1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Szark
  Szarkavarokat nem kell komolyan venni! 444
   
  fip7, csibeszke, anonim999 and 2 others like this.
 2. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 3. hendrick

  hendrick Active Member

  'Power corrupts; absolute power corrupts absolutely' Acton báró
  nem gondoltál még rá, hogy igaza lehetett, és akárkit ültetünk a bársonyszékbe, előbb utóbb ugyanide jutunk? Csak a rotáció lehetne visszatartó erő/garancia, de az meg a hatékonyság kárára megy, jelen esetben egyáltalán nem tűnik célravezetőnek. Kásler babyt ha rajtam múlna a közmegnyilvánulásai alapján én is gumiszobába küldeném, de a szakmai munkásságát sem kórházvezetőként, sem miniszterként nem ismerem annyira mélyrehatólag, hogy a véleményem mérvadó legyen. Az viszont biztods, hogy a jelenlegi helyzetben az alkalmatlanokat a rendszernek el kell tudnia távolítani a székekből, mert ennek a hatásai most végzetesek lehetnek.
   
  gergo55 likes this.
 4. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Maszkot fel: háború a koronavírus ellen – így szerzett be több millió darabot Csehország

  https://vilagterkep.atlatszo.hu/202...y-szerzett-be-tobb-millio-darabot-csehorszag/

  A szakemberek állítják: a koronavírus elleni legjobb védekezés, ha otthon maradunk. Vagy ha mindenképp el kell hagyni lakásunkat, akkor csak maszkban tegyük meg.

  Mindeközben Magyarországon a kormány hivatalos kommunikációja és intézkedései teljesen ellentétes irányban haladnak. Ennek az a következménye, hogy a magyar társadalom nem veszi komolyan a világjárványt. Az operatív törzs tájékoztatóján sem a politikusok, sem a szakemberek, sem az újságírók nem viselnek maszkot. Csütörtökön Gulyás Gergely miniszter azt állította, hogy a sajtótájékoztatón megjelentek „nyugodtan összevissza fertőzhetik egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek.”

  (...)Az elmúlt napok történései alapján a kérdésre Szlovákiában adták meg a leggyorsabban a választ. A televíziós hírműsorokban maszkban olvasták fel a híreket a bemondók és a meghívott politikusok is maszkot viseltek. (...)


  Az új szlovákiai szokásra a cseh sajtó is felfigyelt. Egyre többen kezdték kritizálni a cseh miniszterelnököt és a Válságstábot, hogy napok óta maszk nélkül tartják meg napi sajtótájékoztatójukat. Babiš a bírálatokra néhány napon belül gyorsan reagált. A cseh kormányfő gyakorlatilag szembement az addig inkább a jelenlegi magyarországihoz hasonló csehországi közhangulattal. Személyes példamutatással és rendeletekkel képes volt elérni, hogy néhány nap késéssel a csehek ma már mindenhova maszkban járnak.  A cseh lakosság mozgását a helyi kormány a március 16-án elrendelt országos vesztegzár óta folyamatosan lassítja. Keddtől (március 17.) a prágai tömegközlekedésen, szerdától (március 18.) országosan minden tömegközlekedési eszközön, csütörtöktől (március 19.) minden nyilvános térben kötelező a szájmaszk vagy védőmaszk viselése. A cseh stratégia az, hogy elsősorban a vírus terjedését akarják megakadályozni. Felfogásuk szerint elfogadhatatlan, ha valaki a vírust akaratán kívül terjeszti, továbbadja, majd az így megfertőződött személy meghal.

  (...)


  A Cseh Orvosi Kamara elnök támogatta a lakosság közötti érintkezések lassítását szolgáló kormányzati intézkedéseket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Másrészt Kubek elégedetlen volt a cseh egészségügyi szakemberek felszereltségével. A Cseh Orvosi Kamara elnöke szerint a járvány idején a legfontosabb dolog, hogy az orvosok egészségesek maradjanak. Kubek felszólította a cseh háziorvosokat, hogy a műtéteket csak az akut esetekben végezzék el.

  Emlékezetes: Kincses Gyula a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke még március 15-én hasonló lakhelyelhagyási korlátozás bevezetését javasolta az Orbán-kormánynak, amit a csehek március 16-tól bevezettek. Négy nappal korábban a MOK, hasonlóan cseh kollégáihoz, védőfelszerelés beszerzését kérte a magyar kormánytól. Csakhogy amíg a Babiš-kormányt a bírálatok további cselekvésre ösztönözték, addig Magyarországon a MOK elnökét kormánypropaganda feljelentette rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt.

  Az ilyen politikai jellegű támadás egy világjárvány idején a helyi kormány részéről egy szakmai testület felé Csehországban elképzelhetetlen lenne.  További bő részletek a cikkben.
  https://vilagterkep.atlatszo.hu/202...y-szerzett-be-tobb-millio-darabot-csehorszag/


   
 5. milagro

  milagro Well-Known Member

  Reggel voltam bevásárolni... Nagy CBA. Tele nyugdíjassal. Valószínűleg itt is hasonló válaszok lettek volna...
  ..
  (Mellékesen, érdekes szociológiai tanulmányt lehetne abból írni, hogy a tömegpánik mely társadalmi szegmensben, milyen mértékben terjedt. Mert szerintem, aki nyugdíjas az az átlag alatt netezik, twitter, fészbuk szintén. Ők félnek így paradox módon a legkevésbé, miközben a világgazdaság már féltérden van.)
   
  blitzkrieg likes this.
 6. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  A probléma, hogy a legfőbb alkalmatlan van legfelül.
   
 7. blogen

  blogen Well-Known Member

  Néhány hete még olvastam mindent egyformán, ma már napok óta nem klikkeltek a Pestisrácokra és 888-ra, mert ami ott megy, az a híg bélsár, míg pozitívan csalódtam a 444-ben és az Indexben, mert bár nem tagadják meg magukat (a fertőző paksi momentumosról semmi például, pedig ez az igazi politikai botrányok egyike most a budapesti parkolási maffiát támogató Karácsony mocskos viselkedése mellett), de erőn felül osztanak olyan tartalmat, ami valóban objektív és hasznos tudni és ez utóbbi sokat nyom a latba! A fideszes lumpensajtót nincs már értelme olvasni, mert zéró a hasznos információtartalma, a baloldaliak viszont úgy tűnik tudnak újságírói munkát is végezni a folyamatos propaganda mellett, amiért jár a pirospont! Független sajtó nincs, csak a propaganda mértékétől függően fölösleges vagy hasznos van.
   
  KoviUbi and tarzaan like this.
 8. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Érdekes hogy eloptak mindent mégis van pénz mindenre. Én megéltem a bokroscsomagot és a 2008 vállságkezelést igaz akkor nem loptak csak kifosztották az országot. Vedd már észre a külömbségeket vállsákezelésben én erre értettem hogy össze teheti a kezét mindenki.
   
  fip7, blitzkrieg, b4l4g3 and 3 others like this.
 9. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  A Magyar Hang és a Válasz még tartja magát.
   
  fulcrum11 and gergo55 like this.
 10. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Valoszínü hétvégén landol egy gép nálunk. Én tudok róla akkor ezek a szarkavarok miért nem?
   
  b4l4g3 and jurgenbauer like this.
 11. milagro

  milagro Well-Known Member

  Ha nem a miénk, vissza kell adni. Mi nem Merkel vagyunk.
   
 12. zeal

  zeal Well-Known Member

  Írják, hogy a vírus is okozhatta, de az is esélyes, hogy csak a tisztítószerek irritálják a nyálkahártyát. :)

  Közben találtam számadatokat a tünetekre vonatkozóan (az egyik kínai tanulmányban):

  Láz - 87%
  Köhögés - 55%
  Fáradtság - 42%
  Izomfájdalom - 30%
  Váladék képződés (hörgőkben) - 29%
  Nehézlégzés - 29%
  Mellkasi nyomás-érzés - 20%
  Hasmenés - 14%
  Fejfájás - 14%
  Étvágytalanság - 10%
  Mellkasi fájdalom - 9%
  Torokfájdalom - 9%
  Kábultság - 7%
  Szívdobogás-érzés - 7%
  Hányás - 4%
   
  fip7, blitzkrieg, csibeszke and 11 others like this.
 13. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  OFF

  Nem mindent loptak el, csak rengeteget. És semmivel sem fejlődtünk jobban, mint a Többi V4-ek.

  Viszont kivontak egy csomó pénzt egy csomó szektorból .Pl. egészségügy, oktatás, közmű infrastruktúrák feljesztése, stb és nem készültek fel a az előttünk álló világgazdasági kihívásokra se m(automatizáció, járműipar átalakulása, stb.)

  A 2015-ös válságnál csak az volt a szerencséjük, hogy a ballib (összeurópai szinten) fullban tolta a kretént, mert itt is több hónap bénázás volt. Amikorra meglett a részleges fizikai határár addigra a törökök megállították az áradatot, akik meg addig jöttek tovább lettek küldve.

  ON

  Most is annak isszuk a levét, hogy az egészségügy ki lett véreztetve és spóroltak a stratégiai tartalékokon.

  A szájmaszkokkal is bénáznak, mert ha a börikben lehet napi 25 ezret készíteni, máshol is lehetne napi 250 ezret, csak gondolom se Lölönek sem a vejnek nincs iylen cége, úgyhogy minek.

  Az emberek mozgását sem merik érdemben korlátozni, mert azon pénzt buknának.
   
 14. zeal

  zeal Well-Known Member

  Kezdődik... :eek:
   
 15. altx

  altx Well-Known Member

  Itt szerbiaba, a varoskaba ahol vot az elso koronavirusos eset az emberkek ugy maszkalnak mindha ingyen osztogatnak az aranyrudakat a kozpontban..65+ akikek tilos a kimenes ugy letamadtak a piacot (ez az utolso ami lesz most egy jo ideig) mindha fontosabb a olcso magyarorszagi parizer mint az eletuk (most h bezartak a hatart abbol sem lesz egy jo ideig).

  Igaza volt einsteinek..az emberi hulyeseg tenyleg semmi hatarokat nem ismer.

  Aztan meg majd jon a rinya ha meghal egy csomo ember. Milyen igazszagtalan ez a vilag, hogy ezek milyen jo es artatlan emberek votak meg a tobbi hasonlo marhasag..

  Egyszeruen nem ertem az embereket, basszus, onbecsles semmi..ki nem szarja le ha tortenik vmi..egyaltalan nem jon nekik at hogy mast is veszeljeztetnek...mas vot amikor vot a haboru v bombazas, csinaltal hulyeseget, jatszotad az eszed, kaptal egy golyot a homlokodba v egy bombat a fejedre ozt rajtad kivul nem volt karosult...magadnak kerted a bajt.
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 17. hendrick

  hendrick Active Member

  Más:
  Kint a főváros utcáin felütötte fejét egy új jelenség: fiatal nagy darab férfiemberek,akik koruk, nemük és kigyúrt állapotukból kifolyólag úgy gondolják sérthetetlenek és érinthetetlenek a jelen helyzetben, direkt rálehelnek/ráköhögnek/rátüsszentenek más járókelőkre, akik láthatóan próbálják tartani az előírt távolságot, és láthatóan nagyon jót szórakoznak az okozott riadalmon.
  Ez a tudatlan/nemtörődöm macsó hvcs-k újabb generációja, akik még nincsenek tudatában, hogy ez a nyavaja őket is ugyanúgy elviheti, azzal sem törődnek/nincsenek tudatában, hogy potenciális hordozók. A kerületi kismama fórumokban jelentek meg anyukáktól kétségbeesett posztok ezzel kapcsolatban. Megjelentek a kis-gödény-görények az utcákon.
   
  blitzkrieg and bartinieffektus like this.
 18. milagro

  milagro Well-Known Member

  De szó sincs pár millió halottról! És nem is lesz!
   
  jurgenbauer likes this.
 19. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Nem veszed észre hogy mindenhol probléma a szájmaszk? Előbb golndoltak ők erre hiszen már hamburgba behajózták a miénket mig a többi ország most kapkodva hozatja repülön. Azt már nem írhatód a számlájukra hogy a németek lefoglalták. Nekünk is érkezik hétvégén egy szállitmány repülön. Teszik a dolgukat, utólag mindenki tud okos lenni csak néha az eseményeket is figyelni kellene és nem csak a szarkavaró médiára kellene csak hagyatkozni.
   
  fip7, blitzkrieg, jurgenbauer and 3 others like this.
 20. laiki

  laiki Well-Known Member

  Európában hol terjed a legjobban? A mediterrán országokban: Olaszországban, Spanyolországban
  Európán kívül hol van komolyabb góc? Iránban, illetve általában a Közel-Keleten.

  Csak két példa:


  Bahrein Brunei
  Fertőzött / 1 millió lakos 179 190
  Dátum Maximum hőmérséklet

  2020.03.01
  28

  32​

  2020.03.02
  23

  34​
  2020.03.03

  22
  34​
  2020.03.04

  22
  32​
  2020.03.05

  22
  32​
  2020.03.06

  24
  32​
  2020.03.07

  28
  31​
  2020.03.08

  26
  32​
  2020.03.09

  23
  32​
  2020.03.10

  25
  31​
  2020.03.11

  25
  33​
  2020.03.12

  26
  33​
  2020.03.13

  26
  34​
  2020.03.14

  28
  33​
  2020.03.15

  31
  33​
  2020.03.16

  26
  34​
  2020.03.17

  27
  33​
  2020.03.18

  28
  33​
  2020.03.19

  27
  32​
  2020.03.20

  27
  33​
  A két legközelebbi testvérkéje ennek a vírusnak? A SARS, ami főleg Dél-Kínában, Hongkongban terjedt egész 2003 május - júniusáig és persze a MERS, ami a közel keleten ütötte fel a fejét.

  Szóval a melegebb idő várhatóan nem fog megváltást hozni. Én is reménykedtem benne, de az élet megcáfolja.
   
  fip7 and tindalos like this.

Ezen oldal megosztása