1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Nem érdekel melyik oldal kell neked. Politikai okokból tüntetnek. Pont. A kijárási korlátozás, mint a " rabszolgatörvény" volt itthon. Csak apropó.

  Leszarom, hogy elzavarják a politikusokat. Itthon is elzavarták, aztán kiderült kik szervezték a tüntetéseket, és mind közéjük való volt. Soros civiljei itthon is benne vannak folyamatosan. Mellettük Soros már elintézte Macedoniát, most Szerbiát próbálja, és már csak minket kell 2022ben, és máris szabad az út a migriknek. Vagy felfogod, vagy maradj a technikai topikokban, mert ehhez nem értesz.

  Ennyi.
   
  Inno, aquarell, megazez and 4 others like this.
 2. monster

  monster Well-Known Member

  Akkor már eljutottál oda, mint Churchill :)
   
  ogretankHU likes this.
 3. zeal

  zeal Well-Known Member

  4223 fertőzött (+3)
  133 kórházban (+2)
  6 lélegeztetőgépen (+/-0)
  689 aktív eset (-53)
  2941 gyógyult (+54)
  593 elhunyt (+2)
  292032 mintavétel (+2430)
  2196 hatósági házi karanténban (+73)
  [​IMG]
   
  zztop, SilvioD, kiskrumpli and 3 others like this.
 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Gyors vótam oszt nemfigyettem a hejesírás segédet !
   
  tindalos and aquarell like this.
 6. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Szerbiában olyan messze vannak a kormányváltástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ha a háttérhatalom megakarná buktatni a szerb kormányt, akkor nem is nyertek volna eleve "választást". Elég megnézni mi történt Kennedyvel. Ha ők megakarnak buktatni valakit, az meg is bukik. Nekik teljesen mindegy, hogy Magyarország miniszterelnökét Donáth Annának vagy Orbán Viktornak hívják. Baloldalt és jobboldalt ugyanarra használják: hogy egy nagy káoszt teremtsenek, ahogy Albert Pike már leírta ezt a XIX. században: https://www.vilaghelyzete.com/2012/07/albert-pike-harom-vilaghaboruja-1871.html
  Ők hozták létre az iszlám fundamentalizmust, és aztán ők teremtettek káoszt a Közel-Keleten, hogy aztán elindíthassanak egy menekültáradatot. Ehhez jobb oldali kormányokra éppúgy szükségük van, ahogy baloldaliakra.
  Európa-szerte voltak tüntetések a korlátozások ellen. Sőt világszerte, mert az USA-ban is tüntettek. Baloldali kormányok ellen is. Miért olyan meglepő, hogy Szerbiában is vannak? Ha szigorú korlátozások lesznek, akkor Magyarországon is lesznek protestek. Ha lesznek, akkor szerinted mi lesz a reakció? Igen, megpróbálják majd össze Sorosozni. Akkor majd Doktor Gődény is Sorosista lesz? Ha lesznek tüntetések, akkor lehet, hogy én is ott leszek. Lélekben mindenképpen. Miért? Mert ellenzem a szabadságkorlátozásokat.
  Ők is Sorosisták?

   
 7. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

 8. zeal

  zeal Well-Known Member

  4229 fertőzött (+6)
  129 kórházban (-4)
  5 lélegeztetőgépen (-1)
  660 aktív eset (-29)
  2974 gyógyult (+33)
  595 elhunyt (+2)
  293220 mintavétel (+1188)
  2409 hatósági házi karanténban (+213)
  [​IMG]
   
  svajcibeka, Szittya, b4l4g3 and 6 others like this.
 9. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  1188 mintából 6 fő lett pozitív ! Dulva ! LOL

   
  svajcibeka and antigonosz like this.
 10. monster

  monster Well-Known Member

  Igen, ez elég jó :) Az lenne a jó, ha így is maradna, de nem fogjuk megúszni valószínűleg.
   
  fonak9 and aquarell like this.
 11. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Ha meg nem teszteltek volna akkor meg azt se tudnánk , hogy van mert tünetük az nem nagyon van . Szóval rettegj félj és borzadj szörnyű COVID híre nagy !
   
  antigonosz likes this.
 12. monster

  monster Well-Known Member

  Nem vagyok hajlandó elölről kezdeni :)
   
  zeal likes this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. laiki

  laiki Well-Known Member

  Kedves Shektor11 és ogretankHU!

  Mindenkinek joga van olyan összeesküvés elméletben hinni, amilyenben csak akar. Akár abban is, hogy egy szinte ártalmatlan vírusról bizonygatják nekünk több, mint fél éve a világ országainak kormányai, szakemberek, tudósok ezrei, hogy mennyire veszélyes és túlozzák el a nagyságrendekkel a problémát, komoly gazdasági visszaesést, társadalmi korlátozásokat fölöslegesen előidézve, rengeteg pénzt fölöslegesen elköltve, káros mellékhatások sorát fölöslegesen okozva. És bár napnál világosabb, hogy mennyire el van túlozva a probléma, de a gonosz kormányok, tudósok, szakemberek, egészségügyisek, nem engednek szörnyű összeesküvésükből, mert el akarnak érni valami meghatározhatatlan, ködös és ésszerűtlen célt.

  Szóval magában mindenki abban hisz, amiben akar. Nem is szeretnélek meggyőzni arról, hogy hagyjatok fel ezzel az összeesküvés elmélettel. Csak azt szeretném kérni, hogy gondoljátok végig: Mi van, ha esetleg nincs igazatok? Ha esetleg a kormányoknak, szakembereknek, tudósoknak van igaza?
  - Akkor azzal, hogy a járványellenes intézkedések ellen agitáltok ezerrel, lehet, hogy fellelőssé váltok olyanok megfertőződéséért, akik hisznek nektek, mert elegük van korlátozásokból és szenvednek gazdasági válság hatásaitól, amiért a legkönnyebb a gonosz összeesküvő kormányokat okolni.
  - Akkor lehet, hogy miattatok nem fognak egyesek maszkot hordani, távolságot tartani, gyakran kezet mosni, vagy fertőtleníteni.
  - Esetleg miattatok is döntenek úgy, felelőtlenül, hogy fertőzött területekre utaznak és ezzel behurcolják Magyarországra a fertőzést. Mellesleg az életben maradásért küzdő hazai idegenforgalmi szektornak és vendéglátásnak is rosszat tesznek azzal, hogy külföldön költik a nyaralásra szánt pénzüket és nem itthon. Meg persze az egész gazdaságnak is.
  - Lehet, hogy miattatok nem oltatják majd be magukat, amivel nem csak magukat teszik ki továbbra is fertőzés veszélynek, hanem a potenciálisan fertőzővé válva az egész társadalmat veszélyeztetik, mert nem fog összejönni a nyájimmunitáshoz szüksége átoltottság.
  - Lehet, hogy miattatok nem fordulnak időben orvoshoz azok, akik elhiszik, hogy ez tulajdonképpen egy enyhe kis betegség, legfeljebb csak az idősekre veszélyes és lábon ki lehet hordani, kezelés nélkül, mint a náthát. Azután esetleg meglepődnek, hogy bár vannak ilyen enyhe esetek is, de ez az esetek egy messze nem elhanyagolható részét igencsak megszenvedi a beteg, még ha nem is hal bele.
  - Lehet hogy miattatok fog a tünetei ellenére tömegközlekedésre ülni, munkába, bulizni, bevásárolni járni az, aki úgy gondolja, hogy nem komolyabb ez a betegség, mint egy sima nátha.
  - Akkor lehet, hogy a hatásotokra kialakuló fertőzés láncokban lesznek akik meghalnak, vagy tartós egészségkárosodás mellet gyógyulnak, de biztosan lesznek olyanok, akik átmenetileg keményen megszenvedik a betegséget, még ha meg is gyógyulnak a végén.
  - Akkor előfordulhat, hogy miattatok is mennek ki egyesek az utcára fölöslegesen és értelmetlenül balhézni, úgy, mint Belgrádban.
  - Akkor lehet, hogy a lazuló felelősségtudat, és fegyelem Magyarországon is újra a járvány felfutásához vezet, mert a folyamatosan behurcolt esetekből kialakuló fertőzés láncot nem szakítja az emberek egészségesen óvatos, felelősségteljes, jogkövető magatartása, aminek az lesz a következménye, hogy újra kijárási korlátozást rendelnek majd el nálunk is és lehet majd emiatt megint sírni.
  - És ha Magyarországon is újra felfut a járvány terjedése az visszalöki a gazdaságot is lejtőn, ennek minden negatív következményével együtt.

  Még ha úgy is gondoljátok, hogy indokolatlanok és fölöslegesek a járvány ellenes intézkedések és ajánlások, akkor is nem gondoljátok, hogy kisebb kockázat mindenkinek betartani azokat és erre buzdítani mindenkit, mint a járványellenes intézkedések és a majdani oltás elleni propagandát tolni?
   
 15. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Kedves laiki !

  És te nem gondolod , hogy a számok nagyon nem hazudnak ? Vagy mondjuk ha pont arra koncentrálunk , hogy mindent kanyar nélkül bevegyünk pont akkor surran el mellettünk az igazság ? Nos nem én találom ki hanem neves és képzett virulógus szakemberek , hogy ez a valami még a szezonális influenza szintjét se éri el úgy , hogy a szezonális influenza sokkal több embert betegít meg (szándékosan nem fertőzést írtam mert aki nem beteg vagy nincsenek tünetei azt szerintem be se kéne vonni az egészbe mert az influenzát is csak az orvoshoz fordulók számából bizonyítják , nem tesztelik az egészséges népességet és riogatják a 40%-nál alacsonyabb megbízhatósági fokú tesztekkel őket , hogy "úristenmegkaptad") és sokkal többen halnak meg a szövődményeiben igazoltan mert azokat az áldozatokat a CIVID19 áldozatokkal szemben boncolhatják és pontosan megállapíthatják korbonctanilag a halál okát . De mint tudjuk a Covidos betegeket csak nagyon kevés országban boncolják (én Szlovákiáról tudok ahol pont emiatt igen alacsony a covid halálozás) és a torzítást az okozza , hogy akinek a szervezetében kimutatják a vírust az már is a járvány áldozata . A nagy számok törvénye alapján elkerülhetetlen , hogy ne legyenek betegek és halottak is amiket ez a vírus törzs okoz de mindent a helyén kell kezelni . Bepróbálkoztak anno a H1N1-el és a SARS-2-vel is csak azoknak nem volt ilyen jó a marketingje . Az elején amikor ismeretlenül álltunk ott még értettem és támogattam a védekezés fontosságát és arra is jó volt , hogy egy valós tömeg fertőzés előtt milyen letolt gatyában áll a világ , de a mostani információim alapján már nem kellene túltolni hiszen még a lehurrogott Svédeknél se volt súlyos a helyzet (kíváncsi lennék a valós halál okokra mert azok alapján lehetne ítéletet mondani )

  Summasummárum mindenki abban hisz amiben akar , elismerem kormányunk eddig példa értékűen cselekedett de nem szabad átesni a ló másik oldalára sem ! Mindig meg kell nézni mit áldozunk fel miért !

  Bármikor leteszek 100€ (csak , hogy legyen tétje ) arra , hogy jövőre másképpen fogja látni mindenki !
   
  tindalos and b4l4g3 like this.
 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/kor...bb-jarvany-kazahsztan-egyelore-tagad-8362737/
  "Kazahsztán pénteken tagadta azt a kínai állítást, miszerint a koronavírusnál is halálosabb tüdőgyulladásos járvánnyal kell küzdenie.
  Kína Kazahsztánban akkreditált nagykövetsége csütörtökön figyelmeztette a kínai állampolgárokat a veszélyre, miszerint a kazahsztáni járvány halálozási hányada még a koronavírusénál is magasabb.
  A kazah egészségügyi minisztérium pénteken nyilatkozatban határozottan tagadta a kínai aggodalom valóságtartalmát, statisztikai adatokkal cáfolva azt..."
   
 17. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Kevés a like! :)
   
 18. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Én nem azért firkálok ! Az már elmúlt (face 12 különböző csoport , mind zárt , 500 -12000 tag között az egy más idő és világ volt) . de jelentem lejöttem a cuccról és már csak fórumozok ! LOL
   
 19. Python

  Python Well-Known Member

  Harmadik egymást követő napon döntött rekordot a koronavírus új eseteinek száma az Egyesült Államokban. Pénteken 69 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma, ami ismét új rekordot jelent - írja a Reuters. Eközben a Walt Disney már kinyitná floridai szórakoztatóparkját, azonban többen petícióban kérik, hogy késleltesse az újbóli megnyitást.
  Koronavírus: megállíthatatlan a járvány az USA-ban, tovább nőtt a napi megbetegedések száma

  Romániában újabb napi esetszám-rekordot jelentettek szombaton: az utóbbi 24 óra alatt 698 új koronavírus-fertőzöttek azonosítottak. Az országban az utóbbi két napon is meghaladta, illetve megközelítette a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzések száma.
  Koronavírus: rekordon a fertőzés terjedése Romániában
   
 20. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Más is lehozta:
  https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/betegseg-jarvany-kazahsztan-kina.709708.html
  Ez valami covid mutáció?
   

Ezen oldal megosztása