Iráni helikopterhordozó hajó

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
15 210
11 268
113
5ffedfec2030276d3f1a61c1.jpg
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
1 993
4 159
113
Ezt kár helikopter anyahajónak nevezni, szerintem inkább valami tesztplatform lehet, és az irániak meg akarnak próbálni valódi helikopterhordozót épiteni?
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 373
61 711
113
Se rámpa, se daru.
Az oroszok szerint van rajta daru.

A Makran amelyet egy tartályhajó átépítésével hoztak létre 230 méter hosszú, több helikopter és UAV elhelyezésére alkalmas platformmal van ellátva , könnyű csónakok tárolására és kiszolgálására alkalmas és daruval is fel van szerelve a a csónakok vízre tételére és a fedélzetre való feljuttatására stb. A fő feladata az iráni haditengerészet hajóinak és csónakjainak támogatása a nyílt tengeren, például kalózkodás elleni missziókban stb.


Az Makran fedélzete felett az AS-61 (ASH-3D) helikopter, a fedélzet hátterében az iráni haditengerészet RH-53D és AB.212ASW helikopterei láthatóak. 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
3 163
7 737
113