1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Irányított energiájú fegyverek

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - Jeno által indítva @ 2009. november 21..

 1. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  molnibalage likes this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A villamos energiatárolás limitje ismert. Innentől fogva muris az egész, mert rohadt nehéz lesz, semmiféle előnyt nem nyújt majd az ágyú + lőszerhez képest.
   
 3. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Tudtommal logisztikai előnyt nyújt ha kellően olcsón telepíthető lesz. Nem kell pl. kivetőtöltetet készletezni, stb, ezt hozták fel a lineáris gyorsítók mellett egy érvnek. A hajón kisebb térfogatot fog igényelni az enegriarendszerekkel együtt azt olvastam.

  Szuperkondenzátorokkal elég jól lehet akár az elektromos katapultot, akár ágyúkat működtetni, áthidalni az impuzus terhelés és a normál üzem közötti különbségeket. Itt nem az van, mint a szélkerekek esetében, hogy az egész lakosság és ipar igényeire kell akár napokig tárolni az energiát, hanem mondjuk percekig csupán. Az elmúlt évtizedben a szupravezetők terén (többek közt az ITER-hez kapcsolódó kutatások eredményeként is) voltak jelentős előrelépések,pár cikket átfutottam a témában, úgy tudom már elég -150°C-os krio a legújabbakhoz, amik nem csak laborban, hanem kisebb ipari teszteken is üzemelnek.
   
 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 5. Roni

  Roni Well-Known Member

  300kw teljesítményű lézer egy ilyen kis járműre? Ha Vékony a nyalab akkor meg erősebb. Az biztos hogy a jövő az energia fegyvereké de akkor mi lesz a drága legiharc rakétákkal? Az is erdekes hogy az angolok a tempest repcsi hajtóművei nagy engergiat fognak termelni a lézer fegyver számára. Így ott elvileg beépített lézer fegyver lesz. Volt erről egy cikk.
   
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 8. Horizon

  Horizon Well-Known Member

Ezen oldal megosztása