1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. ehnaton

  ehnaton Active Member

  Szerintem a hosszù èvek òta tönkre tett egèszsègügy most megbosszùlja magàt,kèszűlhetünk a legrosszabbra is akàr.
  Nagyon remèlem ha ezt àtvèszeljük èszre veszik magukat ès hajlandòak lesznek pènzt ès mèg több pènzt az egèszsègügybe tolni na meg persze a benne dolgozòkat is megbecsülni .
  Mindenki kövesse az alapvető tisztàlkodàst ,de viktorèktòl csodàt be vàrjunk.Na meg persze minden egèszsègügyes tiszteletet èrdemel a kitartàsèrt ,sajnos nem ők tehetnek róla azèrt ami jönni fog.
   
  blogen and tonyo like this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A rémhírkeltéssel nyilván kezdeni kell valamit! Egyet értek! Viszont bassza meg, Kína is vért hugyozott, mire most úgy LÁTSZIK hogy TALÁN megfogják!

  MÁSOLNI kell őket! HA befosnak tőle az NGO-k, mindenféle jogi harcos, hogy úgy reagáljuk le ahogy nem europeér CSAK hatásos, akkor őket meg gumibotozni!
  Kína is majdnem elesett, pedig ott nem kérdezték senkitől hogy szeretne e otthon maradni!

  Az amit az Olaszok, Németek, Franciák csinálnak, az vállalhatatlanul kevés, zéró, nulla!
   
  gergo55, laiki, Python and 3 others like this.
 3. milagro

  milagro Well-Known Member

  Ráadásul ilyen szcenárió esetén az oroszoknak az a jó, ha minél jobban elhúzódik a konfliktus, illetve a felek minél jobban "mocsárba süllyednek"!
  Ugyanis minél később indul meg a ciprusi gáz/olaj-mezők feltárása és minél később lesz Ciprusból Kuvait 2.0, annál jobb nekik!
  (nyilván az egész projekt az ő piaci tortaszeletüket keskenyítené)
  ..
  Erdogan nem véletlenül kezdett ilyen eszeveszett csapongó-csapkodásba az elmúlt hetekben (Líbia, Idlíb, görög határ, EU-zsarolás).
  A törököket "kihagyogatták volna" a buliból! (egyébként szerintem nem lettek jobbak a pozícióik hosszú távon így sem)
  Az oroszok érdeke az, hogy az egész projekt minél széttöredezettebb legyen, és időben minél tovább tartson a megvalósulása,
  ha esetleg ellehetetleníteni nem lehetne már!
  ..
  Ha konfliktus lesz, akkor jó lenne a törököket a Bika-gázlón túlra szorítani, (amit már évszázadokkal korábban meg kellett volna tenni)!
  ..
  Érdekes erővonalak lennének egy ilyen konfliktusban, az biztos!
  ..
  Plusz még, ha sikerülne Európából egy ilyen konfliktus után a törököt kiűzni és lenne egy "nemzetközi békefenntartók" által ellenőrzött
  konstantinápolyi terület, és újra meglenne a régi Konstantinápoly, akkor indulhatna gőzerővel a II. Bizánc-projekt!
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Konstantinápoly
  ..
  Szerintem, ha elfajulnának a dolgok és háborús összeütközés lenne, akkor az oroszok is végül Athén oldalára állnának!
  ..
  Lehet, hogy annak idején hiba volt a törököknek Ankarába horgonyozniuk a fővárost?
  Kiderül talán!
  Történelmi éveket élünk!
   
 4. milagro

  milagro Well-Known Member

  Erdogantól most még akár ki is telhet egy ilyen húzás is!
  Tegnap úgy távozott Brüsszelből, hogy nem volt sajtókonferencia.
  Elmaradt!
  Beszédes...
   
  zeal likes this.
 5. milagro

  milagro Well-Known Member

  II. Bizánchoz és az ÚJ Orosz Cársághoz egy kis adalék, épp friss hír:
  https://sputniknews.com/russia/2020...ays-no-need-to-lift-presidential-term-limits/
  ..
  "The president stressed that he believed that eventually the time would come in Russia when the presidency would no longer be "so personified - would no longer be associated with any one specific person."
  ..
  Az elnök hangsúlyozta, úgy hiszi, hogy eljön végül majd az idő Oroszországban, amikor az elnökség már nem lesz „annyira megszemélyesített - és már nem társul egyetlen konkrét személyhez sem”.

  ..
  Ez egyébként egy az egyben a magyar Szent Korona tanunk nyílt kimondása!
  ..
  Azt azért remélni tudom csak, hogy ehhez nem a mi Szent Koronánk kellene nekik, mint annak idején II. Katalinnak és II. Józsefnek kellett volna a II. Bizánc-tervéhez, s melynek előkészületeit pl. Jancsó Benedek történész olyan jól feltárta később!
  (cserélt képek a Szent Koronánkon)
   
 6. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Kínában jóval nagyobb lehetett a halálozási arány mint amit hivatalosan kikomunikáltak.
   
  Python, ladagrant and bartinieffektus like this.
 7. altx

  altx Well-Known Member

  gyerunk mar..

  erdogan ugyan ugy fog kapni a virusbol mint ojropa..

  vagy meg rosszabul..a torokorszag keleti resze kb olyan mint avganisztan..semmi sincs ott rendesen..+ az egesz orszag egy hulye diktatortol fugg, kb mint iran a fopapjaval, torokok sem mentek el jobban gondolkodasba a kozepkorbol mint az iraniak.... ha ott elindul a virus lesz ott is minden.

  az hogy most nincs egy betegjuk sem, azt a dilihazban a legnagyobb idiota sem hinne ell..
   
  Lelkeslaikus likes this.
 8. altx

  altx Well-Known Member

  amugy...

  ma gondolkodtam kicsit ezen a viruson..

  mar megint kina fog jol jarni..

  ok komolyan berendeztek a karantent, el is picsaztak a borntonbe mindenkit aki okoskodot, es lassan majd atmen ott a legrosszabb..ujbol kezdodik majd a termeles, lesz megint love stb...

  mire a kinaiak ossze is szedik magukat, addig ojropaba es az amcsiknal akora cirkusz lesz hogy megjobban fognak fugeni a kinai termelestol..

  az ojropaiak ezzel a balfaszkodassal nagyon nagy kart csinalnak magunknak...nem is kell ellenfel amikor ilyen debilek vannak a dontesi poziciokon....
   
  gergo55, antigonosz and hunter85 like this.
 9. altx

  altx Well-Known Member

  ti milyen vilagban eltek?

  a politikusok SOHA nem fogjak kiadni az iranyitast a kezukbol...

  kepzeld az emberek rajonenek hogy ezek nem istenek es meg a teteiben total feleslegesek es meglehetne elni nelkuluk is....

  tobb emberi eletert felelosek a politikusok es a papok mint a vilag osszes virusja.
   
 10. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az időseket elviszi a fiatal megmarad. Jobban bírják népességgel.
  Törökország kibirja, mi nem.
   
  zsolti and zeal like this.
 11. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Pont ezzel kapcsolatban kerestem adatokat, de nem lettem sokkal okosabb. Hogy azért hátha a barnák között is hosszútávon szép eredményt ér majd el, arra alapozva hogy még ha a civilizált népek meg is állítják, Afrikában meg a közel keleten még jó sokáig tombolhat, méh ha lesz is rá védőoltás vagy gyógymód se feltétlenül juthat el hozzájuk, + az amúgy se igazán létező egészségügyük leterhelése.
  Ugye a nekünk kedvező eredmény akkor jönne ki ha ezeknél egyáltalán nem tudnák megfogni és mindig újrafertőzné őket, ugye az esetek 10% körül beszélünk a kinai adatok alapján 30 alattiakról, arról sajnos nem találtam adatot ebből mennyi volt kritikus állapotban, ez lenen pedig a lényeg mert ebben az esetben a dzsungelben nemigazán van lélegeztetőgép, de a kecskeólba se, + az amúgy se acélos egészségi állapotuk, de még ebben az esetben is mi járunk rosszabbul hosszú távon, de legalább fogynának ők is.
  A barnáknak az lenne igazi csapás ha egy az ő éghajlatukon élő mondjuk szúnyog, olyan betegséget terjesztene ami enyhe lefolyású de mondjuk terméketlenné teszi a nőket, és olyan mértékben lenen jelen mint a malária, ezzel lehetne a számukat valóban kordában tartani, na meg persze akkor ha nem menne a sok segély és védőoltás nekik nyugatról, de azért az még odébb van, bár az is igaz ha nyugaton a járvány miatta nem vihetnek nekik semmit+ orvosok se mennek akkor az is egy kis segítség nekünk.
  Tudom, tudom, embertelen meg rohadék meg rasszista is vagyok, de tőlük én se várok kegyelmet.
   
  vilmoci, hunter85 and tindalos like this.
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Fentebb tettem be részletes koreai adatokat.
  A másodikat meg még csak kérned sem kell :)
  https://www.origo.hu/tudomany/20200309-a-koronavirus-semmi-ahhoz-kepest-ami-afrikaban-terjed.html

  -------------------
  Ma megint csökkent koreában az új esetek száma. A népesség körében 52% mondja, hogy a kormány jól végezte a feladatát.
  [​IMG]
   
  zsolti, laiki, Python and 1 other person like this.
 13. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  Par szo a szlovakiai helyzetrol. Minden csoportos tevekenyseget, kirandulast, balt, sportesemenyt, kulturesemenyt, megemlekezest (marcius 15), MISÉT, ESKÜVŐT, felfuggesztettek 14 napra. Az iskolakat egyenlore 2 megyeben zartak be, Aki a kiemelt orszagokbol erkezik vissza (Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából vagy Iránból), jelentenie kell a korzeti orvosanak es 14 napra otthoni karantenba kellene vonulnia, penzbuntetes terhe mellett. Eddig 583 tesztet vegeztek el, ebbol 7 lett pozitiv. Valoszinuleg konzultalhattak a V4 belul, ugyanis itt is a bortonokben kezdtek maszkokat gyartani, 2400 db/nap a kapacitas. Az uzletekbol eltunk a kezfertotlenito, nem is fognak kapni, mert a kormany az egesz keszletet lefoglalta a korhazak szamara, a gyartoknak is megtiltottak az ertekesitest (nyilvan a kormany megveszi az egesz termelest.)
   
  gergo55, zsolti, SilvioD and 2 others like this.
 14. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Az a baj azzal ami nagyon látványos, hogy arra komoly erőforrásokat áldoznak hogy megállítsák, és gyorsan legyen gyógymód, ha pedig nem olyan ami lokalizálható mondjuk időjárás + terjesztő elterjedése akkor a mi társadalmunkra még nagyobb veszélyt jelent, (bár ezt konkrétan egy helyi patkányfaj okozza) de ha nem halnak bele csak nem tudnak gyereket csinálni, de mondjuk ha egy fejlett országbeli fertőződik meg odautazás közben és mesterségesen megoldható a megtermékenyítés, akkor nekünk lejt a pálya.
  Ez a nigériai eset, még akkor se tűnik megoldásnak ha 20-30x os a felderítetlen esetek szám se. Ráadásul rövid a lappangási idő.

  A koreai táblázatot láttam de az nem adja meg azt a lényeges infót amiről mi beszélünk, azokat akik túlélték de csak a beavatkozásnak hála, ennek a mentét zeal leírta korábban, és ez nem olyasmi amit a legtöbb 3. világbéli ország akár nagyobbacska városaiban is kivitelezni tudnak, ahol meg igen ott fokozottan korlátozott számban .
  Azért a teljes beavatkozás hiányában más képet kapnánk még azokban az országokban is ahol a lakosság nagy része 35 év alatti, legalábbis gyanítom csak ehhez adat kell.
   
 15. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Miért is van tönkretéve az egészségügy? Annyira unom ezt a baromságot!
   
  laiki, megazez, vata and 1 other person like this.
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az egészséges fiatalokon tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel átmegy. Velük az a baj, hogy közben befertőzik az idősebbeket akiknek gondot okoz.

  Szóval lehet hogy fél arab világ elkapta de észre sem veszik mert azt hiszik csak megfáztak. Ebből csak az elöregedett EU, Japán és Korea tudott rosszul kijönni.

  Gondolod a két iráni dobálná a székeket, ha élet halál között lenne egy gépen?
   
  Morishima, zsolti and antigonosz like this.
 17. Python

  Python Well-Known Member

 18. Greg

  Greg New Member

  Menj be a kórházba, meglátod mi van, nincs elég személyzet, nincs elég felszerelés (pl. CT), alacsony a várható élettartam, hosszú a várólista, aki nem fizet meghal. Ember, hogy lehet ez egyáltalán kérdés?
   
  gergo55 likes this.
 19. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 20. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Melyik alternatív valóságban?
   

Ezen oldal megosztása