1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  Már bocs, de egyelőre az van, hogy napi szinten sorakoznak a kapitális hibák. Bárcsak balfaszok irányítanának, de nem úgy tűnik, mintha irányítana itt bárki-bármit is!
   
 2. Python

  Python Well-Known Member

  Nincs semmilyen ok az otthoni készletek felhalmozására, indokolatlan, hogy a magyarok megváltoztassák fogyasztási szokásaikat a koronavírussal kapcsolatos híresztelések miatt. A magyar élelmiszer-kereskedelem 80 százaléka hazai forrásból szerzi be az árut, a kereskedők ráadásul hónapok óta alkalmazkodnak az egyébként is bőséges lakossági fogyasztáshoz, vagyis az ellátási láncunk képes kielégíteni a forgalmasabb időszakokban jellemző igényeket is, akárcsak karácsonykor, húsvétkor – mondta a Magyar Nemzetnek az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
  Nincs ok az otthoni készletek felhalmozására a koronavírus miatt

  Romániában is megjelent a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei férfinál mutatták ki a fertőzést – közölték szerda este az egészségügyi minisztérium illetékesei. A Aelenleg karanténban lévő 20 éves férfi egyelőre tünetmentes. Azért vettek tőle mintát, mert egyike annak a 44 román állampolgárnak aki a múlt hét végén érintkezésbe került egy 71 éves olaszországi koronavírus-fertőzéses beteggel, akiről kiderült, hogy kórházba kerülése előtt felesége romániai rokonságánál járt látogatóban.
  Már Romániában is megjelent a koronavírus
   
 3. b4l4g3

  b4l4g3 Guest

  ...mármint állítják a BALf@szok, ill. a sajtójuk...
  UFF
   
  Morishima, Fennek and zeal like this.
 4. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Az ami Debrecenben volt kiválóan példázza a szakértelmüket. Mindegy, van pár szép nagy építményünk, majd hasznosítjuk azokat valahogy járvány esetén.
   
 5. Python

  Python Well-Known Member

  Egy japán nőnél másodszor is koronavírust diagnosztizálták, a helyi hatóságok szerint ez az első ilyen eset az országban, írja a Guardian.
  A negyvenes nő tesztje szerdán pozitív lett, miután kaparó torokra és mellkasi fájdalmakra panaszkodott. A nőnél először január 29-én diagnosztizáltak koronavírust, majd február 6-án negatív lett a tesztje.
  Egy japán nő kigyógyult a koronavírusból, majd újra pozitív lett a tesztje

  A közel egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött az új típusú koronavírus-járvány miatti napi halálozások száma Kínában csütörtökre. Szaúd-Arábia, az Egyesült Államok és Dél-Korea azonban komoly döntéseket hozott a kórokozó terjedése miatt.
  Koronavírus: Kínában csökken a halálozások száma
   
 6. Python

  Python Well-Known Member

 7. zeal

  zeal Well-Known Member

  Egy héttel a pozitív teszt (és a panaszok tetőzése) után sokkal valószínűbb, hogy csak teszt viccelte meg a laborosokat. Egy teszt sem 100%-os megbízhatóságú.
   
  Loken and bartinieffektus like this.
 8. Janika22

  Janika22 Member

  Néztem tegnap és tegnapelőtt a rendkívüli sajtótájékoztatókat. Mindenféle politikát félretéve én így láttam a személyeket, időrendi sorrendben:


  Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára: A sajtótájékoztató első másodperceiben az ellenzéki szurkálódással nagyon mélyről indult a megítélése, de a beszédstílusával és az összeszedettségével mégis ő volt eddig a legjobb. Rajta éreztem, hogy a határozottsága miatt egy súlyosabbá váló helyzetben is meg tudná nyugtatni az embereket.

  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter: Ő is profin tolta a kommunikációt, többször is ki kellett segítenie a mellette nyilatkozókat.

  Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője:
  Enyhe rémület látszott végig a szemében, és a hangja sem volt megnyugtató, de ezek valószínűleg csak a sajtótájékoztató légkörének köszönhetők. Az olyan bakik viszont nem férnek bele, hogy élő közvetítésben rossz email címet mondunk be, majd a kolléga félrehív a színfalak mögé és utána helyesbítünk. A koronavirus.hu honlapos bakira pedig rögtön rárepült a média... (ugye először azt mondta, hogy a honlap ezen a címen elindult, utána helyesbített pár perccel később, hogy pénteken fog indulni, majd kiderült, hogy a domain magánkézben van és éppen eladó...)

  Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere: Egy jóságos nagypapa, aki végigfeszengte a sajtótájékoztatót. Az öltözködése és az olcsó kínaiboltos inge különösen kellemetlenné tette a jelenlétét. Mint aki "A mi kis falunk" következő polgármesterének készül... Miniszter ide vagy oda, nem lenne helye egy ilyen sajtótájékoztatón!

  Szlávik János infektológus főorvos:
  Bár itt-ott picit zavaró volt a lazasága (mind a testtartásában, mind a megfogalmazásaiban), de rajta legalább érezni lehetett az orvosszakmai magabiztosságot.

  Müller Cecília országos tisztifőorvos: Mint egy vidéki általános iskola igazgatóhelyettese, aki az igazgató kiesése miatt hirtelen be kellett hogy ugorjon egy szülői értekezletre megnyugtatni a szülőket... Hebegett-habogott, próbálta az elvárt szöveget mondani, de a hangszínén érezni lehetett, hogy maga sem biztos a válaszaiban. Szerintem a jelen helyzetben alkalmatlan egy országos tisztifőorvosi szerepre, sürgősen le kellene váltani. Az egyszerű ügymenetet (háziorvosok tájékoztatása és felkészítése, maszkok terítése stb.) sem tudja megnyugtatóan koordinálni, nincs képben a helyzettel, nem tud fogalmazni. Mi lesz vele, ha szigorú és súlyos intézkedéseket kell hozni???


  https://hirado.hu/videok/sajtotajekoztato-a-koronavirussal-kapcsolatos-legujabb-fejlemenyekrol/

  https://index.hu/video/2020/02/26/k...s_tisztifoorvos_elo_kozvetites_facebook_live/

  https://index.hu/video/2020/02/26/koronavirus_gulyas_gergely_sajtotajekoztato/
   
  jurgenbauer, Loken, Python and 2 others like this.
 9. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A Japán birodalmi hadsereg kb rizsen élve hódította meg fél ázsiát. Koreában jelenleg is több tízezer idős ember él üres rizsen amire csak kis szójaszószt öntenek, hogy legyen íze. Rizs jó :)
   
  Loken and Leonidas like this.
 10. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Sztem ilyenkor leváltani nem lehet senkit, mert pánikot szül. Max. a háttérbe rakni és nyilvános eseményen vele nem kommunikálni.
   
  milagro likes this.
 11. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Sokat gondolkodtam azon a reggeli két postom után, hogy tudnék-e valahogy másoknak segíteni átlendülni a koronavírus járványon, aztán közben rájöttem, hogy igen, tudok, elégé sokat, méghozzá konkrét egyszerű és olcsó tanácsokkal az időbeni felkészítésére a szervezetnek amikor majd találkozhat a vírussal, és könnyebben átlépi a fertőzést.

  Mint a neves szakemberek már elmondták (linkelt videokon), szinte biztosan át fog menni az országon is a fertőzés, ez nem kérdés. A vírussal kapcsolatos védőeszköz tudnivalókat, a terjedés és a megfertőződés minimalizálására a viselkedési mintákat már mind ismertették a szakemberek, azzal nincs mit foglalkozni, az már ki van maxolva. (szájmaszk, kerülni a tömeget, forgalmas helyeket, sűrű kézmosás,, fertőtlenítés, stb.) Az hogy elkapja-e valaki majd vagy sem a koronavírust, ezt előre nem lehet megmondani, de az nagyon nem mindegy, hogy ezt egy jelentős hendikeppel teszi (jelentős előnnyel), vagy helyből azonos rajtrácsról, netán hátrányból kell versenyeznie a vírussal (az immunrendszerének ugye).

  Mi az előnye a szervezet felkészítésének ? Például ha valaki belecsúszna a szervezete felkészítése nélkül pld. a 15%-nál súlyos lefolyású kategóriába, de a szervezete időbeni felkészítéssel enyhe lefolyású tünetekkel megússza, az már sokat nyert :) (meg az egészségügy is !!! ::)) Ha pedig valaki enyhe tünetekkel megúszná, de a szervezet felkészítésével tünetmentesen átvészeli, az is nyert. Az egyetlen "hátránya" annak amiket javasolni fogok később, hogy aki nem fertőződik meg vagy tünetmentes marad, az amíg mások táppénzen vannak, neki akkor is dolgoznia kell... :rolleyes::D:D Mondjuk ez is egy szempont, de nem kéne "emiatt hanyagolni az immunrendszer turbóra kapcsolását". Már csak azért sem, mert az influenza ellen is hatásosak a megelőző lépések.

  Hogyan működik ez a "felturbózása" az immunrendszernek ? Egy példával szemléltetném: Vegyük úgy, hogy a koronavírus egy 1,5 méter széles vizesárok, aki megkapja, annak át kell ugrania ezt vizesárkot. De mindenki indulhat ennek neki egyenlő eséllyel, lássuk a variációkat: 1., mezítláb, fáradtan, helyből kell megpróbálni - ergó nagy eséllyel az ugrás után visszacsúszik a vizesárokba, ugyan kimászik később belőle, de nagy kínlódás lesz. (ez a 15% súlyos lefolyású kategória) 2., helyből, de bakancsban, közepes erőnlétben kell ugornia, max. egy lépés nekifutása van - ergó ő már nagy valószínűséggel megússza vizesárokba beesés nélkül, max. bokáig, térdig lép vissza mikor megcsúszik, de a bakancsnak köszönhetően viszonylag könnyen kimászik (ők lesznek az enyhe vagy kevésbé súlyos tünetekkel átvészelők 40-60%, az arányokat majd csak 1 év múlva tudjuk meg a statisztikákból) 3., akik nekifutásból, dobbantóval ugorják át a vizesárkot, gyakorlatilag egy sem érinti még az árok túlszélét sem, nem hogy beleesne, könnyedén veszik az akadályt (ők azok, akik tünetmentesen vészelik át a koronavírus fertőzést)

  Nos ahhoz, hogy ha csak nem tartozunk ahhoz a kis réteghez, akik szervezete helyből "KO.-val kiüti" a koronavírust, előre meg kell dolgoznunk (mint a fitneszben az izomzatért) az immunrendszerünket, hogy a "nekifutós dobbantós" kategóriába kerülhessünk. Ez lenne a lényege a szervezetük immunrendszerének időben elkezdett felkészítésése a fertőzéssel találkozásra. Ahogy az izmokat, az állóképességet sem lehet 1 nap alatt megedzeni / megszerezni, úgy az immunrendszerünk sem turbózhatjuk fel 1 nap alatt, 1-2 hét "edzés" kell hozzá. Ehhez szeretnék hathatós segítséget nyújtani, ebben tudok segíteni, ahogy mások is. Nem kell bedőlni a hisztériázó idióta sajtó portáloknak, ha most kezdi valaki az immunrendszer felturbózását, szerintem még nem késett le semmiről. Ha lesz időm megírom még ma amiket én javaslok, mások megírják a saját javaslataikat, és ezzel meg is oldódnak a problémák. Az már most bizonyos, ezt a következtetést 150 új fertőzésből vonták ahol 1 volt a mortalitás, hogy jóval 1% alatt van a halálozás, tehát egy felturbózott immunrendszerrel könnyedén vehető akadály szinte bárki számára a koronavírus járvány. :)
   
  ornagy likes this.
 12. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A debrecenit sztem igyekeztek helyretenni. 1 műszer 1 járatnál xar volt. Észlelték, cserélték és normálisan dokumentáltak. Majd később még lekérdezték a járat összes utasát. Sajnos a reptér válasza kevesebb helyen jelent meg, mint a 32 fokos testhőt mutató kép.
   
  fip7, jurgenbauer, svajcibeka and 4 others like this.
 13. milagro

  milagro Well-Known Member

  Jól látod! Erre írtam, hogy nem elég szakembernek lenni, de a látszatra is adni kell!
  Akinek nincs fellépése az ne nyilatkozzon! A szóvivői poszt "feltalálása" sem véletlen!
  Begyulladt tekintettel nem lehet nyugalmat sugározni.
   
  Loken, Python and Leonidas like this.
 14. milagro

  milagro Well-Known Member

  Szóvivő!
   
 15. milagro

  milagro Well-Known Member

  Miért mi volt Debrecenben?
  Egy műszer nem volt jó és emiatt korrigálni kellett a szituációt!
  ..
  Nem lehetne egyébként ezt a kibasz@tos állandó belpolitikai agitációt abbahagyni?
  Legalább 2022 tavaszáig?
  Állati unalmas...
   
  laiki, b4l4g3, notaricon and 2 others like this.
 16. Python

  Python Well-Known Member

  Egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött a járvány miatti napi halálozások száma Kínában. Az Egyesült Államokban a hatóságok elkerülhetetlennek látják a fertőzés további terjedését, az elnök szerint viszont semmi ok az aggodalomra.
  Járványkörkép: Kínában javul, az USA-ban romlik a helyzet

  Folyamatosan érkeznek az újabb hírek a koronavírus terjedésével és az új megbetegedésekkel kapcsolatban, de a vírus jóval túlmutat az egészségügyi kockázatokon, ugyanis a kínai gazdaság és vele együtt a világgazdaság is súlyos ütéseket szenvedett, a globális ellátási lánc komoly veszélybe került. Egy friss tanulmányban a DHL mutatja be, melyek most azok a fő kihívások, amelyekkel szembe kell nézniük az ellátási láncban résztvevő cégeknek a koronavírus árnyékában.
  Megkongatták a vészharangokat a koronavírus miatt – Veszélyben a globális ellátási lánc

  Vesztegzár alá helyezte saját magát két hétre Attilio Fontana, a koronavírus olaszországi gócpontjaként ismert Lombardia tartomány elnöke, miután kiderült, hogy egyik munkatársnője megbetegedett, írja az MTI. Fontana a közösségi oldalán jelezte, hogy a karantén kéthetes idejére bezárkózik a lakásába. Fontana a videóüzenetben, ami alatt egy szájmaszkot is felvett, elmondta, hogy nincs semmilyen a vírusra utaló tünete, és a munkáját is zavartalanul folytatja majd.
  Szájmaszkban jelentette be Lombardia elnöke, hogy önkéntes karanténba vonul

  Bár még csak három napja vannak karanténban azok a 16 és 17 éves diáklányok, akik múlt vasárnap jöttek haza Milánóból, szüleik szerint nehezen viselik a bezártságot. A tanulók Erasmus-programmal utaztak az olasz városba, ahol három hétig kortárs táncot tanultak. Egyikük édesanyja szólt a magyar hatóságoknak, hogy a karantén alá helyezett olasz tartomány közeléből érkeznek haza, a többi szülőt viszont nem tájékoztatták. A gyerekek videóiból kellett rájönniük arra is, végül melyik kórházba kerültek. A lányok kétfős kórtermekben várják a 14 napos karantén végét. Mindeközben kiderült, hogy a bécsi kórházban ápolt magyar nő nem koronavírusos, és a vesztegzár alá helyezett tenerifei hotelben is jól vannak a magyarok.
  Egy függőfolyosóról láthatjuk csak a gyerekeinket
   
  Loken likes this.
 17. milagro

  milagro Well-Known Member

 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Szerkeszthet közleményeket, szervezhet, sajtótájékoztatót, de tökös gyerek (lehet nő is), álljon oda, ha jönnek a "hiénák".
   
  Loken, Leonidas and Python like this.
 19. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Én anno több mint 3 hétig voltam teljesen egyedül betegen egy kórház fetőző osztályán karanténban, se könyvem, se tévém, se rádióm, semmim nem volt, mégsem nyafogtam, mint ezek itt, a mortalitási rátája meg igen magas volt, amit időnként éreztem is, amikor a legmélyebben voltam a fertőzésben, hogy nem sok választ el "a másik oldaltól"... :) Kb. 11 éves lehettem, de egyszer sem fakadtam még sírva sem, és kétségbeesve sem voltam. Az mondjuk igaz, hogy ez IS famliális tulajdonságunk, mi akkor sem jajgatunk, nem vagyunk berosálva, amikor a kaszás már ott lengeti mellettünk a kaszáját. Ehhez persze így kell születni, ezt nem lehet másképp megszerezni, szerencse kérdése, ki mivel születik, nem választhatunk. Viszont azért ebből 2 hét karanténból amibe kerültek nem kéne azért ilyen színházi cirkuszt rendezni, példát kéne inkább mutatni másoknak, mint Lombardia elnökének. Na az egy korrekt ember, úgy ahogy kell úgy viselkedik, nem jajveszékel, és még másokat is próbál megóvni a fertőzéstől. Szánalmasan szégyenletes amit csinálnak a szülők meg a sajtó... ez már hisztéria...:)
   
 20. Python

  Python Well-Known Member

  A mai tinédzsereknek és szülőknek semmi köze ahhoz, ami 30-40 évvel ezelőtt jellemző volt. Ez már egy nagyon elkényelmesedett generáció, szóval én ezen nem csodálkozom...!
   

Ezen oldal megosztása