skripal anyósa tette" "Csehországból van a méreg", "Svédországból van a méreg", "Angliából van a méreg", "öngyilkosság volt", ez mind elhangzott az orosz médiában. Pont mint a maláj gép esetén, egy rakás alternatív verziót állítanak, hogy elködösítsék vele a legvalószínűbb verziót.

  Kik követettek már el ott korábban polóniumos mérgezést? Ki szokták kivégezni az orosz árulókat? Csodálkoznak, hogy ők a gyanúsítottak? Ilyen múlttal?
   
 7. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Akárhány tweetet is bevághatsz ide, de amíg bizonyítékok nélkül vádaskodik valaki, addig az rágalmazás... Demokratikusabb országokban azért büntetés jár!:hadonaszos:
   
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A "Nagy-Britannia tette", "Ukrajna tette", "USA tette", "Skripal anyósa tette" "Csehországból van a méreg", "Svédországból van a méreg", "Angliából van a méreg", "öngyilkosság volt" verziókra van bizonyítékuk vagy csak rágalmaznak?
   
 9. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Srác! Te valami agytompítót vettél be ma? Szedd már össze magad. Ennél azért jobb szoktál lenni!

  Na de még egyszer, hátha megérted:

  A britek vádolják az oroszokat valaminek az elkövetésével. A gond ott van, hogy bizonyítékokat nem mutatnak, együttműködni nem akarnak, párbeszédre nem hajlandóak.

  Ha én megvádollak azzal, hogy elloptad a 48 karátos gyémánt félkrajcáromat, akkor a bíróságon bizonyítékokkal kell alátámasztanom a vádjaimat. Ellenkező esetben én járhatok pórul.
   
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A nyomozás még tart, a bizonyítékokat nem szokás a nyomozás közben kiadni, de azt el lehet mondani kik a gyanúsítottak. És ne csodálkozzanak már azok akik nem először mérgeztek meg ott átállt ügynököt, hogy ők a gyanúsítottak. Naná, hogy ők az első gyanúsítottak, nem véletlenül, a saját korábbi tetteikkel szolgáltak rá. Nem Szváziföld és nem is Uruguay mérgezte meg polóniummal Litvinyenkót, ilyen múlttal mit játsszák az ártatlan naivát akik nem értik miért őket gyanúsítják?

  Ha véget ér a nyomozás ki lesznek adva a bizonyítékok. Mint a maláj gép esetében is. Ők meg majd tagadhatnak és gyárthatnak százféle alternatív verziót, ahogy szokták amikor nem vállalják a felelősséget a gaztetteikért.
   
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Egyiket se cáfolták.
   
 12. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Nem!

  Ha a nyomozás tart még, akkor miért utasítanak ki 23 diplomatát? Nem kellene előbb bizonyítani a vádakat, aztán megtenni az indokolt lépéseket. Ugyan ezt tették az amerikaiak az állítólagos választási hekkelések okán. Azóta sem tudták bizonyítani a vádakat.
   
  zeal likes this.
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Á, ez olyan mint amikor Asszad vegyi fegyvert vet be. Aztán kiderül hogy mégsem.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Elég gáz hinni a briteknek, tekintettel a múltra:
  "Tony Blair brit kormánya együttműködött a George W. Bush-rezsimmel abban a hazugságban, hogy Saddam Husszein Irakban "tömegpusztító fegyverekkel" rendelkezik. Ennek a hazugságnak az alapján megtámadta és elpusztította Irakot, és 15 év múlva elhagyta az országot, káoszt hagyva maga mögött.
  A brit kormány is támogatta a líbiai Kadhafi elleni hazugságot, és részt vett a líbiai kormány megdöntésében. A brit kormány támogatta azt a hazugságot is, hogy Irán atomfegyverkezési programot folytat. Soha nem volt bizonyíték, de a bizonyítékok nem voltak érdekesek. A napirend mozgott, és a napirend független volt a bizonyítékoktól.
  Annak ellenére, hogy a brit parlament megszüntette a brit részvételt Obama tervezett szíriai inváziójában, a jelenlegi brit kormány támogatja azt a hazugságot, hogy Assad vegyi fegyvereket használ "saját népével szemben".
   
  svajcibeka and antigonosz like this.
 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az atomalkuban akkor mit állítottak le? A nem létező atomprogramot? Az izraeli vírus mit fertőzött meg? A nem létező centrifugákat? Az atomfegyver program igaz volt, nem a britek hazudtak, hanem te, már megint. Aszad vegyifegyver bevetése szintén igaz az ENSZ és az OPCW szerint. Szaddam vegyifegyverei tényleg hazugság volt, mint ahogy az is, hogy a maláj gépet lelövő BUK-ot nem Oroszország szállította oda.
   
  Sharid likes this.
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Saját atomerőmüvük számára végzett urándúsítást állították le az irániak az atomalku keretében. Mit kommunikáltak a nyugatiak?, hogy atombombát gyártanak Iránban. Ezt sem tudod?!
   
  arcas and svajcibeka like this.
 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az atomalku részeként visszahígították a fegyverminőségűre dúsított uránjukat. Ezt sem tudod? A dúsítást nem állították le csak nem dúsítanak 10% fölé, mert az már erőműbe nem jó, csak fegyverbe.
   
 18. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Bebizonyosodott: orosz kém a "független szivárogtató"

  A magányos hekker, aki kiszivárogtatta az amerikai Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) ellopott levelezését, valójában az orosz titkosszolgálat ügynöke. Putyin korábban tagadta, hogy az orosz kormány megpróbálta volna befolyásolni a 2016-os amerikai elnökválasztást, de az új felfedezés ennek ellentmond. Guccifer 2.0, a magányos hekker, aki eljuttatta a WikiLeaksnek a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) ellopott levelezését, valójában nem egy független szivárogtató, hanem az orosz katonai hírszerzés, a Felderítő Főcsoportfőnökség (GRU) igazgatóságának egyik tisztje. Guccifer 2.0 korábban azt állította, hogy Romániában aktív, és nem volt kapcsolata a Kremllel, amikor a 2016-os választások előtt átjátszotta a DNC levelezését a WikiLeaksnek. Guccifer 2.0 végül egy banánhéjon csúszott el: elfelejtette aktiválni a VPN-t, az aktivitás helyszínét elrejtő virtuális magánhálózatot, és hagyott maga mögött egy valódi tartózkodási helyéről árulkodó IP címet. Az amerikai nyomozás visszavezette a tevékenység kiindulópontját a GRU moszkvai főhadiszállására.

  A beavatkozásra vonatkozó bizonyíték komoly hatást gyakorolhat a Donald Trump és Oroszország esetleges összejátszását vizsgáló bűnügyi nyomozásra. A Daily Beastnek nyilatkozó források szerint a Guccifer 2.0 ügyében folytatott nyomozás átkerült a 2016-os amerikai választásokba történő orosz beavatkozást vizsgáló Robert Mueller hatáskörébe. Mueller márciusban azt mondta, hogy Moszkvában folytatná a nyomozást. Azzal gyanúsított 13 orosz állampolgárt, hogy ők a Troll Factory álnevű Internet Research Agency hekkerei. Az IRA tagjait a 2016-os amerikai elnökválasztás szándékos manipulációjával gyanúsítják.
  https://index.hu/tech/2018/03/23/a_fuggetlen_szivarogtato_aki_valojaban_orosz_kem/
   
 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "A Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek tízparancsolata

  1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

  2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

  3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a “fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a “szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a “feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

  4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet (“majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

  5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

  6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

  7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

  8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

  9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

  10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell fektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

  Noam Chomsky - Sylvain Timsit"
   
  FilcTroll and arcas like this.
 20. ulippo

  ulippo Well-Known Member

Ezen oldal megosztása