1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Izumo-osztály (22DDH-osztály)

Diskurzus a(z) 'Helikopter-hordozók, dokk-, desszant- és partraszá' témában - boki által indítva @ 2013. augusztus 7..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Japán augusztus 6.-án vízre bocsátotta a2. világháború óta a legnagyobb hajót az " Idzumo-t" , melynek vízkiszorítása 27 000 t. A helikopter-hordozó várhatoan 2015-ben kerul a Japán hadiflottához.
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Képek az eseményrol:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 3. hiryu

  hiryu New Member

  Na igen. ők úgy látszik észhez tértek.
  http://index.hu/kulfold/2013/08/07/mindent_felboritana_a_japan_fegyverkezes/
   
 4. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  na ezen simán elférne egy-két F-35B! :D
   
 5. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  Az indexes cikkben említett kínai játékra kíváncsi lennék, valaki nem járt utána?
   
 6. borisz

  borisz Well-Known Member

  1000 tonnával és 4 méterrel marad el egy Kirovtól, a Mistral osztályná viszont nagyobbra sikeredett.
  @Pocok75:
  Igen, elférne, de akkor a helikoptereket hova teszik?
   
 7. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  Ezek a japánok mindig variálnak. Miért nevezik rombolónak, talán még a pacifista alkotmányuk miatt, vagy mert azt hiszik, hogy feltalálták a spanyolviaszt ismét?
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Amiért anno a Kijev osztály is cirkáló volt.
   
 9. Vitya

  Vitya New Member

  a kínaiak hogy hőbörögnek.... bezzeg akkor igazán szavuk sem volt, mikor a kaszinóból repülőgép hordozó lett egyszercsak :D
   
 10. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  úgy gondoltam, hogy feladattól függően lehet ilyen is meg olyan is a gépek összetétele. humanitárius feladatra sem a 7db ASW-t fogják vinni magukkal. ha meg több lesz belőle akkor meg tutirossebhétszentség, hogy vesznek hozzá a kis vágottszemű barátaink!
  Továbbra is küzdjünk a közös Magyar-Japán határért! :D
   
 11. xfotel

  xfotel New Member

  japán és kínai, elmentek fingani
   
 12. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  japánnak sikerült, kínai kiterült! :D :D
   
 13. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  bocsi az off-ért!! :D
   
 14. Roni

  Roni Well-Known Member

  Hát amit boki belinkeltél az első kép nagyon brutál! milyen hatalmas.!

  Amúgy meg miért baj a a jnekiknek hogy japán erősödik ? hisz érdekük hogy még könnyeb dolguk legyen Kínával szemben nem?
  Le a kalappal a japánok előtt hogy még mindig tudnak önállóan hordozót csinálni és hozzá állásilag nem olyan pöcsfejek mint a németek .
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Roni
  A Vlagyivosztok biztos elveszik mellette...:)
   
 16. hiryu

  hiryu New Member

  A<i><i> Kína elleni invázió egyik zászlóshajójának korszerű változatban való újjászületésére Pekingben érzékenyen reagáltak. A Hszinhua beszámol arról, hogy a 248 méter hosszú, 19 500 tonnás hadihajó minimális átalakításokkal teljes értékű repülőgép-hordozóvá tehető, amelynek birtoklása a japán alkotmány szerint egyelőre tiltott lenne.

  A kommentár úgy véli, a "de facto repülőgép-hordozó" szolgálatba állítása a japán békealkotmány súlyos megsértésének minősül, és újabb figyelmeztető jel arra, hogy a japán kormány fel akarja számolni békealkotmányát, miközben növeli fegyveres erejét.

  A cikk utal Aszó Taró miniszterelnök-helyettes közelmúltbéli megjegyzésére, amelyben a náci Németországnak a weimari alkotmány csöndes megváltoztatását végrehajtó "technikáját" követendő példaként említette.

  Mindez az Izumo vízre bocsátásával a térségben olyan érzetet kelt, mintha Japán kísérletet tenne az ország dicstelen militarista múltjának feltámasztására - állapítja meg a szerző. Hozzáteszi: mindezek alapján a nemzetközi közösségnek elég oka van arra, hogy aggódjon a japán militarizmus potenciális feléledése miatt.

  "Japánnak az önvédelem álcájával leplezett újrafegyverkezése az ázsiai országokat fegyverkezési versenybe sodorhatja, veszélyeztetve a térség stabilitását" - fogalmaz az írás. Egyúttal idézi Abe Sindzó japán kormányfőt, aki a keddi hirosimai emlékünnepségen ígéretet tett arra, hogy "a nukleáris fegyverek okozta horror és pusztítás nem ismétlődhet meg".

  Hogy ez valóban így legyen, ahhoz "Japánnak szembe kell néznie agressziós történelmével, le kell állítania újrafegyverkezését, és vissza kell térnie a béke útjára" - figyelmeztetett a Hszinhua.

  MTI
  </i></i>
   
 17. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  "Hogy ez valóban így legyen, ahhoz "Japánnak szembe kell néznie agressziós történelmével, le kell állítania újrafegyverkezését, és vissza kell térnie a béke útjára" - figyelmeztetett a Hszinhua."

  Ja, hogy a kínaiak zavartalanul garázdálkodhassanak a térségben... Amúgy meg olyan ismerős ez a szöveg a történelemmel való szembenézésről, mintha már hallottam volna... De persze mindig egyetlen fejezettel, mégpedig a második világháború alatt történtekkel kell szembenézni, természetesen kizárólag egyetlen, avagy AZ EGYETLEN ÜDVÖZÍTŐ szemszögből.
   
 18. ruhakupac

  ruhakupac Active Member

  Az atnevezosdibol a legjobb tortenet, az Invicible osztaly. Azok a hajok, nem hordozok. Azok full deck cruiserek. :)

  Ugy nez ki, hogy a japanok megelegeltek az USA dk-azsiai politikajat es 'Kallay kettoset' es sajat utukra lepnenek.

  Amennyire en latom a japanok egeszen "egzotikus" szintjere emeltek a nepirtast a II VH elott, alatt. Azt se felejtsuk el, hogy Kina nem 6 evet harcolt Japannal. Erre ratesz a jelenlegi konfliktus es a 'sikeres' nevvalasztas a hajo kapcsan.
   
 19. hiryu

  hiryu New Member

  khm...

  menj szemorvoshoz
   
 20. Csak kíváncsiságból, másnak nem kevés az a néhány helikopter ami megjelent a hírekben? Meg a 400 katona ?! Egy LHD elszállít egy egész MEU-t, járművestől, tüzérségestül, tankostul, és partra is teszi őket. Vagy a hiba bennem van, és csak engem emlékeztet egy LHD-re :)
   

Ezen oldal megosztása