1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. zeal

  zeal Well-Known Member

  3741 fertőzött (+28)
  442 kórházban (-20)
  28 lélegeztetőgépen (+7)
  1565 aktív eset (-13)
  1690 gyógyult (+35)
  486 elhunyt (+4)
  162925 mintavétel (+3665)
  11934 hatósági házi karanténban (+230)
  [​IMG]
   
  zztop, laiki, jurgenbauer and 4 others like this.
 2. Python

  Python Well-Known Member

  Öles léptekkel ért fel Brazília a koronavírus-fertőzöttségi országlista dobogójára. Az összes regisztrált fertőzés számában a héten megelőzte a harmadik - az antitestes tesztekkel együtt 279 ezer fertőzöttet jegyző - Spanyolországot, és idővel lehagyhatja a 317 ezer fertőzést számon tartó Oroszországot is. A brazil adatok ráadásul világviszonylatban is rendkívül kevés teszt mellett ilyen kiugróak. Aggasztóak a járvány számai Ecuadorban, valamivel ígéretesebb a helyzet a szintén berobbanó Peruban, Mexikóban viszont a kevés tesztelés miatt nincs pontos kép a fertőzésről.
  Brazíliában két vírus tombol: a Covid-19 és Bolsonaro

  Miközben a nyugati országok sokáig vonakodtak bármilyen korlátozó intézkedést tenni az év elején, miközben Kínában tombolt az új típusú koronavírus, Oroszország nagyon korán lezárta a határait és sokáig úgy tűnt, ezzel sikerült is elkerülniük a katasztrófát. Putyin elnök olyannyira elbízta magát, hogy hatalmas egészségügyi szállítmányokat kezdett el nyugatra röptetni, aztán már márciusban elkezdték feloldani az országos korlátozásokat. Aztán jött a május; elképesztő ütemben felrobbant a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma az országban, olyannyira, hogy az egész világon Oroszország lett a második legfertőzöttebb ország. A hivatalos orosz statisztikákkal kapcsolatosan ráadásul több szempontból is kilóg a lóláb, jó eséllyel sokkal nagyobb gond lehet az országban, mint ami a számokból látszik.
  Brutálisan szállt szembe Oroszország a koronavírussal, aztán elbízták magukat és katasztrófa lett a vége

  Oroszországban egy nap alatt 8599-cel, 344 481-re nőtt a SARS-CoV-2 vírussal megfertőződött emberek száma a vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint. A napi növekmény 2,6 százalékos, az újonnan diagnosztizált személyek 43,9 százaléka tünetmentes.
  Koronavírus: súlyos a helyzet Oroszországban, ennyien fertőződtek meg egy nap alatt
   
  Robur likes this.
 3. Python

  Python Well-Known Member

 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Legalább hamarabb szerzik meg a nyáj-immunitást... Oroszországban a halottak száma kb. 3500, ez nem a legsúlyosabb a világon...
   
 5. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  No persze. Csak épp az ő esetükben sem tudni mennyi köze van a hivatalos adatoknak a valósághoz.
   
 6. zztop

  zztop Well-Known Member

  A hivatalos adatokat nyilván lehet kritikával illetni, szerintem mégis ezek az adatok a legfontosabb tájékozódási pontok szakembereknek és laikusoknak egyaránt.
   
 7. zztop

  zztop Well-Known Member

  London, 2020. május 24., vasárnap (MTI) - Derűlátóan ítéli meg az új koronavírus elleni oltóanyag sikerességének esélyét az AstraZeneca gyógyszeripari óriáscég vezérigazgatója.

  Pascal Soriot a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette: a cég nagyon bízik abban, hogy a már tesztelés alatt álló vakcina hatékonynak bizonyul.
  Az oltóanyagot az Oxfordi Egyetem tudósai fejlesztették ki. Az egyetem már meg is állapodott az AstraZenecával a koronavírus-oltóanyag globális forgalmazásáról és gyártásáról arra az esetre, ha a vakcina beválik.
  A brit-svéd gyógyszergyár vezérigazgatója a vasárnapi BBC-műsorban elmondta: a vállalat a brit kormánytól 100 millió egységnyi oltóanyag gyártására kapott megrendelést, és ha a vakcina hatékonynak bizonyul, a szállítás szeptemberben megkezdődik.
   
  Leonidas likes this.
 8. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Egy ausztráliai egyetem kutatócsapata igen különös tulajdonságára bukkant a vírusnak, az emberi ACE2 receptorokhoz kötődik a legjobban, ami enyhén szólva is furcsa egy elvileg denevérekben kifejlődött vírustól, mivel azok adaptálódnak a fajukhoz.

  "Notably, SARS-CoV-2 spike protein had the highest overall binding
  energy for human ACE2, greater than all the other tested species including bat, the postulated
  source of the virus. [...] Overall, the data indicates that SARS-CoV-2 is uniquely adapted to infect humans,
  raising important questions as to whether it arose in nature by a rare chance event or whether its
  origins might lie elsewhere."

  A tanulmányban több lehetőséget megvizsgál, tobzoska keresztfertőzést is, de több ok miatt is elveti, végül odáig jut, hogy:

  "Another possibility which still cannot be excluded is that SARS-
  CoV-2 was created by a recombination event that occurred inadvertently or consciously in a
  laboratory handling coronaviruses, with the new virus then accidentally released into the local
  human population."

  Ennyi, egy tudós ennél erősebben nem fogalmazhat politikai következmények nélkül.

  https://www.researchgate.net/public...r_the_possible_origin_of_the_SARS-CoV-2_virus

  [​IMG]
   
  milagro, svajcibeka, fonak9 and 2 others like this.
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ismerős kérdezte a boltban, hogy ez a vírus akkor most valódi-e, mert szerinte ez az egész csak azért van, mert csődben van az ország... :rolleyes:
   
  milagro, Leonidas, Hegylakó and 3 others like this.
 10. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  És mondtad neki? Hogy: Ja, képzeld meggyőztük a világ összes országát, az USA-tól Kínáig, hogy ugyan színészkedjenek már egy fél évet csak a mi kedvünkért? :D:D:D
   
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

  - Majd megtudod, ha te is lélegeztetőgépre kerülsz.
  - Ja, jóóó. Neked elhiszem.


  Szerintem nem hitte el. :D
   
  Leonidas, Fennek and SilvioD like this.
 12. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Van vmi német videó a virusrol, azt hiszem dr. Gödény is promótálja. Nem volt kedvem megnézni. Vki már talalkozott vele? Miről szól?
   
 13. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Gondolom a szokásos, nincs vírus, ha van az influenzánál enyhébb stb.
   
 14. Shektor11

  Shektor11 Active Member

  Nem tudom, hogy volt-e már, de Németországban megalakult az orvosok a felvilágosításért csoport, sajtótájékoztatót is tartottak:
   
 15. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Pont erre gondoltam. Ez a videó ugy terjed, mint egy vírus. :)
   
 16. Shektor11

  Shektor11 Active Member

  Ez az ember továbbra is beteg:


  Toroczkai is csinált róla egy viszonylag informatív videót:
  videa.hu/videok/hirek-politika/nyajimmunitas-oltoanyag-messias-bgbmGeGDl0xgmMIW

  Továbbra is ez az érdekkör erőlteti a vakcinázást, ugyanúgy, ahogy a H1N1 idején is tették. Emlékszik még valaki a nagy korrupciós botrányra, ami annak idején kitört?
   
  milagro likes this.
 17. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Miafasz??? Be akarnak oltani terhesség ellen minket is mint a négereket? :D
  Hát ott nem volt sikeres.
  Lecsukták már a faszit vagy megy a gyogyóba? :eek:
   
 18. Shektor11

  Shektor11 Active Member

  A gond, hogy a kérdéseid mögött nem valós érdeklődés, hanem csak a gúny szándéka áll. De azért válaszolok rá:
  "Miafasz??? Be akarnak oltani terhesség ellen minket is mint a négereket? "
  Ilyet nem mondott. Csak felhívta rá a figyelmet, hogy nem tudhatjuk, hogy mi lehet a vakcinában. Ezzel nem igazán értem, mi a gond?

  "Lecsukták már a faszit vagy megy a gyogyóba?"

  Ha lecsuknák, akkor bizonyítani is kellene, hogy amit mondd, az nem igaz. Egyébként fogalmam sincs, hogy igaz vagy sem a kenyai eset, de nem ő találta ki, az biztos:


  Egy független szakértői vizsgálat kellene, de amíg Bill Gates a WHO legnagyobb támogatója, addig képzelheted mennyi lesz rá az esély.
   
 19. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ennek az első videónak mi volt a lényege? Bill gyerekeket akar GMO-zni?

  Torockai videója már jobb volt, egy maganfajta konteohívőnek. Egy jobbító megjegyzés, az olyan totális faszságokat, hogy Torockai mutatott rá először a WHO és Kína összefonódására, azt hanyagoljuk. Itt a fórumon sztem anno többen is irtak róla, majdnem lekapcsoltam, pedig megérte végignézni.

  Egyedül Sorost hiányoltam a Demokrata Pártot támogató háttércsapatból, bár lehet, hogy az Orbán reklám lett volna, ezért politikai alapon maradt ki. De tényleg jó volt! Zucki, Bill Gates, a WHO-s etióp komcsi (én ugy tudtam szomáliai, úgy még rejtelyesebb hogyan került ilyen poziba), a kinaiak, a zsidó-kanadai szál és a türelmetlen Epstein. Nincs videó-folytatása? Kicsit ironikusan irok, de tényleg érdekel, mert megmozgatja a fantáziám!!

  Tehat Gates-Zuckerberg már nem csak az adataink, szokásaink hanem az egészségünk őre is akar lenni. Trump megbuktatása nem a cél, csak egy lépcsőfok a cél felé vezető úton. Zucki elnöki posztja meg csak hab a tortán. Volt már echte zsidó amerikai elnök?

  Egyébként ezt az amerikai alapítványi adóelkerülő pénzmosodát Barack-Husszeinnel jól megcsináltatták. Azóta minden trottyos milliárdos filantróp lett.

  A H1N1 korrupciós botrányra nem emlékszek? Nem vmi chipet akartak belénknyomni az oltóanyaggal? Nekem vmi ilyen sztori dereng... Akkor dupla oltást adtak, a normál infulenzát meg a H1N1 chipeset. Legalábbis nálam igy volt.
   
 20. monster

  monster Well-Known Member

  Várjál. Szóval te azért tagadod a koronavírus járvány veszélyességét, mert félsz az oltástól? Így legalább már kezdem érteni a motivációdat. Még ha konteó is, de legalább már nem érthetetlen számomra, hogy mit miért írsz és mondasz.
   

Ezen oldal megosztása