1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Irán nagyszabású tengeri gyakorlatokat tart

Diskurzus a(z) 'Hírek a haditengerészetek világából' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 3..

 1. Fade

  Fade Well-Known Member

  " kit fenyegetett és mikor"

  Tessék egy link az általatok annyira szeretett kurucról. http://szentkoronaradio.com/kulfold/2012_08_17_iran-nem-hagyja-magat-ahmadinezsad-eltorolne-izraelt-es-mitosznak-nevezte-a-holok

  de máshonnan is linkelhetem ha nem tetszik... :p

  Nem mindha az Irán által fegyverzett/pénzelt HB, IJ semmi fenyegetőt nem tenne. Az egyiknek (ahogy a hamasznak is) ott van az alapító okiratában a célja: Izrael megsemmisítése. ááá ez nem fenyegetés.

   

  Elvakultásgotokban a legalapvetöbb realitásokat se tudjátok értelmezni. Ez van.
   
 2. independence

  independence Active Member

  "Elvakultságotokban "  ???

  Ez rád igaz !

  Ne zavarjon de ez Irán esetében ez már OKOZAT !!!(ami megelőzött egy OK ! Tehát Irán ezeket azért mondja , mert nem hagyja magát és naná ,hogy vissza üzen) Ezek szerint akkor te nem tudsz értelmezni...

  A HB az HB

  Az IJ az IJ

  Irán meg Irán ennyi...

   

  Annak ellenére , hogy ez egy HT oldal , nem kellene a háborúkat kívánni csak azért hogy legyen téma... Ez azért durva.

  Asszem részemről befejezhetjük mert ez már valóban Politika mint sem HT.
   
 3. comandante

  comandante Well-Known Member

  Javaslom ezt a cikket azoknak akiket érdekel az Iráni haderő fejlesztésének szerintem igazi iránya. A cikk véleménye szinte megegyezik azzal amit magam is sokszor hangoztattam.

  http://www.wired.com/dangerroom/2013/01/irans-copycat-arsenal/
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egyáltalán Iránnal mi a gond , kit fenyegetett és mikor , kit támadott , az atom a gond?

  Még a '60-as vagy '70-es évek, az akkor még jelentékelen olajsejkségek pár kisebb szigetét megszállta, valaki lineklte is itten.

  Az atom meg ezerszer el lett mondva. Irán importálta az atomtechnikát és aláírta az NNPT-t., ami tiltja a technológia katonai célokra történő felhasználását. Tehát atomfegyer előállítása során Irán megsérti az egyezményt. Hányszor kell ezt még elmagyarázni?

  Izrael nem írt alá semmiféle atomfegyverekre vonatkozó egyezményt, ahogy India és Pakisztán sem. Őket miért ne kutyázod le te "nagyon tájékozott" egyén...?
   
 5. Montezuma

  Montezuma New Member

  http://hvg.hu/vilag/20130104_Nem_kene_Irant_megtamadni_Brzezinski_szer#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

  Az elvakultságról: van itt belőle bőven gyerekek mindkét táborból, ugye... ;D

  Amúgy senki sem fog fél kézzel lenyomni egy 80 milliós nemzetet a Közel-Keleten, bár olvastam én ennél durvább ötleteket is anno, hogy fél kézzel itt ki kit nyomna le.

  De most komolyan fiúk, Irán két pici szigetet lenyúlt az elmúlt száz évben és ezzel példálóztok az USA vagy Izrael kapcsán. Na ne már..... :O
   
 6. independence

  independence Active Member

  Na , bekapcsolódott a mindent tudó , mindenkinek beszóló főokos !!!(kíváncsi volnék , hogy élőben is felvállalnád e ezt a hangnemet mindenkivel )


  Először is :
  -leírtam a magánvéleményemet , de senki másét nem kommentáltam , pont azért hogy ne legyen vita . Ezt egy-két egyénnek nem sikerült elkerülni , úgyhogy válaszolnom kell.

  Mit írt alá Irán ? Azt amit Izrael nem is akart ? Jaaaa...
  Aztán ha jól tudom Irán beengedte a NAÜ-t már többször is hogy szétnézhessen , láthassák , hogy nincs atombomba.


  Ezt Izrael mikor teszi meg ? Ha nem teszi meg akkor milyen alapon fogja rá pont ő valakire , milyen alapon uszít ? Egyáltalán ki izrael ? Szerintem egy senki... Aki meg ezt felpártolja az úgy szintén senki.

  Persze mindenki csak Iránozik , holott semmit nem tesz . Emez kettő a valódi agresszor és fenyegető !


  Irán támadta azt a két talpalatnyi helyet 40-50éve (vicc)? mmmm
  izrael meg egy komplett országot foglalt el ... Majdnem ugyanaz mi ?

  Nem tudsz meggyőzni , mert ebben az esetben nincs miről ...


  és még valami ...


  Még egyszer ne szólj hozzám ilyen hangnembe , mert esetleg ha találkozunk valahol , nem fogom szó nélkül hagyni ...
   
 7. Phoenix

  Phoenix Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Emberek, kéretik visszatérni a HADITECHNIKA és a hír témájához!
   
 8. oroszos

  oroszos New Member

  Annyiszor megbeszéltük már ezt.... Szinte unalmas
  Igen Irán aláírta azt az egyezményt, de szerintem nincs atomfegyverük. Vagy ha van is nem vetik be, mert így a vezetők a nép figyelmét mindennapi problémáikról inkább az Izraeli konfliktusra figyelnek. Ez ugyanígy igaz lehet az USA-ra vagy Izraelre.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Valaki kérdezte, hogy Irán mit foglalt el. Én válaszoltam. Egyébként ez most milyen? Akkor van kis gyilkosság, meg nagy gyilkosság...?
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen, fel szoktam.
   
 11. joker

  joker Well-Known Member

  "Akkor van kis gyilkosság, meg nagy gyilkosság…?" - nincs, viszont van gyilkosság, sorozatgyilkosság, tömeggyilkosság, stb ...
   
 12. lancevance

  lancevance New Member

  OFF: independence te is azért normális hangnemben kommentálhatnál ( senkiházi usa , izrael kutyája) , Édesanyám az USA-ban él, úgyhogy állíts magadon. Lehet véleményt nyílvánítani de normális, kultúrált keretek között.

  ON: Irán akkor és annyit gyakorlatozik a vizein amennyit akar, ez még nem bűn.
   
 13. Montezuma

  Montezuma New Member

  Molni, Independence és akit még érdekel! Nekerdez a fórumban meginvitált egy kis diskurzusra a biztpol kategóriában. Gondolom ezt pont ilyen esetekre hozták létre, így ha van kedvetek, akkor - mindenféle boksz nélkül - próbáljuk már ki! A téma haditechnikai része egy dolog, nagyobb összefüggéseit (kicsit OFF-olva akár) kitárgyalni szerintem megérne egy misét, izé fórumpróbát.

  Egyetlen játékszabály van: Mindenki udvariasan küldi el a fenébe a másikat, ha esetleg úgy véli. Tudjátok, mint az abszolút politikus! Aki úgy küld el a pics@ba, hogy már alig várod, hogy indulhass. ;D
   
 14. comandante

  comandante Well-Known Member

  A "szigetek" megszállása többször is felmerült itt a fórumon mint az iráni agresszió bizonyítékaként.

  Azonban az igazság a következő:

  "A világszerte tengeren szállított kőolaj mintegy 40 százalékát áteresztő Homuzi-szoros bejáratánál fekvő Abu-Músza másik két kis szigettel, a Tonbe-Kúcsekkel és a Tonbe-Bozorggal ősidők óta Iránhoz tartozott. A britek a múlt század elején tették rá a kezüket a szigetekre, majd a hatvanas években London Abu-Músza közigazgatását az általa létrehozott Sardzsa sejkségre, a majdani Egyesült Arab Emírségek egyik tagjára bízta. Miután a britek távoztak az Öböl térségéből, Irán lépéseket tett, hogy visszacsatolja a szigetet a területéhez. Sardzsa sejkséggel 1971 novemberében megállapodott arról, hogy iráni csapatok állomásoznak a szigeten. 1980-ban már az Egyesült Arab Emírségek jelentette be igényét a szigetre, de az ENSZ BT nem adott helyt kérésének."

  Tulajdon képen ennyi a történet.  A jövőben pedig kéretik tartózkodni a tudatlan megjegyzésektől. A britek a közel keleten elég sok aknát elrejtettek ez az eset is ide tartozik. A másik legnagyobb akna Palesztina esete volt.

   
   
 15. comandante

  comandante Well-Known Member

  A témával kapcsolatban két cikk, a második az érdekesseb mert felfedi a bonyolult politikai manővereket és összefüggéseket:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Musa

  http://www.parstimes.com/news/archive/2002/maritime_boundaries.html
   
 16. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Ez a legszarabb szöveg amit valaha hallottam. Rávilágítok egy egyszerű példával a gyengeségére. Remélem sértő is lesz a példa, hogy saját korlátaira rábredjen a hibás érvelő.

  "OFF: Jobb ha nem nácizol, a nagyapám a Harmadik Birodalomban élt, szóval állíts magadon! Lehet véleményt nyilvánítani"
  Avagy másként: attól még lehet az USA és Izrael egy-egy kalap szar valakinek a véleménye szerint, hogy neked akárkid ott él. Egyébként is ki vagy te, hogy hasra kéne esni a te szüleidtől? Kik a szüleid, hogy egy egész országról alkotott véleményt puszta jelenlétükkel képesek megváltoztatni? Igen fontos, híres embereknek kéne ehhez lenniük, de kétlem.
  Tömören: Az <a title="argumentum ad verecundiam" href="https://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_verecundiam"><i>argumentum ad verecundiam</i></a> érvelési hibát vélem felfedezni.
   
 17. independence

  independence Active Member

  Nem veszek vissza , mert nincs miért ...

  Nem mondtam semmit , csak az igazságot .(Amíg én senkivel nem személyeskedtem , addig én se tűröm , ennyi. A két fent említett ország meg nem személy , ráadásul nem is a HAZÁNK .)

  Akinek nem tetszik , az ne olvassa.

  Vannak akik veszik az adást és van aki nem.
  Akik megértettek azoknak köszönöm ...
   
 18. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  nem működik az idézés funkció a hozzászólásokban. És igen, a megfelelő topikba _is_ leírom majd, de it i itt a helye, mivel a mondandómnak fentebb tipográfiával akartam egy további jelentéstartalmat adni, agyon magyarázás helyett... Így tehát gyengébbek kedvéért: idéztem <a title="lancevance profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/lancevance/">lancevance</a> hozzászólását, és neki is szántam amit írtam. A lapos kommentelés a fába rendezett helyett egy igen rossz választás szerintem.
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Néha működik, néha nem. Nem találtam rá egyértelmű okot, hogy mi tiltaná meg. Egy ideig azt hittem, hogy linkelés, de néha "tiszta" szöveget sem sikerül idézni. Mondjuk manuálisan ettől még megy, ha van türelmed hozzá.
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

   

  Ó, az igazság bajnoka. Mikor üsselek lovaggá...?
   

Ezen oldal megosztása