Izumo / 22DDH osztály (Japán)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Japán augusztus 6.-án vízre bocsátotta a2. világháború óta a legnagyobb hajót az " Idzumo-t" , melynek vízkiszorítása 27 000 t. A helikopter-hordozó várhatoan 2015-ben kerul a Japán hadiflottához.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Képek az eseményrol:
260_90468_209720.jpg

260_90469_975578.jpg

260_90473_758181.jpg

260_90474_322392.jpg
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Na igen. ők úgy látszik észhez tértek.
http://index.hu/kulfold/2013/08/07/mindent_felboritana_a_japan_fegyverkezes/
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Az indexes cikkben említett kínai játékra kíváncsi lennék, valaki nem járt utána?
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
1000 tonnával és 4 méterrel marad el egy Kirovtól, a Mistral osztályná viszont nagyobbra sikeredett.
@Pocok75:
Igen, elférne, de akkor a helikoptereket hova teszik?
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Ezek a japánok mindig variálnak. Miért nevezik rombolónak, talán még a pacifista alkotmányuk miatt, vagy mert azt hiszik, hogy feltalálták a spanyolviaszt ismét?
 

Vitya

Member
2010. április 22.
89
0
6
a kínaiak hogy hőbörögnek.... bezzeg akkor igazán szavuk sem volt, mikor a kaszinóból repülőgép hordozó lett egyszercsak :D
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
úgy gondoltam, hogy feladattól függően lehet ilyen is meg olyan is a gépek összetétele. humanitárius feladatra sem a 7db ASW-t fogják vinni magukkal. ha meg több lesz belőle akkor meg tutirossebhétszentség, hogy vesznek hozzá a kis vágottszemű barátaink!
Továbbra is küzdjünk a közös Magyar-Japán határért! :D
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 858
113
Hát amit boki belinkeltél az első kép nagyon brutál! milyen hatalmas.!

Amúgy meg miért baj a a jnekiknek hogy japán erősödik ? hisz érdekük hogy még könnyeb dolguk legyen Kínával szemben nem?
Le a kalappal a japánok előtt hogy még mindig tudnak önállóan hordozót csinálni és hozzá állásilag nem olyan pöcsfejek mint a németek .
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
A<i><i> Kína elleni invázió egyik zászlóshajójának korszerű változatban való újjászületésére Pekingben érzékenyen reagáltak. A Hszinhua beszámol arról, hogy a 248 méter hosszú, 19 500 tonnás hadihajó minimális átalakításokkal teljes értékű repülőgép-hordozóvá tehető, amelynek birtoklása a japán alkotmány szerint egyelőre tiltott lenne.

A kommentár úgy véli, a "de facto repülőgép-hordozó" szolgálatba állítása a japán békealkotmány súlyos megsértésének minősül, és újabb figyelmeztető jel arra, hogy a japán kormány fel akarja számolni békealkotmányát, miközben növeli fegyveres erejét.

A cikk utal Aszó Taró miniszterelnök-helyettes közelmúltbéli megjegyzésére, amelyben a náci Németországnak a weimari alkotmány csöndes megváltoztatását végrehajtó "technikáját" követendő példaként említette.

Mindez az Izumo vízre bocsátásával a térségben olyan érzetet kelt, mintha Japán kísérletet tenne az ország dicstelen militarista múltjának feltámasztására - állapítja meg a szerző. Hozzáteszi: mindezek alapján a nemzetközi közösségnek elég oka van arra, hogy aggódjon a japán militarizmus potenciális feléledése miatt.

"Japánnak az önvédelem álcájával leplezett újrafegyverkezése az ázsiai országokat fegyverkezési versenybe sodorhatja, veszélyeztetve a térség stabilitását" - fogalmaz az írás. Egyúttal idézi Abe Sindzó japán kormányfőt, aki a keddi hirosimai emlékünnepségen ígéretet tett arra, hogy "a nukleáris fegyverek okozta horror és pusztítás nem ismétlődhet meg".

Hogy ez valóban így legyen, ahhoz "Japánnak szembe kell néznie agressziós történelmével, le kell állítania újrafegyverkezését, és vissza kell térnie a béke útjára" - figyelmeztetett a Hszinhua.

MTI
</i></i>
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
"Hogy ez valóban így legyen, ahhoz "Japánnak szembe kell néznie agressziós történelmével, le kell állítania újrafegyverkezését, és vissza kell térnie a béke útjára" - figyelmeztetett a Hszinhua."

Ja, hogy a kínaiak zavartalanul garázdálkodhassanak a térségben... Amúgy meg olyan ismerős ez a szöveg a történelemmel való szembenézésről, mintha már hallottam volna... De persze mindig egyetlen fejezettel, mégpedig a második világháború alatt történtekkel kell szembenézni, természetesen kizárólag egyetlen, avagy AZ EGYETLEN ÜDVÖZÍTŐ szemszögből.
 

ruhakupac

Active Member
2012. július 31.
158
37
28
Az atnevezosdibol a legjobb tortenet, az Invicible osztaly. Azok a hajok, nem hordozok. Azok full deck cruiserek. :)

Ugy nez ki, hogy a japanok megelegeltek az USA dk-azsiai politikajat es 'Kallay kettoset' es sajat utukra lepnenek.

Amennyire en latom a japanok egeszen "egzotikus" szintjere emeltek a nepirtast a II VH elott, alatt. Azt se felejtsuk el, hogy Kina nem 6 evet harcolt Japannal. Erre ratesz a jelenlegi konfliktus es a 'sikeres' nevvalasztas a hajo kapcsan.
 
2012. május 4.
44
6
8
Csak kíváncsiságból, másnak nem kevés az a néhány helikopter ami megjelent a hírekben? Meg a 400 katona ?! Egy LHD elszállít egy egész MEU-t, járművestől, tüzérségestül, tankostul, és partra is teszi őket. Vagy a hiba bennem van, és csak engem emlékeztet egy LHD-re :)