Izraeli szárazföldi erők (Israeli Ground Forces)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem tudom hol van a normális IDF-es topik szóval itt kérdezem.

Milyen mellény van hivatalosan rendszeresítve?Csak azért mert nincs két egyforma akatonákon.Jah meg mi alapján kap Tavort M4-et vagy M16-ot a katona?

Nagyon röviden:

-lényegében a mellény haderőnem függő, más van pld a gépesített lövészeknek, más a tüzéreknek, az elit alakulatnakoknk stb... illetve a "célfeladatnak megfelelő": nézd csak a képeket.
http://www.zahal.org/groups/combat-vests

Rendszeres a modernizáció, utoljára 2016-ban indult be a felszerelés cseréje. 2017-ben is jött rendszeresítésre új mellény.
Az IDF nél ez a cucc is személyre szól, áthelyeznél viszik magukkal (elv- jobban fogsz vigyázni a cuccodra)-ezért felbukkanhat bármi bárhol:)
Újoncok kiképzésénél, (gyakorlatokon szimulációnál) a leadott régebbi felszerelések kerülnek elő, ezt használják, takarékosságból, szóval nem csoda hogy vegyes képet látsz.

plusz ha akarod, és rászánod a pénzt, veszel a civil piacon magadnak mellényt és használod.
https://www.israelmilitary.com/coll...ody-armor/products/tactical_bullet_proof_vest

Az egyik legnépszerűbb márka a Hagor cég termékei, 2 cserélhető kerámiabetéttel kb 1300-1400 dollár.

Tavor:

Folyamtos a csere. A tesztelés (Givati dandár) első lépcsőben a Golani dandár és más hasonló elit "elsőlépcsős" alakulatok kapják, ill ill azok a tartalékos egységek, akiket legnagyobb eséllyel behívnak konfliktus esetén.

Nagyon röviden:

-lényegében a mellény haderőnem függő, más van pld a gépesített lövészeknek, más a tüzéreknek, az elit alakulatnakoknk stb... illetve a "célfeladatnak megfelelő": nézd csak a képeket.
http://www.zahal.org/groups/combat-vests

Rendszeres a modernizáció, utoljára 2016-ban indult be a felszerelés cseréje. 2017-ben is jött rendszeresítésre új mellény.
Az IDF nél ez a cucc is személyre szól, áthelyeznél viszik magukkal (elv- jobban fogsz vigyázni a cuccodra)-ezért felbukkanhat bármi bárhol:)
Újoncok kiképzésénél, (gyakorlatokon szimulációnál) a leadott régebbi felszerelések kerülnek elő, ezt használják, takarékosságból, szóval nem csoda hogy vegyes képet látsz.

plusz ha akarod, és rászánod a pénzt, veszel a civil piacon magadnak mellényt és használod.
https://www.israelmilitary.com/coll...ody-armor/products/tactical_bullet_proof_vest

Az egyik legnépszerűbb márka a Hagor cég termékei, 2 cserélhető kerámiabetéttel kb 1300-1400 dollár.

Tavor:

Folyamtos a csere. A tesztelés (Givati dandár) első lépcsőben a Golani dandár és más hasonló elit "elsőlépcsős" alakulatok kapják, ill ill azok a tartalékos egységek, akiket legnagyobb eséllyel behívnak konfliktus esetén.

És ha sajátot veszel akkor van valami kritérium,hogy minek kell benne elférnie?Olyanra gondolok,hogy minimum × tár,rádió,eü useb stb.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Gyorsan összefogllva: ez nem ilyen reptéri, inkább olyan augusztus 20-i jellegű repnap.
Gondolom már láttad, de a többieknek elmondom, úgy képzeld el, hogy kötelékek, egy két szólógép, helikopter körbeturnézz az országot.
Nincs "megtéppjük a nagy vasat a népnek"
azt hiszem kb ez az amit felvételben ki lehet hozni

(Tel-Avic itt lejönnek alacsonyra, 7:10 körül jött a három F-35)

• Tetszik
Utóirat: azért tévedtem volt más is:)))
(Szerintem ezért Mo-n az összes város- és környezetvédelmi szervezet ill repügyi bürokrata kitérne a hitéből:

• Tetszik
Erre a tavalyi videora pedig emlékszem, remélem még nem linkeltem:

• Tetszik
És ha sajátot veszel akkor van valami kritérium,hogy minek kell benne elférnie?Olyanra gondolok,hogy minimum × tár,rádió,eü useb stb.
Ha jól értettem a kérdést:
A gyári mellény alapból szabványos, de ezer plusz egy kieg van hozzá a piacon UIDF zöldben:) A 110 dolláros imaszíj és imalepel hordozóval bezárólag:
https://www.israelmilitary.com/coll...products/tefillin-and-tzitzit-camo-carry-case
army.jpg

Ui: a fenti kép a Golanon készült, kiképzésen, készült, ez pedig a napokban a gázai határnál, azt hiszem látni a különbséget:
c4912f2f-537a-456a-a69b-d75c6206255f-2060x1427.jpeg

Gyorsan összefogllva: ez nem ilyen reptéri, inkább olyan augusztus 20-i jellegű repnap.
Gondolom már láttad, de a többieknek elmondom, úgy képzeld el, hogy kötelékek, egy két szólógép, helikopter körbeturnézz az országot.
Nincs "megtéppjük a nagy vasat a népnek"
azt hiszem kb ez az amit felvételben ki lehet hozni

(Tel-Avic itt lejönnek alacsonyra, 7:10 körül jött a három F-35)

Lesz még ilyen máskor is? Május 14-én?

Visszahívták az F-15-öket ha jól emléxem, épp most akartam utánanézni a hírekben.