1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. luperator

  luperator Well-Known Member

  Tavaly érdekelt hányan haltak meg az influenza szezon alatt? Olyan marha képmutató és dühítő ez a hozzáállás,hogy azt el nem lehet mondani. Keress rá nyugodtan statisztikákra, éves szinten Olaszországban 7-20 ezer (!) embert visz el az influenza és világszinten is nagy részük a 65 év feletti korosztályból kerül elő (óvatos becslés alapján a halálos áldozatok száma 250 ezertől indul 500 ezerig). Nem akarok személyeskedni, de mert a szádba van rágva, hogy most ennyien haltak meg, az ő haláluk más vagy többet ér azoknál akiket nem vertek tavaly vagy azelőtt nagydobra?


  https://hu.euronews.com/2019/10/16/...-halalat-okozta-a-legszennyezettseg-europaban

  Nem vírus, de had dobálózzak én is a számokkal kicsit. Ez már elég lesz? Mégse állt le minden, sőt, senkit se érdekelt. De kereshetsz még a gyógyszerek mellékhatásai miatti halálozásra is, Európában a 3. helyen szerepel. Ha már ennyire várja mindenki a vakcinát. Apropó vakcina. Annak utánanézett bárki, hogy a H1N1 járvány idején melyik törzsből készült az ellenanyag? Segítek, nem abból ami akkor fertőzött hanem valami 1930-ban felfedezett variánsából. (Azt csak itt jegyzem meg, hogy egyre gyorsabban vannak engedélyezve a készítmények, a koronavírus ellenin is azon vannak, hogy ne a standard eljárással vizsgálják ugye. Biztos egészséges.)

  Rohangáljatok maszkban, kesztyűben meg amiben akartok, én nem eszem meg ezt a sz@rt.
   
  notaricon, Leonidas, b4l4g3 and 3 others like this.
 2. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 3. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Tanultunk Nerkeltől.
  Szereztünk 500.000 maszkot.
  Budapesten lefoglalták a csehek által rendelt félmilliós maszkszállítmányt
  Amikor értesült az ügyről, a magyar nagykövet, Bial Tibor felajánlotta, hogy utánakérdez a magyar hatóságoknál a szállítmányról, de azt is megjegyezte, hogy Vondrák jelezte neki, nem annyira sürgős az ügy. A csehek a tervek szerint szombaton egy hétmillió maszkból álló szállítmányt kapnak Kínából. Ezek a maszkok ráadásul százszor moshatók, így Vondrák szerint pótolni tudják azt a kiesést, amit a lefoglalt szállítmány okozott.

  Az Idnes két verziót közölt a lefoglalásról. Az egyik szerint egy magyar cég is részt vett a szállításban, és ezért foglalhatták le a vámosok az árút, a másik szerint az exportáló cégtől a magyarok is rendeltek nagy tételben maszkokat, de az nem érkezett meg, ezért tartoztatták fel a cseheknek szánt szállítmányt
   
  Leonidas likes this.
 4. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ezt nem hiszem el.
   
  notaricon, fip7, 2ndt and 1 other person like this.
 5. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ha jól emlékszem valami 3000+ mennyiségű házi karantént mondtak reggel.

  Közben úgy tűnik eljött a világváge. A kínai vírusos betegek miatt elhalasztanak minden nem életmentő műtétet köztük a
  TRANSZNEMŰ ÁTALAKÍTÓ MŰTÉTEKET IS !!!!!!!
  Hogy képzelik, hogy az nem életmentő ???? Úristen, hol vannak az NGOk? Mindenkit beperelni !!
  [​IMG]

  :D :D :D
   
 6. Python

  Python Well-Known Member

  Megvan az az általános iskolai tanár, akinek kedvenc foglalatosságai közé tartozott, hogy újabb generációra örökítse át a hadiipari termelésre percek alatt átállítható cigaretta- és konzervgyárak legendáját? Bár ennek valószínűleg nincs sok valóságalapja,* nagyjából kitalálható, honnan ered. Weiss Manfréd üzeme a 19. század végén például egyaránt gyártott konzerveket és lőszerhüvelyeket, a textilipart pedig tényleg könnyen át lehetett állítani a civil ruházatról egyenruhák gyártására. Az utóbbi hetekben Európában nemcsak a retorika lett háborús a koronavírus elleni küzdelemben, hanem elkezdődött olyan ipari kapacitások átállítása is erre a célra, amelyek eddig egészen mást szolgáltak. Az egyik közismert probléma a kézfertőtlenítő szerek hiánya, külföldön erre már több cég is reagált.
  Hadigazdaságra vált a világ a járvány elleni háború miatt

  A csehországi Morva-sziléziai kerület félmillió darab maszkot rendelt meg Indiából, hogy védekezzen a koronavírus ellen, de a szállítmány nem érkezett meg, mert azt Budapesten lefoglalták, írja a cseh Idnes.cz. „Sajnos a szállító cég arról tájékoztatott, hogy Budapesten lefoglalták a maszkszállítmányt. Egyelőre diplomáciai megerősítést nem kaptam erről, de úgy látszik, elvesztettük a szállítmányt" – mondta Ivo Vondrák, a kerület kormányzója. Vondrák arról is beszélt, hogy teljesen megbolydult a védőeszközök piaca, nem is egyedülálló eset az övék. Bár nagyon számított erre a szállítmányra, mert a terület minden lakosát fel akarják szerelni maszkkal, az egyetlen szerencséjük az, hogy még nem fizettek az áruért. „Úgy érzem magamat, mint egy drogdíler, akit valahol a reptéren kapcsoltak le a cuccal, pedig már remélte, hogy hazaérkezik" – érzékeltette a helyzetet a kormányzó.
  Budapesten lefoglalták a csehek által rendelt félmilliós maszkszállítmányt

  Donald Trump csütörtökön beszélt arról, hogy alapvető változást hozhat a koronavírus elleni harcban egy malária elleni gyógyszer, ugyanakkor pénteken az ország vezető járványügyi szakértője épp Trump jelenlétében hűtötte le a kedélyeket ezzel kapcsolatban egy sajtótájékoztatón, írja az ABC News. Trump korábban arról beszélt, hogy a malária ellen 1944 óta használt vegyület, a klorokin hozhat el áttörést a koronavírus elleni gyógyszer fejlesztésében, de a pénteki tájékoztatón a Nemzeti Allergiaügyi és Járványügyi Intézet igazgatója, Anthony Fauci arról beszélt, hogy a klorokin hatékonyságáról szóló felvetések maximum anekdotikus bizonyítékok, és sosem végeztek ezzel kapcsolatban ellenőrzött klinikai vizsgálatot, így ezzel kapcsolatban nem lehet semmit határozottan kijelenteni. Trump ekkor átvette a szót, és közölte, hogy meglátjuk, hamarosan meg fogjuk tudni, mi a helyzet. Majd megismételte, hogy a gyógyszer egy “game changer” lehet, és több millió egységnyit rendeltek belőle. Arra a kérdésre, hogy nem támaszt-e hamis reményt ezzel az emberekben, Trump elmondta, hogy nem: vagy működni fog, vagy nem, de neki jó előérzete van. A klorokin hatékonyságával kapcsolatban amúgy várhatóan hamarosan tényleg indulnak klinikai tesztek az Egyesült Államokban, de az FDA már jelezte, hogy előbb vizsgálni akarják a hatását, mielőtt bárkinek javasolnák, azt pedig nem szeretnék, hogy az orvosok egy olyan szerre pazarolják az értékes idejüket, ami lehet, hogy nem is működik. Fauci még egy dologban ellentmondott az amerikai elnöknek: Trump korábban arról beszélt, hogy bárki, aki tesztelni akarná magát a koronavírusra, meg tudja ezt tenni. Annak ellenére mondta ezt, hogy az amerikai sajtóban rengeteg beszámoló van arról, hogy nem végeznek elegendő tesztet az országban. Fauci is arról beszélt, hogy az elmúlt napokban, miután a magánszektor is érdemben beszállt a tesztelési piacra, megugrott a tesztelések száma, de arról még nincs szó, hogy már mindenki számára hozzáférhető lenne ez a lehetőség.
  Kezébe temette arcát az USA vezető járványügyi szakértője, miközben Trump mellette a deep state-tel viccelődött

  A koronavírus regisztrált fertőzöttjeinek száma az első eset regisztrálása után (2019. november 17.) három hónap alatt érte el a százezret, de százezerről kétszázezerre már alig 12 nap alatt ugrott fel a globális mérőszám. Egyelőre gyorsuló ütemben növekednek az esetszámok, az emúlt három hétben naponta átlagosan 5,5 százalékkal, az elmúlt két átlaga 6,9, az utóbbi egy hétben pedig már 8,6 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma. Grafikonunkon azt néztük meg, ha naponta 5% illetve 10%-kal emelkedik a számsor, akkor az egymilliomodik fertőzött mikorra várható: április 17. illetve április 4. a két lehetséges dátum. (Epidemológiai számításokhoz itt van egy remek eszköz)
  Még gyorsuló szakaszban a világjárvány, április első felében elérheti az egymilliót a fertőzöttek száma

  Miközben Kína a hírek szerint már kilábalóban van a koronavírus-járványból – szerdán a betegség első epicentrumaként számon tartott Vuhanban egyetlen új fertőzöttet sem regisztráltak –, addig a nyugati világban, így Magyarországon is még csak most jön a neheze. A koronavírus pusztításával elsőként szembesülő ország történetéből akár erőt is meríthetünk, hiszen a jelek szerint van mód a betegség megfékezésére. Kínában élő magyarokat kértünk, meséljék el, hogyan élték meg a járvány tombolását, és mit tapasztalnak most a környezetükben.
  „Vége lesz, csak ki kell bekkelni” – így gyűri le Kína a koronavírust

  A legnagyobb európai országban már mozgósították a hadsereget is a koronavírus elleni küzdelem érdekében; a katonák nemcsak a karanténok ellenőrzésében, hanem a fertőzöttek kezelésében, sőt, még a lélegeztetőgépek gyártásában is besegítenek. Magyarországon is készen áll arra a Honvédség, hogy segítsen a járvány elleni küzdelemben; több intézkedést is kilátásba helyeztek, melyben a katonáink kulcsfontosságú szerepet játszhatnak, legyen szó akár logisztikai intézkedésekről, akár kulcsfontosságú vállalatok működésének biztosításáról. Megnéztük, hogy Európa legnagyobb országai hogy használják hadseregüket a koronavírus elleni küzdelemben és azt is, hogy milyen intézkedések történhetnek Magyarországon.
  Európa már katonákkal harcol a koronavírus ellen – Mit lép Magyarország?

  Ócsai Lajos, az egykori ÁNTSZ korábbi járványügyi főosztályvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: igen valószínű, hogy nagyon sokan már túlestek a koronavírus-fertőzésen tünetek nélkül vagy enyhe lefolyással. Ezzel együtt hatalmas jelentőségük van az óvintézkedéseknek.
  Magyarok tömegei kapták el észrevétlenül a koronavírust?
   
  Leonidas likes this.
 7. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Csökkent munaképességűek varrnak Magyarországon akár napi 30.000 mosható maszkot.
   
  Leonidas and Nemerson like this.
 8. Python

  Python Well-Known Member

 9. Mike

  Mike Well-Known Member

  Nah így már kicsit más tészta, köszi az infót!
   
  SilvioD likes this.
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Kivívjuk!!!
  :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
   
  Leonidas likes this.
 11. laiki

  laiki Well-Known Member

  Ebben a külföldről hazaérkezettek otthoni karanténja nincs benne. Ezek csak a kontaktok.
   
  Mike likes this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

  Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította New York államot - jelentette be pénteken éjjel kiadott közleményében a Fehér Ház. Az elnök egyúttal elrendelte a szövetségi segítségnyújtást a keleti parti tagállamnak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szövetségi kormányzat pénzalapokat szabadít fel, amelyekkel Andrew Cuomo, New York állam kormányzója szabadon rendelkezhet az új típusú koronavírus rendkívül gyors terjedése ellen, illetve bővítheti a kórházi kapacitásokat a megbetegedettek kezeléséhez.
  Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították New York államot

  Rendkívüli állapot Kijevben. A Nemzeti Gárdát már korábban is be kellett vetni a koronavírus-helyzetben.
  „Az országban karanténállapot van” – írta március 19-én este kijevi ukrán ismerősöm, mikor jeleztem neki, hogy Oroszország és Észak-Korea után az ukrajnai vírushelyzetről is írni szeretnék. Aztán hozzátette: „De sokan semmibe veszik. Nem hiszik el, hogy nagy tömegeket érinthet”. Nekem viszont óhatatlanul eszembe jutottak azok a február 20-án, Novije Szanzsariban* készült televíziós képsorok, amelyeken a Nemzeti Gárda csapott össze a tüntetőkkel, hogy meg ne lincselhessék a kínai, vírus sújtotta Vuhanból érkezett, főleg ukrán állampolgárságú embereket, akiket az ottani szanatóriumban akartak karanténban várakoztatni. A Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint
  BEKIÁLTÁS: Zelenszkij harca a pánik ellen
   
  Leonidas likes this.
 13. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member


  Mocskos hangulatkeltő, szarcsimbók index, portfólió és a többi mégiaG! Kataszrófa, ahogy hypeolja ezt a szart és kelti a hangulatot ez a sok szemétláda.
   
  fip7, b4l4g3, nyugger and 1 other person like this.
 14. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  @blogen - nek teljesen igaza van.

  Sajnos olyan kormányunk van aminek a kezébe nem szabad ekkora hatalmat adni, mert sem a szándékai sem a képességei miatt ( a baloldali ellenzékre is igaz lenne ez)

  Mit csesztek el?

  Elég sok mindent.

  Pintér pl. a vírusügyi helyzet ellenére lazán találkozgat külföldi partnerekkel, akikkel körbetúrázza a fél országot, majd tojuk a karanténszabályokra és folytatja.

  Ehhez hozzájön, hogy elég soká kapcsoltak, hogy maszkok kellenének, és akkor is először viccmegoldások voltak (napi 20 ezer darab ha jól tudom Pintér feleségén keresztül).

  Ugyanaz a bénázás megy, mint pár éve a határzárásnál, ahol hónapokig bohóckodtak előbb a jogi határzárral, majd a GYODA-val, és nem vetették be a teljes elérhető kapacitást, mert vélhetően ott is cél volt, hogy a dolog kiadásai NER kompatibilis helyekre menjenek.

  Itt is akkor lesz elegendő maszk vagy gyorsteszt, amikor majd valamelyik Mészáros vagy Tiborc cég tudja majd csinálni.

  A határok sincsenek normálisan lezárva,a beszámolók szerint Ferihegyen is csak tessék-lássék ellenőrzések vannak.

  A hazatérő magyarokat nem különítik el, át lehet járni ingázni a szomszédos országokba, nincs kijárási tilalom a bandázó tiniknek sem az öregeknek, nincs szájmaszkviselési kötelezettség a közterületeken, stb.

  Olyanokról ne mis beszélek, minthogy Gulyás szerint a fiatalok/középkorúak nyugodtan megfertőzheti egymást.

  A 2015-ös helyzetnél ütött vissza a katonai képességek leépítése, most pedig a katasztrófavédelem és az EÜ leépítése.
   
 15. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Emésztőrendszeri tünetek!
  https://neurosciencenews.com/covid-19-digestive-symptoms-15942/


  Egy doki írta a facebookon:
  SBO, belgyógyászok és sebészek figyelmébe! Elég sok betegnek az első tünete nem pulmonaris, hanem gastrointestinalis. Sőt, akiknél ez van azoknál a légzési tünetek később jelentkeznek és a lefolyás is úgy tűnik súlyosabb! Gastrointestinális tünetek gyakorisagi sorrendben: étvágytalanság, hasmenés, hányás, hasi fájdalom. Hasmenés legtöbbször nem vízszerű napi10x-et jelent, hanem laza napi kb 3x székürítést. A pulmonaris tünetek csak később alakultak ki! Az ő laborjukban az alvadási paraméterek kicsit megnyúltak, CK és CRP és LDH elevált. Érdemes covid tesztet kérni pulmonaris tünetek hiányában is!
   
 16. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Az a helyzet, hogy pont most kellene mielőbb személycseréket eszközölni, mert most van az a helyzet, amikor a kompetencia a fontosabb, és nem a politikai lojalitás/helyezkedés.
   
  blogen, 2ndt and ladagrant like this.
 17. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Éves szinten? Influenza? 2 hónapja még dobálózhattál ezekkel az érvvel, de most március van. Nem egy év alatt hanem 2 hét alatt lett 4000 halott. Persze hogy a kórházfolyosón is fekszenek már a betegek. A halálozási ráta majdnem 9%-os. Hány éves vagy? 20-30 évesen könnyű bátornak lenni.
   
  blitzkrieg likes this.
 18. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Azt hittem mi ennél jobbak vagyunk.
   
 19. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Azért érdekes a cseh hozzáállás. A magyar követ felajánlotta nekik a segítséget, de nem fontos..... Miért is??? A cikk második fele megválaszolja. Lehet azért mert az exporttilalom ellenére magyar cég is közreműködött. Ami most tilos!!! Kívancsi lennék a magyar cégre, aki ebben a kritikus helyzetben nem a hazai ellátást segíti.

  A másik verzió. Mi is rendeltünk ugyanettől a cégtől, de nem szállították le, ezért foglaltuk le.

  Vagy mindkettő igaz. Kíváncsi leszek.

  Gulyás 2 napja megmondta. Eü. Eszköz beszerzés terén most szabad rablás van. Elég a mi Hamburgban álló dzajrénkra gondolni, vagy az ukrán - szlovák milliós fantommaszkbizniszre.
   
 20. luperator

  luperator Well-Known Member

  A halálozási rátád ott bukik meg, hogy a jóisten tudja csak megmondani, mennyi valós fertőzött van. Szóval, valós számok majd lesznek, egyszer ha egyáltalán bárki is közölni akarja. Az éves szinten helytelen kifejezés, a statisztika készül úgy de influenza szezon van és az megint más mint egy év alatt, igazad van, elírtam. De Te meg abban csúsztatsz, hogy mennyi idő alatt is lett ennyi halott, mert ugye az olaszoknál nem két hete tart ami van. Szörnyen sajnálom, akikkel ez történik de az életük nem ér számomra többet azokénál akik a média látószögén kívül maradva vesztették életüket. Arról nem is beszélve, hogy nem csak koronavírus van a világon és a többi betegségben (sok közülük fertőző is ha már járványról beszélünk) többen halnak meg, mint valószínűleg most fognak.

  Nem találom a konteó topikot de én gazdasági, társadalmi átrendeződést látok a háttérben, Az elmúlt 20 évben történt jó pár disznó dolog amihez a média igen erősen asszisztált és most is ez történik. Itt van egy alapvetően nem halálos betegség, amin lehet lovagolni. Alapvetően mindenki látja, hogy a társadalom egy részére veszélyes leginkább (röhej, hogy a 65 év felettiekre és súlyosan beteg emberekre minden évben komoly veszélyek leselkednek, nem kell hozzá semmilyen vírus, elég figyelni az időjárásváltozást), de lehet belőle divatot és hisztit csinálni. Még ha 65 év felettiek követelnének változást érteném is, de igazából csak velük van példálózva meg maradjanak otthon, azt ennyivel le van tudva.
   
  nyugger and b4l4g3 like this.

Ezen oldal megosztása