1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. zeal

  zeal Well-Known Member

  És eddig miért nem szóltál, hogy mindenki rossz felszerelésben látja el a betegeket?
  Szerinted milyen védőfelszerelésben kell ellátni a fertőző embereket? Ha acélbetétes bakanccsal kezded a listát, én nem is tudom mit csinálok... :hadonaszos:
  Nem csak ennyi látszódik a felvételen, hanem több is és azok mind vannak nálunk is. Különböző maszkok, sapkák, ruhák, többféle köpeny, kötények, stb. Bár asszem', védőszemüveget mindenki magának szokott beszerezni, de arra úgy is kell vigyázni. Mondom, semmi extra nincs abban a videóban, ami azért készült, hogy bemutassa azt a durva helyzetet. Az egy (szub)ITO-nak átalakított betegfelvételi osztály. Az én szememmel semmi extra. Nyugodt, normál üzem.
  Ha már mindenképp azon agyalsz, hogy mi az ami nem elégséges, akkor lenne pár ötletem. Az új lélegeztetőgépek mellé kellene monitor, infúziós pumpa és egy modernebb ágy is. Meg pár asztal.. és aztán néhány klumpa is, mert az mindig elrongyolódik., meg tollak, négyszínű, de minimum a piros és a kék, stb...
  A fertőző betegek szállítása után kell fertőtleníteni a járműveket(pl. mentőt, de most naponta fertőtlenítik a bkv buszokat is), majd átszellőztetni. Ennek semmi köze a menet közben nyitott ablakokhoz, amivel csak a bajt hozod az utasokra. Ebben az időben nem túl egészséges a kabrió busz. :rolleyes:
   
 2. milagro

  milagro Well-Known Member

 3. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://port.hu/cikk/tv/belassult-a...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
  "Belassult a net, mert a fél világ HD-ben nézi a Netflixet a koronavírus idején
  Az EU belső piacáért felelős európai biztos kérése: tessék lentebb csavarni a sorozatok képminőségét, hogy más is használhassa a netet a karantén alatt...
  ... Aki csak teheti, és a munkája lehetővé teszi, otthonról dolgozik (mi is home office-ból írjuk a cikkeket a Port.hu-ra), és csak akkor megy ki az utcára, ha nagyon muszáj...
  ...Mivel azonban most a szokásosnál is többen szabadultak rá az internetre, az Európai Unió felszólította a Netflixet és a többi streaming platformot, hogy állítsák le a HD felbontású sugárzást, különben szó szerint felrobban az internet...
  ...Thierry Breton, az EU belső piacáért felelős európai biztos már beszélt a Netflix vezérigazgatójával, Reed Hastingsszal, majd a Twitteren szólította fel az embereket és a cégeket, hogy a mindenki számára elérhető internet hozzáférés érdekében csak az alapbeállítást használják (#SwitchtoStandard), amikor a HD nem szükséges. A csütörtökön tett nyilatkozatában Breton kijelentette: a példa nélküli helyzet miatt az adatátviteli platformok, a távközlési szolgáltatók és a felhasználók együttes felelőssége, hogy lépéseket tegyenek az internet zökkenőmentes működésének biztosítása érdekében a vírus elleni küzdelem során. (via Uproxx & CNN)"
   
  tindalos likes this.
 4. milagro

  milagro Well-Known Member

 5. Robur

  Robur Well-Known Member

  A fickó reggeltől-estig a Lendvay utcai propagandát tolja itt. Aki nem látja az vak vagy hülye. Amúgy az adat is mai, meg a hozzászólás is, ha nem vetted volna észre.
   
 6. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Szeretnék jelentkezni arra a tanfolyamra ahol azt lehet megtanulni hogy én is mindenhez értsek mert minden a szakterületem legyen, látom itt a fórumon is van 2-3 modern polihisztor és szeretném én is ezt a tudást meg azt is hogy hogy tudnék 40 évnyi munka/ és kutatási tapasztalatot szerezni 10 óra olvasás után. Linket dobjatok majd, de rövid legyen mert sietek!!! Köszi
   
  mind1, tindalos, blitzkrieg and 10 others like this.
 7. emel

  emel Well-Known Member

  És ha az ellenzék fújja, tolja a propagandát azt jobban szereted? Nem az számít hogy valaki igazat mond vagy hazudik, hanem az hogy ki mondja?!!
   
  csibeszke, fip7, zztop and 7 others like this.
 8. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ezen a ponton elakadtam, nem tudom követni a hülyeségedet. Megpróbálom felbecsülni mi kavaroghat a fejedben és ehhez fűzök egy rövid magyarázatot, hátha (az a kiindulópont, hogy nem tudsz semmit a munkavédelemről, viszont túl sok kormánypropagandát olvasol olyan alja zájtokon, mint a pestisrácok, vadhajtások, 888, ezért azt hiszed, hogy tök mindegy miben dolgoznak az egészségügyisek, minden ezt kifogásoló történet csak az ellenzék aknamunkája, pedig nagyon nem):

  1. normál esetben a betegek nem terjesztenek cseppfertőzéssel egy súlyos járványos betegséget, ezért az alap védőfelszerelés bőven elég a felvételükhöz és ellátásukhoz.
  2. normál esetben a kórházak rendkívül ritkán találkoznak cseppfertőzéssel terjedő járványos betegséget terjesztő beteggel, kivéve az influenzát, ám arra az egészségügy fel van készülve, mert nem terheli le tömegesen azt végzetes léptékben a társadalom pedig együttél az amúgy súlyos halálozással (csak Magyarországon ötezer fölött évente!).
  3. a koronavírushoz hasonlóan súlyos következménnyekkel járó járványos betegségek kezelésére az országok különleges intézményeket tartanak fenn, megfelelően ellátva megfelelő szintű védőfelszereléssel. Ilyennálunk alapból a Szent Lászlóban található.
  4. A védőfelszerelések juttatása munkabiztonsági és munkaegészségügyi szaktevékenység (a munkaegészségügy alapvetően a kokcázatok feltárásához járul hozzá, a munkavédelem azok minimalizálásáért felel) a megállapított kóroki tényezőkre megfelelő szintű védőeszközt kell biztosítani az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megteremtése érdekében. A dolgozót kiküszöbölhető kockázatnak nem lehet kitenni, mindenképpen az adott kor színvonalán az adott kockázatot minimalizáló eszközzel kell ellátni, ennek hiányában a dolgozó jogszerűen megtagadhatja a munkát bármilyen helyzetben és a munkáltató pedig büntetőjogi felelősségre vonható (foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, Btk.165. §). Anyagi szempont nincs a képletben, a védőeszköz biztosítása független annak költségétől a felelősség viszont minden esetben a munkáltatóé Mvt. 2.§ (2)
  5. Az államok jelentős eü. tartalékokat tartanak fenn normál esetben a rendkívüli helyzetekre. Mivel a szükséges egyéni védőfelszerelés itt ugyanaz, mint a várhatóan előbb-utóbb bekövetkező súlyos influenzajárvány esetén, ezért joggal lett volna elvárható, hogy a magyar állam ne leolt gatyával vágjon neki a koronavírus járványnak.

  Tehát összefoglalva: amennyiben létezik 2020-ban olyan védőfelszerelés, ami minimálisra csökkenti az adott helyzetben a fertőzés kockázatát, akkor azt kell biztosítani a dolgozónak. Koronavírusos fertőzöttet vizsgáló illetve kezelő személyzet esetében ez FFP3 maszk, védőszemüveg, tyvek ruha (ez egy vízhatlan kapucnis overál), védőkesztyű. És ez a magyar előírás, a háziorvosoknak is, nemhogy a mentősöknek és kórházi személyzetnek amennyiben koronavírus fertőzöttel kerülnek kapcsolatba.

  Ennyi.

  Mivel nem tűnsz erősnek, ezért mégegyszer: nincs olyan ,hogy nyolcvan százalékban jó, mert azzal munkába küldeni valakit bűncselekmény, vészhelyzet, rendkívüli állapot és bármi más esetén is, hiszen alaptörvénybe van foglalva, hogy: Minden munkavállalónak joga van az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez.

  A felvételen védőeszközzökkel rosszul felszerelt dolgozók koronavírussol történő megfertőződése látható. Semmi extra nincs benne, mert az olasz állam sincs a helyzet magaslatán.

  A többit már nem is kommentálom, mert láthatóan az 1+1=2 se sikerülne!

  Csak annyit a többiek kedvéért: a folyamatos szellőzés folyamatos kockázatcsökkentést jelent!
   
 9. Robur

  Robur Well-Known Member

  Miért? Itt a forumon ki tol ellenzéki propagandát?
   
 10. blogen

  blogen Well-Known Member

  De, így, csak nem ennyien egyszerre.

  [​IMG]
   
 11. emel

  emel Well-Known Member

  Aki az kormány-propagandát (és bevallottan CSAK azt) nem szereti ...
   
  tindalos and zztop like this.
 12. zeal

  zeal Well-Known Member

  Szerintem még vissza is fogja magát, amennyi negatív cikket lehetne most az ellenzékről idézni. Elhiszem, hogy vérbalosként fáj minden jobbos infó, de van itt mindenféle hír. Ne mondd, hogy nincs elégszer idézve a független-objektív oldal.
  Igen, mai, én is ezt írtam, csak egy későbbi adat. Biztos elkerülte a figyelmed. :rolleyes:
   
  tindalos, fip7, zztop and 3 others like this.
 13. aquarell

  aquarell Well-Known Member


  Irónia?
   
  tindalos and Matróz Kommandó like this.
 14. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  "Az elfojtás (R<1) stratégiájának alkalmazásával a szimulációk szerint valóban le lehet szorítani a járvány szintjét az egészségügy ellátóképességeinek határa alá. Azt gondolhatnánk, hogy minden rendben van, elbántunk a vírussal, azonban a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű. Mivel az elfojtás stratégiája hatékonyan leszorítja a fertőzöttek számát, a vírus nem fertőz meg nagy tömegeket. Következésképpen nem kezd kialakulni semmiféle nyájimmunitás, amikor a fertőzésen átesettek maguk is lassítani kezdik a terjedést. Vagyis, amint feloldják az intézkedéseket, a lakosság ugyanolyan védtelen lesz a vírussal szemben, amilyen a járvány kitörésének első napján volt. ... Mivel az új koronavírus már az egész világon jelen van, és az intézkedések egyike sem 100%-os hatásfokú, nagy optimizmusra vall azt feltételezni, hogy a vírus egyszer csak eltűnik: az utolsó fertőzött is kiheveri, és nem hallunk róla többet."
  https://mta.hu/tudomany_hirei/jarva...uton-jar-de-meg-sokaig-ki-kell-tartani-110467
   
  notaricon, blitzkrieg, rudi and 2 others like this.
 15. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ugyanazt mantrázod, gyagyás. Szerintem fogalmad sincs a betegek ellátásáról. De komolyan, lófaszt sem tudsz az eü-ről, de feladom. o_O
   
  fip7 and megazez like this.
 16. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Nem, nem 40 meg 50 évesek és nem is 2 hét alatt.
   
 17. Fennek

  Fennek Well-Known Member

 18. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Sajnos az elmult evekben Svedorszag kapott egy nagyon buta, sötet szinezetet a magyar sajtoban. Ez a fenti cikk is arrol szol inkabb, hogy van a közismert TRIAZS kifejezes, sok a beteg, nincs eleg eröforras. Kinek adod a vert a haboruban? Annak, aki meg el, de egy nagy lyuk van az egesz hasa helyen, vagy akinek a kezfejet csapta le egy lövedek? Nyilvan az utobbi fog tulelni, az elöbbinek adott vert ennyi erövel a WC-be is öntheted, de akkor a többinek se jut, igy elöre kell dönteni.
  Ez van.
  .
  A sved sem azt mondja, hogy embereket akar megölni holnaptol, hanem felkeszul egy nagyon sötet forgatokönyvre, es HOGYHA elöall az olaszhoz hasonlo valodi katasztrofahelyzet, hogy egyszeruen annyi az uj beteg, hogy a vilag korhaza nem eleg, na AKKOR. Remelem, az intelligensebbje ezt erti magatol is.
  .
  Lehet most ostoban huhogni, svedezni, meg felhaborodni, de MINDENHOL ez fog törtenni, ahol hirtelen olasz merteku lesz a problema. Magyarorszagon is, Oroszorszagban is, USA-ban is, barhol.
   
  aquarell likes this.
 19. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

 20. blogen

  blogen Well-Known Member

Ezen oldal megosztása