De az a művelet inkább coin mint konvencionális. Near peer környezetben ez nemigen kivitelezhető.a Tzahalnál 27 perc alatt van a sérültnél a heli, 40 percre pedig a műtőben van.
Tudom, minden körülmény is más, csak érdekességképp mondom.
Az IDF asszimetrikus háborút vív egy zsebkendőnyi hadműveleti területen. Semmilyen formában nem jó példa nemhogy az ukrán háborúra, de még egy azeri-örmény háborúra sem.a Tzahalnál 27 perc alatt van a sérültnél a heli, 40 percre pedig a műtőben van.
De az a művelet inkább coin mint konvencionális. Near peer környezetben ez nemigen kivitelezhető.
Ugyan úgy ki tudja kapni a helit az abroszos, mint egy szamováros.Az IDF asszimetrikus háborút vív egy zsebkendőnyi hadműveleti területen. Semmilyen formában nem jó példa nemhogy az ukrán háborúra, de még egy azeri-örmény háborúra sem.
Ha hirtelen a teljes IDF-et átpakolnád Ukrajnába ők sem tudnák tartani azt amiről beszélsz (igazából a közelében se lennének).Ugyan úgy ki tudja kapni a helit az abroszos, mint egy szamováros.
Uúgy biztosítanod kell a helit, meg a területet.
Én inkább (nyilván a földrajzi sajátosságok mellett) abban látom a különbséget, hogy az adott
hadseregek hogyan állnak a kérdéshez.
Mennyire fontos nekik. Mennyire fő prioritás, mennyire szükségesen elvégzendő rossz,
mennyire dedikáltak a legénységek.
Fentinél maradva, a heli forduló ideje háborús helyzeten kívül 1 perc max.
Ezt sikerült egyes legénységeknek 15 másodpercre levinni.
öööö már miért tudnák?Ha hirtelen a teljes IDF-et átpakolnád Ukrajnába ők sem tudnák tartani azt amiről beszélsz (igazából a közelében se lennének).
Azért mert az IDF nem arra van felkészítve, hogy konvencionális háborút vívjon egy 1000Km+ hosszú arcvonalon.öööö már miért tudnák?
Az egész rendszer Izraelre lett kidolgozva.
Ezt speciel vágom, mert Home Front Command is.
24/7-es központi irányítás és mindig készenlétis helikopterek vannak (békeidőben is), mindig meghatározott az elsődleges (mindig kórház) és 'shortcut' evakuációs desztinációkkal.
+a helik is dezignált egységek, nem vmi ad-hoc szállítóegységéi pl., ahogy a HFC érintett résztvevői is,
megfelelő eü-i személyzettel, felszereléssel.
Minden perc számít, és minden katona is. Ez mondjuk szlávéknál nem feltétlenül van így azért...
Ezért is több idő Tel Avivban pizzát házhoz rendelni, mint gazai frontvonalból sebesülten kórházba jutni.
Objektíve az IDF-en belül az egyik legjobb az eü ellátás szernitem.
az idf fel van készülve az összes szomszédja elleni konvencionális háborúra isAzért mert az IDF nem arra van felkészítve, hogy konvencionális háborút vívjon egy 1000Km+ hosszú arcvonalon.
Tudod mennyi 1000km? Rajzold már be a Közel-Keletre...az idf fel van készülve az összes szomszédja elleni konvencionális háborúra is
az idf fel van készülve az összes szomszédja elleni konvencionális háborúra is
Tudod mennyi 1000km? Rajzold már be a Közel-Keletre...
De amúgy pont helyeseltem, hogy miért tudná tartani az IDF?Ha hirtelen a teljes IDF-et átpakolnád Ukrajnába ők sem tudnák tartani azt amiről beszélsz (igazából a közelében se lennének).
Akkor minek kötöd az ebet a karóhoz az IDF-es példával, amikor már leírtuk, hogy teljesen rossz példa?De amúgy pont helyeseltem, hogy miért tudná tartani az IDF?
Egyetértettem veled gy.k.
Erre írtam, hogy az IDF-nek ott kell teljesíteni, ahol működik, nem Ukrajnában és nem olyan körülmények között.
Ezért is írtam, hogy
köti a faszom, írtam hogy érdekességként mondom. Te kötözködtél utána.Akkor minek kötöd az ebet a karóhoz az IDF-es példával, amikor már leírtuk, hogy teljesen rossz példa?
Ne gondold hogy ha egy óra alatt lesz többszáz sérült a jelenlegi evac rendszer bírni fogja. Amin részt vettem izraeli elöadás részben a jelenlegi evac rendszerről szólt. Eleve frontközeli helikopter evac aktív ellenséges csapatlégvédelmi ernyő alatt?az idf fel van készülve az összes szomszédja elleni konvencionális háborúra is
Ez speciel a jelenlegi helyzetet tükrözi, 1200 medevac (helis!) feladattal, csak Gazaból.Ne gondold hogy ha egy óra alatt lesz többszáz sérült a jelenlegi evac rendszer bírni fogja. Amin részt vettem izraeli elöadás részben a jelenlegi evac rendszerről szólt. Eleve frontközeli helikopter evac aktív ellenséges csapatlégvédelmi ernyő alatt?
A rendszeretek a jelenlegi műveleti térre van kihegyezve nyilván egy nagyobb intenzitástú konfliktus esetén az arànyok változnak.
CASEVAC!!!!Ez speciel a jelenlegi helyzetet tükrözi, 1200 medevac (helis!) feladattal, csak Gazaból.
Van is még benne tartalék, illetve ezt az IAF végzi.
Adott esetben itt a Home Front Command SAR dandárja is, meg az egységek eü alegységei, stb.
Meg adott esetben maximum nem 40 perc lesz az átlagos műtőbe érkezés, hanem 50-60-70.
Ezt sem gondolnám épp rossz mutatónak.
És ez a full felszerelt, 'rendes' kórház, nem tábori.
Azokkal még bőven lehet javítani.
De persze sose kelljen több sérültet ellátni egyszerre, és maradjon a 40 és az alatti szám,
ilyenkor, amikor minden perc is számít.
attól függ. Medevac alatt én (is) azt értem, hogy dedikált eszközzel, személyzettel viszel ki vkit,a casevac pedig nem.CASEVAC!!!!
A MEDEVAC EÜ létesítményből EÜ létesítménybe hurcolászás. A CASEVAC pedig a harctérről EÜ létesítménybe hurcolászás.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..