• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Egyet biztonsággal és felelősséggel lehet állítani. Az iráni silókban lévő rakéták robbanófejei a silók teteje felé néznek. Van azonban nagyobb probléma is. A rakéták a napi ötszöri kötelező ima idején Mekka felé fordulnak, tehát az szaúdi irány is igaz! Ramadánkor napnyugtáig nem kapnak üzemanyagot, így csak este bevethetők. Továbbá úgy elrejtették őket, hogy a karbantartó személyzet a megtalálásukhoz izraeli térképet használ....
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 515
4 886
113
Mondjuk érdekes hogy az M60-ból menyi megmaradt a képek szerint, ráadásul átalakítás nélkül.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 515
4 886
113
Az érdekesség az hogy szerintem a fű alatt Iránnal is üzletelnek. Azok biztos tudnának ebből is válogatni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Nagy kell legyen az a fű, hogy senkinek ne tűnjön fel egy Iráni-Izraeli fegyverügylet. Valószínűleg mindkét oldalon belebukna a kormány.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Mindenki potenciális vevőjük lehet, attól függ kit kennek meg és hol. És az ár attól függ mennyi pénzre van szükségük,annyit kapnak érte. A zsidóknak a pénz számít semmi más nem. Remélem nem miránk akarják sózni azokat az M60-asokat. Ha "csak" baráti országnak adnák a nyakukon maradna. :D Afganisztán,Irak, Irán, valamelyik Szír oldal, kelet európai farm országok, Afrikai törzsek, államok stb bárhova elsütnék szerintem gond nélkül ha komolyan akarják.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://www.hirado.hu/Hirek/2013/08/09/20/Ot_iszlamistaval_vegzett_egyiptomi_teruleten_egy_izraeli_dron.aspx?source=hirkereso

Izrael nem közölte a pontos okát az eilati repülőtér bezárásának, egy egyiptomi illetékes viszont az mondta az AP-nek, hogy <b><b>egyiptomi vezetők figyelmeztették Izraelt lehetséges rakétatámadásokra</b></b>.
Az illetékes szerint az egyiptomi hatóságok hírszerzési forrásból arról értesültek, hogy terrorista csoportok pénteken rakétát akarnak kilőni Izraelre, valamint a Sínai-félsziget északi részén lévő településekre és a Szuezi-csatorná
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nem állt szándékomban dudi cimbi! :)
Ott is hozzászóltam, de mea culpa, mea culpa...!

Hogy a Közel-Kelet mai aktualitásai is meg legyenek említve:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20130814-verfurdo-kairoban.html

http://hu.euronews.com/2013/08/14/szazan-haltak-meg-az-egyiptomi-tabor-kiuritesekor/
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
Érdekes elemzés...:
http://katpol.blog.hu/2013/08/14/_knn_commando_down

ami esetleg kimaradt, hogy ha nem baklaváért indultak, valószínűleg egy hezbollah elleni szárazföldi támadás előkészítésén dolgoztak, amire az idf alakulatai már gyúrnak egy ideje. olyan hír is volt korábban, hogy állítólag libanonban gyalogtúráznak az izraeli különleges erők, tehát valószínűleg nem ez volt az első és egyetlen kirándulásuk - vagyis bőven fel lehetett készülni rájuk, akár egy objektum környékén, akár egy ismert ösvénynél.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
kicsit lehiggadok... mert csajokkal buliztunk és ilyenkor másnaposan hajlamos vagyok elküldeni a a halálba embereket.

Dióhéjban: a szerző volt kedves, lefutotta a "szegény elnyomott palesztinok" mantrát.

Kicsit ugorva: ez olyan nekem mint amikor a civilizált békeaktivisták nekiesnek a RAF-nak hogy milyen csúnya dolog volt bombázni a németeket.

Az b+. Megválasztottatok magatoknak egy diktátort, aki más népeket akar kiirtani. Akkor mi a lófaxot kelllne dobálni, virágokat?

Többen a villámtól mint a Hamasztól... ja... mert egyszerű a lecke: ha elkezdesz rakétát küldeni erre vagy robbantgatsz, akkor utánad megyünk, és szétlőjük a fejdet.

Ahol nem ez megy ott a napi műsor a civilek robbantása.

Szegény elengedett rabok.

Ha valaki kéri, megadom hogy ezek az elengedett szabadságharcosok mit követtek el...
(Milyen furcsa a listán nem látom, hogy katonai célpontok támadása közben kapták volna el őket...)

Nameg azt is hogyan fogadták a "hősöket" otthon..

B+. aki gyerekgyilkost ünnepel, (és véd) annak nincs rendben valami a fejében, legalábbis civilizált szemmel nézve..

Aranyos volt az obligát az IDF többet tud letartóztatni mondatocska...

Kér valaki listátarról, hogy ezek a drága palesztin terrorszervezetek mit tesznek a sajátjaikkal, ha azok nem úgy táncolnak ahogy ők akarják?

Segítek: nem életbiztosítás arrafele így viselkedni. Szóval ismerteim szerint sűrűn csapkodhat arrafele a villám...

Persze gondolom csak viccből húzkodnak időnként arrafele fejbelőtt nekik nem tetszőt dzsippel az utcákon....

Ensz és egyéb határozatok megsértése..
Ja. mindkét oldalon. Ugyani arrafele háború van. Európa, jóreggelt...

na kezdem felhergelni magam, leállok.

A mi történhetetthez: már 2006ra készülve az volt a palesztin taktika egyik eleme, hogy páncélosokkal járható útvonalakat aláaknázták, akár több száz kilogramm robbanóanyaggal, folyamatosan figyelték.
Hát igen, az nem a Nagyalföld, korlátozott a számbajöhető útvonalak száma

Én arra gondolok, ezt a taktikát hozták át-és ebbe futottak bele az izraeliek.

Felderítési hiba?


Én erre tippelek.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
ha megígéritek hogy nem nyittok minden egyes színessapkásnak, a Mikulással bezárólag új topicot...
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
ha megígéritek hogy nem nyittok minden egyes színessapkásnak, a Mikulással bezárólag új topicot...

Ezt hagy döntse el az oldal moderátora, hogy hány topikot enged nyitni.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 838
113
hiryu

Általános címet adtam neki pont azért,hogy ne kelljen a mikulásról is külön topic.