Iron Dome / Vaskupola (Izrael)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 789
57 623
113
FB-IMG-1620987439746.jpg
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
2 721
4 990
113

A komment szekcióból:
"Zoran, még egyszer köszönöm szépen a nagyon jó, valósághű szöveget, amit írtál. Mindig várom a szövegeidet. Érdekel, hogy lesznek-e szövegek a következő rendszerekről: NASAMS (nagyon érdekes, mert a szomszédos Magyarország megszerezte, és valami akadályozva van a HR számára is), indiai BARAK-8, francia-olasz ASTER?"

Nos, hogy stílszerűen fogalmazzak, már megint fent vagyunk a radaron. Én sajnálom szegény románokat, ők költöttek a HIRMASra és még nem kérdeztek rá az olvasók közül, hogy az mit tud Szerbia ellen. :(

P.S.: 4 perc múlva feltette ugyan az a csóka ugyan azt a kérdést, mert nem válaszoltak neki arra, hogy a magyar rendszer mit tud semlegesíteni. Ahogy vogon őseim bölcsessége mondja: "Minden nőt fel lehet izgatni. Még a prostit is. Mondjuk... ha nem fizeted ki."

__________________
Remek cikk, köszi, hogy beraktad Terminátor! Érdekes, hogy a hozzászólók is jó látleletet adnak Szerbia fejlesztésének elképzeléseiről, elég felkészült közönség annak a fórumnak a tábora is. És a cikk írója válaszol a kérdéseikre, ha fontosnak tartja. Nem csak egymással beszélgetnek.
Úgy tűnik, hogy nagyon foglalkoztatja őket az Sz-400-as megszerzése. És grad típusú rövid hatótávolságú, nagy tűzsűrűségű fegyverek ellen nagy lelkesedés van valami rövid hatótávolságú elhárításra.
Megjegyzem, hogy a cikk írója az egyik válaszában az Oerlikont is megemlíti.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
29 940
56 998
113
US Marines finish tests of Israeli ‘Iron Dome’ missile air defense

The U.S. Marine Corps said it completed its last of three live-fire tests of a medium-range air defense prototype using Israeli-made Iron Dome Tamir missiles — a promising sign for the interceptor system, coming months after the service announced plans to procure it.

 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
11 156
20 396
113
Bibi fontolgatja, hogy Vaskupolát küld Ukrankjába...