1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nalunk a 7:4-es arany meg durvabb szerintem. Bar ebbol a kevesbol meg nem tul pontosan lehet atlagolni.
   
  blitzkrieg likes this.
 2. milagro

  milagro Well-Known Member

  Az ilyen sz@rjankókat fel kell jelenteni garázdaságértt!
  http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=152383.376604
   
 3. laiki

  laiki Well-Known Member

  Elnézést kérek! elszállt a formátum.
   
 4. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Az iráni hegyvidékes terep "MELEG" ÉS "SZÁRAZ" ???? :rolleyes::D:D
  MESÉLJÉL MÁR NEKEM LÉGYSZÍVES, MIKOR VOLT OTT 35-40 FOK ??? TEGNAP ??? VAGY MÚLTHÉTEN ???? :rolleyes::D:D
  Azért ha lehet teljesen ne röhögtesd ki magadat, jó ? Ezt benézted, úgy hogy curikkolj ki belőle egy beismeréssel. :rolleyes::)

  Biztos hogy fog segíteni a meleg és száraz idő !!! CSODÁT IS FOG TENNI ??? :rolleyes: Neeem, azt nem fog, de komoly segítség lesz ! Addig pedig tesztelik és fejlesztik az antivirális szereket és a vakcinákat !!!!! IDŐT KELL NYERNÜNK, ÉRTED ??? EZ A KULCSA MINDENNEK !!! Ebben pedig nagyon jól fog jönni a nyár, ahol szintén lesznek még betegek és ferőzöttek, tehát NEM DIADALMENET LESZ, CSAK A CSATA EGY KOMOLYABB ÜTKÖZETE ÉR VÉGET !!! ONNAN MÉG MINDIG LEHET NYERNI ÉS VESZTENI IS AZ ŐSSZEL ÉS A TÉLEN !!! Szóval szó nincs sétagaloppról, vagy hasonló nyarakról mint korábban, a nyár is a karanténok, fertőzések árnyékában fog lemenni, de lehetőségünk lesz leszorítani a terjedést.
   
 5. milagro

  milagro Well-Known Member

  Kiemelés:
  "A jelenlegi információk alapján inkább a férfiak tartoznak a veszélyeztetett emberek közzé, mint a nők. Az eddig elhunyt betegek 28%-a nő, 73%-a férfi volt.
  ..
  Az életkorukat figyelembe véve a férfiak esetében az átlag életkor 83,7 év volt, a nőknél 79,5 év. 17 áldozat 50 évnél fiatalabb volt. 5 áldozat 40 évnél fiatalabb volt, mindannyian férfiak, akik a 31 és 39 éves korosztályba tartoztak és már korábban súlyos betegségben szenvedtek. A legtöbb elhunyt a 80 és 90 év közötti korosztályból kerül ki. A halálozások mögött többnyire (97,2%) a légzőszervi problémák, azaz a kétoldali tüdőgyulladás következtében fellépő légzésleállás áll. Emellett kiemelkedő számban hunytak el betegek akut vesekárosodásban (27,8%) illetve szívelégtelenségben (10,8%). A kórházba kerüléstől a halálozásig általában 8 nap telik el.
  ..
  Az olasz polgárvédelem külön kiemelte, hogy a 65 év feletti korosztály különösen veszélyeztetve van, főleg abban az esetben, ha valamilyen, már korábban fennálló súlyos betegséggel küzd. Ilyen betegségek az epilepszia, a cukorbetegség, a súlyos szívelégtelenség, a súlyos veseelégtelenség illetve a rákos megbetegedések.
  ..
  A rendelkezésre álló adatok alapján elmondható, hogy a koronavírus nem közvetlenül érkezett Kínából Olaszországba. Feltételezések szerint egy német üzletember hozhatta be a vírust Lombardiába, még január végén. Érdekes információ az is, hogy az országban lévő fertőzöttek között nincs egyetlen kínai állampolgár sem."
   
 6. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  b4l4g3 and jurgenbauer like this.
 7. monster

  monster Well-Known Member

  De ide lehet venni Malajziát is, ahol 22-30 fok van jelenleg is, napi 150 új esetet jelentenek, de a valóságban ki tudja mennyi lehet. Szóval azért csodát úgy tűnik, hogy a felmelegedéstől nem érdemes remélni.
   
 8. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Van 5 db elvileg FP2-es maszkom, még netről rendeltem őket két hete már elég drágán, ezeket mennyi ideig lehet használni? Ha felveszek egyet vásárláshoz, rajtam van mondjuk max. fél órát, utána elteszem száradni, és felveszem legközelebb a következőt, akkor ezeket rotálva kiszárad annyira az első, hogy fel lehessen újra venni? nyilván kimosni nem érdemes, mert tönkremegy, fertőtleníteni meg nem lehet, legfeljebb a külsejét.
   
 9. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  A politikai vitacirkuszra gondoltál, ugye ? :) (nem csak magyar vonatkozásban)
  Talán Mac-nek szóljál, hogy húzzon egy kis kéziféket szóbeli ejnye-bejnyével először, nem ?
   
 10. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Vannak szarkeverő ballib idióták akik alig várják, hogy tíz-ezressével haljon a magyar hogy elmondhassák, hogy a zorbán szar és végre az üres országban újra lophassnak. Ezek azok akik a magyart lecserélnék cigányra, arabra négerre bármire, csak ne legyen esze, gerince és könnyen irányítható rommá lopható csürhét képvisel.

  Ezeknek hiába mondod, hogy elmondta a kormány, hogy NINCS, ha van akkor mindenki ráugrik. Az ország összes lobbistája, beszerzője mozgatható külföldi elérhető embere azon dolgozik, hogy maszkot szerezzen és van is igéret több millió darabra + együtt dolgozunk aV4ekkel akiknek most sikeült kontaktot szerezniük. Persze először maguknak, de utána mi is kapunk.

  Amikor az első repülő leszáll a maszkokkal napok múlva ezek eret vágnak, mert megint összedőlt egy tervük. Nem, hal ki a magyar.
   
 11. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A fertőzések gondolom zárt térben történnek elsősorban, ami lehet klimatizált, de ha nem, akkor sem számít sokat a meleg kis távolság esetén. Az lehet, hogy a szabadban, felületeken hamarabb megpusztul.
   
 12. zeal

  zeal Well-Known Member

  Reméljük nem durvul el a topik.
   
 13. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Malajziát a 25 000-es muszlim ünnepség ütötte ki. Írtam róla pár napja.
  @monster -nek ment volna.
   
  fip7, bartinieffektus, b4l4g3 and 2 others like this.
 14. monster

  monster Well-Known Member

  Tudom, hogy akkor lett hirtelen 600 új fertőzött, de azóta minden nap 100+ új esetet jelentenek, ez viszont nem azt jelzi, hogy a meleg megoldaná a problémát, felesleges erre apellálni. Csak ezt vetettem fel.
   
 15. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Lehet hogy mutálódott és már jobban bírja a meleget. A koronavírus egyik változata ami már régóta jelen van szaudiban, állítólag kiválóan bírja a meleget, meg ezek szerint a szárazat és az UV-t is, ami elég rossz ómen a jövőre nézve. Bízzunk benne, hogy ez még nem edződött hozzá ezekhez !!! IDŐT KELL NYERNÜNK MINDENKÉPP !!!! EZ A LÉNYEG, EZ A KULCSA MINDENNEK !!! Gondolom ezzel egyetértesz te is.
   
  jurgenbauer likes this.
 16. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Hideg? Meleg?
  Mi újság van Ausztráliában? Új-Zélandon? Dél- és Közép-Amerikában? Most ért véget a nyár. Kicsit később kezdték, de haladnak rendesen!
   
  tindalos likes this.
 17. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Most megnéztem kb, 20 nap mire ideért hajón az azt jelenti hogy már másfél hónapja megrendelték minimum. Persze és ők nem tesznek semmit és nem rendeltek miközben egész európa most rendelget csak.
   
  fip7, blitzkrieg, laiki and 3 others like this.
 18. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Azt nem értem hogy a varródákat amiket lehet. Miért nem lehetne átálítanni mosható szájmaszkok varrására.
   
  bartinieffektus likes this.
 19. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Majd a hatalmas Allah megvédi őket. Csak elfelejtik azt hogy ha meghalnak 72 szűz nem fog akkor járni.
   
 20. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Most mondjak hogy nem foglalta le egy magyar szerv sem a maszkokat.
   

Ezen oldal megosztása