1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nap 25 ezer készül.
   
 2. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Egyszer egy főfejesnek 15 éve? írtam egy beszédet egy eseményre. Késett, éppen odaért. A beszédet akkor olvasta először. Roppant kínos volt az egész. Ő viselkedett így. Értsétek meg viszont, hogy vannak politikusok akik ripacskodnak, és vannak szakmabéliek akik nem tudnak beszélni. Ezért nagyon nehéz a kommunikáció, mert ritka az olyan helyzet, amikor jól kommunikál a fejes (esetünkben a miniszer és a szóvivő, és bár Lázárt jobbnak érzem, Gulyás se rossz, viszont stílusban ég és föld a kettő), és jól kommunikál a szakember. Volt olyan kommunikációs ismerősöm, aki 1 napig volt az. Az első sajtótájékoztatón elbukott. Pedig író, költő, és bármikor képes önállóan jól lehozni bármit. Pontosabban már nem, mert meghalt ...

  De egy példa. Emlékeztek a Nagy szökés c. filmben, amikor szökés előtt az angol oktatja a társát, hogy angolul kérdez vissza német helyett, a társa meg lebukik? Kioktatja, hogy ilyet ne, majd amikor megszöknek, a nagy okos ugyanígy bukik le buszraszállás előtt. Szóval, élőben először a legjobbaknak is lámpaláza van. A következő majd jöbb lesz.
   
 3. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Remélem jól alakul mindenkinek minden a családodban. Én főleg a fiadnak és akik fiatal, pld. a lányodnál is rendben lesz minden. immunrendszerre gyúrjatok !!! Ezt nem zengik sehol, de ugyan az a megelőzés és immunrendszer erősítés kell most is, mint egy sima influenza vírusnál, tehát erre keress rá, és dőlni fognak a tanácsok. Amúgy nagyon jó pld, a bérescsepp, a rákosoknak is. C vitaminra és vitaminikra a mezei zacskós savanyú káposzta, több vitamint tartalmaz mint bármilyen friss zöldség, és nem drága. Az erjedés miatt lesz ilyen, tehát a nyers káposztát is duplán lepipálja. Vegyél pár félkilóst, kilóst, és etesd az is velük. Majd ma még megírom amit ígértem, hogy ne kelljen pánikolni, meg legyem turbózva az immunrendszer, az a biztos.
   
  tonyo, Python, jurgenbauer and 2 others like this.
 4. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Erre készült Orbán már tavaly is, idén még nagyobb a kiesés miatti keret itthon. Remélem, nem lesz gáz. Kár lenne ezért a feltörekvő állapotért. Olyan ez, mint amikor majdnem kihúzták a válságból az országot, aztán jött 1929 és a tőzsdekrach ...
   
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ezzel a maszkos modszerrel az a bibi hogy amig eszreveszi az ember magan hogy nincs valami rendben, addig lefertoz tobb ezer embert. Na mindegy.
  Mostanra van a muszakomban hat fo aki bevallotta a cegnek hogy karnevalozott. Jelenleg elvileg ok is otthon vannak vesztegzar alatt igazolt, fizetett tavollet. Nade az egyikuk palija az egyik mukasbusz sofore... Szoval reggel egy gyors smaci aztan negyven ember meg szippogat korulotte kicsit kesobb naponta 2x fel orat. :eek:
  Amugy ha egy rahedli embert otthon marasztalnak, es kifogynak a kajabol, cigibol, akkor tuti hogy elindulnak azt beszerezni. Betegen is akar ugye. Na speciel en nem akarok lazasan vasarolgatni ha lesz valait, igy feltankolok elore, semmit se veszitek ha vegul megse lesz semmi ebbol a cirkuszbol.
  Mondjuk nem tudom milyen 80%-os hazai termekpalettaval talalkozni a boltokba, de speciel en alig latok magyar arut.
  Ugye mit le lett ocsarolva a kinai hozzaallas, pedig hol van ettol az EU-s. Amugy brusszel bufikezetg mar valai ertelmeset az ugyben, vagy meg csak a talalkozo megtervezesenek tervezesenel tartanak... Kozben ojropa meg feltett kezzel varja az elkerulhetetlent, majd egy karanten lesz az egesz Eu.
   
  laiki, tomcat1, tonyo and 1 other person like this.
 6. Python

  Python Well-Known Member

  A légúti megbetegedések elismert kínai szakértője, Csung Nan-san (Zhong Nanshan) szerint áprilisra sikerül felülkerekedni a koronavíruson – írja a CNN. A légúti megbetegedések kutatására szakosodott kínai állami kutatóközpontot vezető Csung eddig is meglehetősen pontosan jelezte előre a járványhelyzet alakulását: korábban azt jósolta, hogy a csúcsot február közepén vagy végén fogjuk elérni, és valóban, a hónap közepétől az új megbetegedések száma esésnek indult Kínában.
  A vezető kínai szakértő szerint áprilisra kontroll alá kerül a koronavírus
   
  jurgenbauer and tonyo like this.
 7. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Köszi. Pár hete hoztam el több liter pálinkát a sógoromtól, tehát az immunrendszererősítésre felnőtteknek felkészültünk. :) A gyerkők kapcsán meg sok mindent próbálunk. De nem jött jókor ez a szar, az tuti. De megoldjuk.
   
  hunter85 and Leonidas like this.
 8. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Talan nem, a lappangó fázisban jóval kevesebb az esély, hogy fertőzz. Nem távozik annyi életképes vírus a szervezetedből.
   
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Beri-beri.
   
  laiki, Fennek and antigonosz like this.
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ha jol tudom hat eves korig van, vagy ot?
   
  zeal likes this.
 11. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Bérescsepp az annyit ér, mint a homeopátia, szerintem. Vitaminok szedése szintén értelmetlen szerintem, ha nem vagy vitaminhiányos. Vannak immunerősítő készítmények, mint a colostrum, az sem biztos hogy ér bármit a koronavírus ellen, de a bérescseppnél meg a vitaminnál, savanyúkáposztánál stb. biztos többet.
   
  zeal likes this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

  A január elején gyorsan közzétett vírusgenom összehasonlítása alapján a SARS-CoV-2 névre keresztelt koronavírus természetes gazdája valamilyen denevér lehet, annak ellenére, hogy az első híresztelések valamilyen más állatfajt feltételeznek a fertőzés közvetlen forrásaként. A 2002–2003-as SARS-járványnál ez cibetmacska volt, míg a Közel-Keleten kitört MERS-járványé dromedár (egypúpú teve). Amikor fény derült a koronavírus-fertőzésre, egy kígyót neveztek meg esetleges forrásként, de ezt a hipotézist a tudományos közösség gyorsan elvetette.
  A kuangcsou-i Dél-Kínai Mezőgazdasági Egyetem munkatársai, Shen Yongyi és Xiao Lihua egy két héttel korábbi sajtótájékoztatón azt jelentették be, hogy tobzoskákból és fertőzött emberekből vett vírusminták genetikai összehasonlítása 99 százalékos egyezést mutat, szemben a legközelebbi ismert denevér-koronavíruséval, amelynek esetében csak 96,2 százalékos az egyezés (Zhou et al. 2020), így feltételezték, hogy a közvetlen forrás egy tobzoska volt.
  Tobzoskától, denevértől, sőt mind a kettőtől is származhat a rettegett koronavírus
   
 13. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Rosszul tudod. Röviden és hosszan is ez válaszom. Sorry.
   
  tomcat1 likes this.
 14. Python

  Python Well-Known Member

  Olasz életképek:
   
 15. ornagy

  ornagy Well-Known Member


  amire te gondolsz az valoszinuleg a kakke neven ismert kor...

  Rengeteg japán családnak kellett végignézni egészen a múlt század elejéig, hogy szeretteik egy rejtélyes betegségnek áldozatul esve borzalmas kínok között meghalnak. Először a lábuk dagadt fel, beszédük pedig furcsa módon lelassult. Ezután végtagjaik érzéketlenné váltak és lebénultak, álladó remegés gyötörte őket, és egy csepp víz sem maradt meg bennük: folyamatosan hánytak.

  A halál rendszerint szívelégtelenség következtében állt be. Senki sem ismerte a betegség okát, sem a gyógymódját. Csak a nevét ismerték: kakke.

  https://index.hu/tudomany/til/2020/01/25/hogyan_nyomoritotta_meg_a_gyilkos_rizs_japant/
   
 16. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Beriberi

  https://en.wikipedia.org/wiki/Thiamine_deficiency#History

  lassú bénulás lábtól indulva felfelé. B1 vitamin hiánya miatt.

  szerk: vagy más néven kakke, ahogy fentebb írták.
   
  antigonosz likes this.
 17. Én ilyen téli taknyos-torokfájós időkre mindig bekeverek egy üveg ördögűzőt. Általában valami zordabb szilvapáleszt(52fok felettit) kibélelek mézzel meg rádobálok erőspaprikát. Néhány hónapig áll hogy összeérjen, az bármit kiírt ami meg akar támadni. :)
   
  antigonosz, megazez and svajcibeka like this.
 18. milagro

  milagro Well-Known Member

 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. Python

  Python Well-Known Member

  Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Németországban, ezért csütörtökön válságstábot alakított a szövetségi kormány.
  Kedd este gyorsult fel a járvány terjedése, 24 óra alatt hét új fertőzést regisztráltak, csütörtök délutánig pedig további három embernél mutatták ki a kórokozót. Az esetek az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Heinsberg járásra koncentrálódnak, ahol elsőként egy házaspárnál állapították meg a fertőzést. Egyelőre nem tudni, miként jutott szervezetükbe a vírus. Az viszont biztos, hogy a lappangási idő alatt, az előző két hétben, igen élénk társasági életet éltek, részt vettek például egy farsangi ünnepségen, nagyjából 300 ember társaságában.
  Válságstáb alakult Németországban, miután tízen elkapták a koronavírust, több százan karanténban vannak

  Döntő ponthoz érkezett a COVID-19 koronavírus-járvány, és ezért a kórokozó terjedésének feltartóztatására irányuló erőfeszítések megkettőzésére lenne szükség – jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója csütörtökön. A vírus esetleges világjárvánnyá is válhat. Szó szerint fatális hiba lenne bármelyik országnak is azt feltételeznie, hogy őt nem fogja érinteni a koronavírus – figyelmeztetett genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.
  Kiemelte, hogy az iráni járványhelyzet súlyosabb lehet, mint azt hiszik jelenleg, és elmondta azt is, hogy egyeztetések zajlanak a júliusi japán olimpiai játékok szervezőivel a lehetséges forgatókönyvekről, annak elhalasztásáról azonban szerinte nem várható döntés a közeljövőben. Hozzátette, a magukat biztonságosabbnak gondoló, gazdag és fejlett államok is kerülhetnek váratlan helyzetbe, és példaként Olaszországot hozta fel.
  WHO-főigazgató: döntő ponthoz érkezett a koronavírus járvány terjedése
   
  Leonidas likes this.

Ezen oldal megosztása